![]() SansürOnline 100/20 paketi kullanıyorum. Bugün test yaparken upload hızının 100 Mbps'e yükseldiğini gördüm. Farklı sitelerde test yaptım, hepsi aynı sonuç. Sizlerde deneyebilir misiniz? https://www.waveform.com/tools/bufferbloat Acaba sırf ben miyim diye merak ettim. Deneme mi yapıyorlar, hediye mi, kalıcı mı merak ettim. Belki yeni açıkladıkları 2200 TL olan 1000 Mbps simetrik pakete karşılık yapmış olabilirler. Bu arada hiç stabil değil. 49 Mbps gördüm. 81 Mbps gördüm. Henüz bir şey upload etmedim, MB/s olarak nasıl en çok onu merak ediyorum. Çünkü 20 Mbps en fazla 200 KB/s veriyordu, halbuki 2 MB/s üstü vermesi lazım. Muhtemelen aynı berbatlık söz konusu olabilir. 15 yıllık FTTB switch ile doğru düzgün çalışacağından şüpheliyim. Ama testler 100 Mbps olarak gösteriyor upload'ı. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 1 Mart 2025; 19:23:0 > |
Upload hızı 20 Mbps'den 100 Mbps'e yükseldi

-
-
İsterse 1000/1000 Bin bin olsun fark etmez çöp supernline çöp
İsterse speedtestlerde ağzıyla kuş tutsun çöp
Kendini tatmin etmek isteyen speedtest yapsın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabii çöp hocam, konuyu kim açmış bakın bence, beni unuttunuz :)
Zaten ikinci fotoda bütün her şey belli oluyor.
Ama bana ilginç geldi ve kalıcı mı merak ediyorum. Esasında bu heriflerden bir hayır gelmez ama belli olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphonsus -- 1 Mart 2025; 19:27:11 > -
Google Drive'a yükleme yaparken hız bazen 50, bazen 100 Mbps olarak görünüyor. Speedtest'i single modunda çalıştırdığımda bazen 50, bazen 100 Mbps upload hızı alıyorum ve değerler oldukça değişken. Multi modunda ise bazen 150, bazen 228 Mbps upload hızı çıkıyor.
-
Geçici bir hatadır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Single connection ile 20 Mbps.
Multi Connection ile 94 Mbps.
Bugüne kadar Multi Connection da 20 Mbps'di.
-
Gpon 500/50 kullanıyorum, değişiklik yok.
-
-
drive ya da herhangi bir yere bir dosya yükleyip hıza bakar mısınız ? bende de bir ara 100-200 arası değerler veriyordu hız testleri ama dosya aktarmada değişiklik yoktu
-
Multi Connection test ile halen 90 Mbps üstü hız çıkıyor. Single Connection ile 20 Mbps.
Drive'a 1GB'lik dosya yükledim. Hız 2.4 MB/s, yani 20 Mbps civarı.
İlginç şey şu, düne kadar Multi Connection test de 20 Mbps idi. Ne değişti bilmiyorum. Bufferbloat testi yaparken de belli oluyor. Umarım 40 yılın başı bir iyilik yapıp şu hızları her pakette simetrik yaparlar.
-
ben genelde torrent, google ve microsoft blut depolamaları ve telegramı kullanıyorum oralarda göremiyorsam bu hızları açıkçası isterse speedtestte 400 mbps göstersin , iyice sapıttılar bu hız testi işinde zaten torrent hızlarını da kısıyorlar , aslında mis gibi altyapı var ne kopar ne patlar ne kesinti olur , şu sansür işlerini azaltıp biraz da kapasiteye yatırım yapsalar adam gibi millet kendini keser sol altyapısı için eskiden böyleydiler pingler hızlar hepsinde sol telekoma göre daha iyi durumdaydı küçük yerel firmalar bile kendi ftthlarından mis gibi internet verir oldu superonline kaynadı gitti
-
1000/50'de 50 hala.
-
Geçen gün 190 civarıydı şuan sabit 50
-
Bendede bu problem var 1000/50 kullanıyorum bazı günler 200/100 çıkıyor, bazen 100/100.. bu firma o kadar garip birşeyki bende bakım falan yapıyolar zannettim üstelemedim.
-
önceki pppoe bağlantı asılı kalırsa ikinci bağlantı 100/100 ya da 200/200 oluyor. ya da benzer bir iki durumda. belli süre sonra düzeliyor, bazen restart gerekiyor bazen o da işe yaramıyor.
-
1000/50 kullanıyorum, testmy.net testinde 190/42 çıkıyor. Bufferbloat testleri ise C çıkıyor. Bölgemde hizmet veren taşeron rezalet ötesi. Koaksiyel kabloyla KabloNet'e döneceğim sanırım. Turk Telekom'a talep bildire bildire en sonunda GPON planlamaya alındı bilgisi geldi. 1-2 sene içinde TT GPON hizmeti gelinceye kadar alternatif olarak KabloNet'e geçmeyi planlıyorum.
-
Geçen gün bende öyle bir değişim farketmiştim ama kapatmışlar herhalde
FFTB- 100/20
-
Multinin vanasını körüklemişlerdir malum tüm testleri multiye göre yaptıran ve "eee hızınız 100mbit" diyen bir yapı bu :)))
Bu dönem dönem bana da oluyordu, sinyal tamamen tutarsız, paket kayıpları oldukça fazla oluyordu.
Düzenlene kadar modem restart bence hocam. Ha eğer surf yapacaksanız, sol şerit serbest :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X