Şimdi Ara

Upgrade sonrası kilitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklasik 1 hafta önce makinami upgrade ettim. Sadece anakart ve RAM değiştirdim. Modelleri;

Gigabyte 970A UD3-P
    Kingston 1600 Mhz tek perça 8GB ram

Ancak yeni bilgisayarim arada sirada tam manasi ile "kilitleniyor" yani mouse oynamiyor klavye cevap vermiyor. reset ile bilgisayari açabiliyorum.
    Video izlerken kilitlenme oranının daha fazla olduğunu söyleyebilirim. bu kilitlenme esnasında ses devam ediyor ancak çok bozuk digital garip sesler geliyor. Ekrandaki video görüntüsü de tam donmuyor çko yavaş halde devam ediyor takılarak.

Ve bu kilitlenmeler sürekli degil degisik araliklarla oluyor. Yani birgün bilgisayari saatlerce kullanabiliyorum ama öbürsügün açiyorum 10 dakka sonra tak kilitleniyor. sonra yine resetleyip açiyorum daha sonra yine kilitleniyor.

Bilgisayari yeniden önce formatladim isletim sistemindede bir sorun oldugunu sanmiyorum

Çildirmak üzereyim açikcasi sizce sorun neden olabilir

• Bios guncelmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bios için sitesinden baktım, tek bir versiyon var, onda da first release yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: madrabaz17

Bios için sitesinden baktım, tek bir versiyon var, onda da first release yazıyor.

Evet tek bios var yeni bios cikacaktir

Biosu sifirlayip ni deneme yapin bakalim ne tepki verecek

• Biosu sıfırlamak ne anlama geliyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: madrabaz17

Biosu sıfırlamak ne anlama geliyor?

Biosa girip fabrika ayarlarina doneceksin

• ram lerde frekans uyumsuzluğu var

anakart aldığınız ram markası ve modelini destekliyormu inceleyin

uyumlu görünüyorsa ; enerjiyi komple kesip bios pilini çıkartın ramleride sökün bu şekilde 5dk. bekleyin sonra tekrar toplayıp deneyin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • madrabaz17 M kullanıcısına yanıt
    Sıcaklıkları kontrol ettiniz mi?
  • Sycaklyklarda bir sorun gözükmüyor. Ak?am eve gidince dei?iniz gibi anakartyn pilini ve ramleri söküp bir deneyece?im.

Kullandy?ym Ram anakartyn ram listesinde yer almyyor ancak ?öyle bir durum var , ben 8gb tek parça ram taktym, listede zaten hiç 8gb ram gözükmüyor? Acaba liste mi eski diye dü?ündüm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.