Arkadaşlar kolay gelsin. Son bir kaç senedir aşırı derecede untukanlık başladı. Doktora gittim vitamin eskikliği felan da yokmuş. Tamamiyle strese dayalı olabilir dedi. Yaptığım iş gerçekten stresli bir iş ama maalsef ki yaşadığım şehir de şuanki çalıştığım işten daha bir iş yok. Unutkanlığıma örnek verecek olursak; önceleri su içmek için bardağa suyu koyardım. Sonra dakikalar sonra su içmem istediğim aklıma gelirdi. Şimdi de eve girerken kapıda anhatarı unutup eve giriyorum. Allah kimseye böyle bir dert vermesin. Anahtarları unutmayım diye akıllı anahtarlık alayım dedim 1500 TL fiyatı var. Sanki bana ne yapıyorsa. Yakında çoğu yaptığım şeyi unutmaktan korkuyorum. Sizce bu durumdan kurtulmak için ne yapmam lazım. Kırıcı olmamak koşuluyle her türlü öneriye açığım. Yardımcı olacak herkese şimdiden teşekkürler. |
Unutkanlık Hakkında
-
-
Yaşınız kaç hocam? Stresten kaynaklı olma ihtimali yüksek, bir de eğer günlük yaşantınız yüksek tempolu ise ve aklınızda gün içinde bir sürü farklı düşünce varsa, unutkanlık oluşturması muhtemeldir. Belki bir iş yaparken başka bir şeyi düşünüyor da olabilirsiniz.
Yaş ile bağlantılı olarak Dementia denilen(Erken bunama) hastalığı başlangıcı da olabilir, en belirgin semptomlarından biri de unutkanlık. Bir nöroloğa muayene olabilirsiniz. Tabi ben doktor değilim, sağlık eğitimim de yok, sadece fikir yürütüyorum bunu da belirteyim.
-
yaşım 38
-
hocam neden kullandığın telefonu ve saati imzanda sergiliyorsun
-
Ne sakıncası var. Anlamadın ki.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bence içinizin rahat etmesi için bir nöroloğa başvurun, büyük ihtimal stres kaynaklı olduğunu söyleyecektir ama yine de her ihtimale karşı başka bir rahatsızlık olma ihtimalini de sorun, öğrenin. Bunun dışında önerebileceğim hafızanızı kuvvetlendirmek için boş zamanlarınızda yap-boz, bulmaca, satranç, kelime oyunları oynayabilir veya zihin egzersizleri yapabilirsiniz.
-
kuru üzüm ye hergün belli bi süre sonra etkisini gösterecektir.
-
zikir namaz bu işin çaresidir. kerem önder youtube kanalını tavsiye ederim.
-
Allah razi olsun hocam sayenizde Einstein oldum unutkanligi birak sayesinde brofezor oldum
b12 vitamini eksikliği olabilir kan tahlili gerekiyor
-
ne güzel kardeşim uçak olmuşsun uçmuşsun.quote:
Orijinalden alıntı: KılarkGeybıl
Allah razi olsun hocam sayenizde Einstein oldum unutkanligi birak sayesinde brofezor oldum
çok değil 5 dakika yeterli zikre günde yarım saatini öteki tarafa harcayacan.. yarım saate kitap okudun mu einsteina yaklaşırsın.
Benzer sıkıntı bende de var üstadım yaşım 28..Ben daha çok anıları hatırlama konusunda sıkıntı yaşıyorum..3 gün önce ne yediğimi hatırlamakta bile zorlanıyorum..eski arkadaş çevremle otururken eskilerden bahsediyorlar ciddi ciddi hiçbir görüntü canlanmıyor hafızamda..Aşırı stres durumu bende de mevcut özellikle bir dönem aile içinde içime atmaktan paylaşamamaktan dolayı çok sıkıntı yaşadım bunlardan sonra patlak verdi diye düşünüyorum fakat hiç muayene olmadım..
-
Hocam bir kaç tane yolu var. Ama bunların içlerinden en güçlü olanı stresi kesmek. İşin çok stresli ise ya işi bırakacaksın ya da işte stresi nasıl düşürebileceğin üzerine psikolojik danışmanlarla görüşeceksin. Bunun başka yolu yok. İkinci olarak her öğünde B12 içeren hayvansal gıdalar yiyeceksin. Sabahleyin 100 gram peynir 1 tane haşlanmış yumurta, öğle 100 gram yağsız et(fırında ya da ızgara olmalı, asla kızartma olmamalı), akşam da 1 kase yoğurt. Bu şekilde beslen. Bu günlük B12 ihtiyacının tamamını verir. Her gün 30 dakika çengel ve kare bulmaca çözeceksin, biliyorsan satranç oynayacaksın. Bunların her gün yaparsan unutkanlık tamamen geçmese bile baya bir azalacaktır. Komik videolar izle, komik şeyler izle, fıkralar oku vs. Stresten uzak dur. Bunların hepsini yaparsan unutkanlığın geçer gider. Bir de aceleci olma. Aceleci olmak da unutkanlık yapar. Sakin bir hayat yaşamaya çalış. Bunun için de meditasyon yapabilirsin.
-
b12 eksikliği
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haram nazar nisyan verir. Bi araştır bu sözü.
hocam oncelikle gecmis olsun, bir norologa gidip MR çektirin organik hastaliklar dislanmis olsun. organik bir neden yoksa psikologdan veya psikiyatrisden destek alin,
bilmiyorum bir yararı olur mu, ama bir süredir yaptığım bir şey.
her gün yatmadan önce o günü baştan sona aklında canlandır. her detayı ile birlikte, başından sonuna doğru sırayla. biraz zaman alır 30-60dk ama bence yararı olur.
Bu olay, gün içinde yaptıklarına daha fazla dikkat etmene neden olur ve bahsettiğin tarz basit unutkanlıklar azalır bayağı. Üstelik gün içinde atladığın detayları, unuttuğun şeyleri de tekrar değerlendirmiş olursun. Tavsiye ederim.
-
Bi kutu aldim sonucu yazarim
B 12 vitamin eksikliğine bakıldı. Şükür hiçbir şey çıkmadı. Psikiyatri doktoruna daha önceden stres için gittim. Hiç bir işe yaramıyor o doktolar. Sadece ilaç verip gönderiyorlar. Verdikleri ilaçlar yüzünden kilo aldım. Hatta bir tanesine verdiğiniz ilaç yüzünden kilo aldım dememe rağman. Bana dediği aynen şu beyfendi kilo aldınız mı? Bir daha öleceğimi bilsem psikiyatri doktoruna gitmem. Verdiğiniz önerileri dikkate alacağım. Teşekkürler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: CemsnbcB 12 vitamin eksikliğine bakıldı. Şükür hiçbir şey çıkmadı. Psikiyatri doktoruna daha önceden stres için gittim. Hiç bir işe yaramıyor o doktolar. Sadece ilaç verip gönderiyorlar. Verdikleri ilaçlar yüzünden kilo aldım. Hatta bir tanesine verdiğiniz ilaç yüzünden kilo aldım dememe rağman. Bana dediği aynen şu beyfendi kilo aldınız mı? Bir daha öleceğimi bilsem psikiyatri doktoruna gitmem. Verdiğiniz önerileri dikkate alacağım. Teşekkürler.
+sonsuz düzgun adam samanlıkta iğne aramaya benzer ülkede sistematik sorun var yaşamamamiz için herşey yapiliyor.Cahil cühela tipler psikiyatrist olmuş.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X