Şimdi Ara

Unutmaya Başladım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Eskiden gayet düzenli kitap okuyan birisiydim ama bi kaç aydır düzenli okuyamıyorum. Tekrar okumaya başladım ama okuduğum kısımı 1 gün sonra bile hatırlamakta zorluk çekiyorum. Eskiden kitabı okuduktan 1 hafta sonra bile içinden böyle güzel cümleler bile aklımda kalıyordu. Ama şimdi 5 sayfa önce ne yazdığını hatırlayamıyorum. Siz de uzun süre kitap okumadığınız zaman böyle şeylerle karşılaşıyor musunuz ?

• Bu durum hafızayla ilgili kitap okumayla değil. Şöyle ki, beyin görsel bir materyali yazılı bir materyalden daha uzun süre saklar eğer kitabı okurken göz takibin hızlı ise beyin o kısımları pas geçmeye çalışır. Hatta 48 saat sonra ne yazdığını bile sorsalar cevap veremez durumda olursun. Biraz daha yavaş ve özenli okursan sorunun kalmaz eminim
  • Aynı sorun bende de mevcut malesef.Çabuk unutuyorum.Okuduğum o kadar kitap arasında Hatırladığım çok az malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reklam tabelaları, internet reklamları, gazete ilanları, iş yeri tabelaları gibi dikkat çeken görseller beyinde fazla yer kapladığından unutmayı tetikliyor. Bunlara mümkün olduğunca dikkat etmek gerekiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bazen unutuyorum okduğum yerleri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım kitap okuma alışkanlığının geç edinilmesi etkili bunda. Bende de aynı sorun var gibi. Bir de stress depresyon varsa bu görülebiliyor. Kendinden biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sıkılmaya başladım sanki :(
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.