Selamlar, yeni aldığım Tunçmatik 700VA lık UPS in USB üzerinden kontrol ayarlarında, makinayı elektrik iki-üç dakikada geri gelmiyecek olursa düzgün bir şekilde kapatacak daha sonra elektrik geldiğinde geri açılması sağlayacak şekilde nasıl ayalarım bilginiz var mı? bi türlü beceremedim bunu, kapattıktan sorna sistem geri açılmıyor elektrik gelse bile.
yokmudur bir cevap, şebekeye elektrik geri gelince sistemi yeniden açmasını sağlatmama yardımcı olavilecek?
ups kontrol programı ups ile haberleşemese bile çalışıyorsa programı rapid e yükle bana link at. ben indireyim, kurcalayayım, eğer öyle bir fonksiyon varsa anlatayım.
genelde hic bir ups de oyle bir secenek olmaz ama bunu BIOSdan halledebilirsin
anakartina gore BIOSa gir oralarda wake up from LAN gibi secenekler olan menuyu bul AC loss recovery gibi bi ibre olcak onun yanini (last state) ya da o yoksa (on) yap ozaman pc elektrik geldiginde geri acilir
ducky nin dediği doğrudur. elimdeki upslerin E-eyes diye bir yazılımı var. belirlenen bbir sürede elektrikler gelmezse veya akü ler kritik seviyeye düşmüşse. programları kapatıp . bilgisayarı "güvenli kapatabilirsiniz" uyarısına kadar getiriyor. o uyarıya gelince elektrik üretimini kesip pcnizi elektriksiz bırakıyor. şimdi burada siz bios ta ducky nin dediği ayarı yaparsanız. pc elektrik geldiğinde açılıyor ve çalışmaya devam ediyor. p2p kullanıcısı iseniz başlangıç a kullandığınız programları koyarak (ve programlarda açıldığında yarım kalanlara devam etme ayarlarını aktifleyerek) yarım kalan işlerinize devam ettirebilirsiniz. ki ben böyle ayarladım. bios unuzun power management kısmını kurcalayın.
UPS ile birlikte gelen UPSILON yazılımı makinanın kapanmasını sağlıyor ama hattan elektriği kesmiyor? yada ben ayarı varsa bi türlü beceremedim. dolayısı ile BIOStan bahsettiğiniz ayar yapılında makina kapanır kapanmaz geri açılmaya çalışıyor. ( UPS olmadan önce zaten bahsettiğiniz ayarı BIOS da yapmıştımö makina şebekeye elektrik gelince kendini yeniden açıyordu) UPS de bi şekilde bağlı olan yük belli bi değere düşünce çıkışını kesip şebekeye yeniden elektrik gelince çıkışına elektrik verecek ( yada kendisini kapatıp sonra geri açacak ) bir mekanizmasının olması lazım bence. verdiğniz cevaplar için teşekkür ederim.
Bu arada son bi soruda, makina kapatılırken o an çalışan belli programları düzgün kapatabilmesi için elinizde hazır bi bacth dosyası vs. var mı? işletim sistemini kapatıyor ama bazı programların sitem kapanmadan önce kapatılması gerekiyor hani.. tekrar teşekkürler....
hibernate kullan shut down kullanacagina boylece program kapatma acma derdin olmaz
UPS ile birlikte gelen UPSILON yazılımı makinanın kapanmasını sağlıyor ama hattan elektriği kesmiyor? yada ben ayarı varsa bi türlü beceremedim. dolayısı ile BIOStan bahsettiğiniz ayar yapılında makina kapanır kapanmaz geri açılmaya çalışıyor. ( UPS olmadan önce zaten bahsettiğiniz ayarı BIOS da yapmıştımö makina şebekeye elektrik gelince kendini yeniden açıyordu) UPS de bi şekilde bağlı olan yük belli bi değere düşünce çıkışını kesip şebekeye yeniden elektrik gelince çıkışına elektrik verecek ( yada kendisini kapatıp sonra geri açacak ) bir mekanizmasının olması lazım bence. verdiğniz cevaplar için teşekkür ederim.
Bu arada son bi soruda, makina kapatılırken o an çalışan belli programları düzgün kapatabilmesi için elinizde hazır bi bacth dosyası vs. var mı? işletim sistemini kapatıyor ama bazı programların sitem kapanmadan önce kapatılması gerekiyor hani.. tekrar teşekkürler....
adsl modem yüzünden kapatma eşiğinin üzerinde çalışıyordur belki. upsilon da ayarlarda "shutdown ups after xxx seconds " diye bir ayar varsa onu 60 ile 100 arası bir rakam yap.
yanılıyorsam düzelt lütfen upsilon programı pc ni kapatma ekranında ("bilgisayarınızı güvenli bir şekilde kapatabilirsiniz" ekranından bahsediyorum) bekletmeden normal kapatıyor yani?? benim kullandığım yazılım e-eyes ve kapatma ekranında bırakıyor pc yi. çıkışındaki enerjiyi belirtilen süre sonunda kesiyor. elektrikler gelinceye kadar çıkışına elektrik vermiyor. elektrikler gelince de pc enerjili iken kesildiği için açılarak devam ediyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme