Selamlar herkese. Elimdeki GTX 970'i artık değiştireyim diyorum ancak biraz da kararsız kaldım malum sistem biraz eski. Sistem içerisindeki parçalarım aşağıdaki gibi. Düşüncem ise RTX 3070'e geçmek ancak darboğaz gibi durumlarla karşılaşır mıyım orası da biraz soru işareti. (Kesin olarak olacak ama boyutu önemli tabii) Aklımda ram'i daha yüksek hızlı bir ram ile değiştirmek de var eğer bu upgrade'i yaparsam. Ne düşünüyorsunuz ? İnternet üzerinde pek düzgün içerikler de bulamadım açıkçası Anakart : MSI Z97 Gaming 5 İşlemci : Intel i7-4790K RAM : Corsair Vengeance PRO 2x4 8GB 1.600MHz Ekran Kartı : MSI GTX 970 Gaming 4G Şimdiden herkese vakit ayırdığı için teşekkür ederim. Ekleme : Eklemeyi unutmuşum. Mevcutta kullandığım monitör ise G-SYNC özellikli 1080P 144HZ destekli bir monitör. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mugenn1422293 -- 26 Kasım 2020; 16:25:52 > |
Upgrade Önerisi
-
-
1080p de çok fazla darboğaz yersin.
3070 alacak bütçe varsa
Eldekileri de satın komple sistem toplayalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Selamlar. 3070'i de yurt dışından almayı planlıyorum alırsam. Açıkçası elimdeki parçalar da ne kadar ediyor pek bir bilgim yok. Biraz gün içerisinde parça fiyatlarına baktım da malum dolardan kaynaklı hepsi oldukça yükselmiş 4790K ile kurtaramıyoruz sanırım :)
-
2070s, 5700xt yada 3060ti tarzı kartlar işini görür. Ama 2k geçmiyceksen boşuna masrafa girme bence kartın iş görür hala
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: isimsiz7552070s, 5700xt yada 3060ti tarzı kartlar işini görür. Ama 2k geçmiyceksen boşuna masrafa girme bence kartın iş görür hala
Selamlar. Yanıt için teşekkür ederim. Ben de aslında öyle düşünüyorum ve upgrade'i yapacaksam aslında topluca tüm sistemi mi yapsam diye ara ara gidip geliyorum :) Ancak güncel oyunlarda da bir performans sorunu var makinede. Bu sorunun sebebi ya ram'in boyutunun yeterli olmaması ya hızının düşük olması ya da işlemci soğutucum. Soğutucu işlemciye nazaran biraz zayıf aslında orada da aklımda bir fikir yok ne yapacağımı tam anlamıyla bilemiyorum :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: mugenn1422293Selamlar. Yanıt için teşekkür ederim. Ben de aslında öyle düşünüyorum ve upgrade'i yapacaksam aslında topluca tüm sistemi mi yapsam diye ara ara gidip geliyorum :) Ancak güncel oyunlarda da bir performans sorunu var makinede. Bu sorunun sebebi ya ram'in boyutunun yeterli olmaması ya hızının düşük olması ya da işlemci soğutucum. Soğutucu işlemciye nazaran biraz zayıf aslında orada da aklımda bir fikir yok ne yapacağımı tam anlamıyla bilemiyorum :D
Alıntıları GösterNe kadar düşüyor hocam? Bide hangi ayarlarda oynuyorsunuz?(high, medium vs.) işlemciniz yanlış bakmadıysam. 2070s gibi kartlar için güçsüz kalır. Yeni sistem dizmeye değmiycekse idare edebilirsiniz. Yada yavaş yavaş güzel indirimler oldukça toparlanabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: isimsiz755Ne kadar düşüyor hocam? Bide hangi ayarlarda oynuyorsunuz?(high, medium vs.) işlemciniz yanlış bakmadıysam. 2070s gibi kartlar için güçsüz kalır. Yeni sistem dizmeye değmiycekse idare edebilirsiniz. Yada yavaş yavaş güzel indirimler oldukça toparlanabilir
Alıntıları GösterHocam stutter oluyor. Anlık gidiyor. Aslında disk de olabilir burada :D Bir aralar işlemci çok ısınıyordu kasayı değiştirince kendine geldi :D Birde ayarlar oyunlara göre değişiyor. Belki oyunların bir kısmı da optimizasyon anlamında zayıf da olabilir. Örn bu sıralar CS:GO, FIFA ve bazı ufak tefek oyunları oynuyorum. CS'de genelde 200-300 leri görürken (düşük çözünürlük, orta-düşük ayar) bazen 144'ün bile altına düştüğü oluyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mugenn1422293Hocam stutter oluyor. Anlık gidiyor. Aslında disk de olabilir burada :D Bir aralar işlemci çok ısınıyordu kasayı değiştirince kendine geldi :D Birde ayarlar oyunlara göre değişiyor. Belki oyunların bir kısmı da optimizasyon anlamında zayıf da olabilir. Örn bu sıralar CS:GO, FIFA ve bazı ufak tefek oyunları oynuyorum. CS'de genelde 200-300 leri görürken (düşük çözünürlük, orta-düşük ayar) bazen 144'ün bile altına düştüğü oluyor.
Alıntıları GösterHocam ozmn benim size önerim; cpu gpu sıcaklığına bakıcak, disk kullanımı cpu kullanımı bakıcak uygulamalar yükleyin. Google yazınca çıkıyor baya. Hatta alt ctrl delete den görev yöneticisi açsanız bile olabilir. sorunu tespit edin. Ona göre düzeltirsiniz. Kolay gelsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X