Şimdi Ara

Urfaya Giderseniz Balikligoldeki Isletmelere Gitmeyin. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
12.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Katilmiyorum urfa insani kdr delikanli karsiliksiz dost olan insanlar yoktur. Bu forumdanda biriyle tanistim fut fifa konusunda adam 2 saat bana aciklamisti oyunu bide kendi coinslerini bana yolladi oyuncu alayim diye okuyorsan Allah yolunu east getirsin musab kardesim.

Ayrica Romanya da urfalilarla tanistim cok super insanlar lokantaci kac kere para almadi abi utaniyorum vallaha gelemem yoksa al deyince aldi. Berberim urfali arkadas olduk senin icin canini verecek insanlar urfalilar. Senin lens ekmeginide paylasir kavga eder senin icin derdini dinler. 5-6 saat konsuruz. Sakin yargisiz infaz yapmayin urfalilarla dost olun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

Bir laf vardir antep den oteye gidilmez diye demek dogruymus.

Antep cok gelismis bir sehir, insanlar da medeni, en azindan cirkin ve kaba tavirlarla karsilasmiyorsunuz, aile yeri gibi cagdisiligi ve gerikalmisligi gosteren uygulamalar yok. Keza Marasta oyle, Antep kadar gelismis olmasa da insanlar duzgun.

Cevresindeki Antep ve Maras gibi iller nezih ve temiz, yarin Marasa gececegim, Pazar da Ankaraya donecegim, gecen sene de ziyaretlerim oldu, bu illere gonul rahatligiyla gelebilirsiniz.

antep fıstıklı maraş dondurması çekti canım hangi parayla alcam şmdi bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: sametsurmeli

Bende bir urfalıyım arkadaşın dediği gibi her bölgenin kendine has şivesi vardır ama 3.sınıf muamelesi yapmak da nedir ? böyle yaparak çağdışı olayına kendinizi de katın lütfen Urfa halkı misafirperverdir ayrıca turistik bir alan da hangi ilimiz olduğu fiyattan içecek yiyecek veriyor da burda böyle muamele bekliyorsunuz. Bu kadar mı kinci nefret dolu olur insan. Esnaf her yerde esnaf sövüşlemeye Çalışır. Bir gün yolunuz düşerse bana söyleyin cebinizden kuruş çıkmadan Urfa’nın sadece Balıklıgöl’den ibaret olmadığını bizzat rehberlik ederek göstereyim

Balıklıgöldeki işletmeler esnaf gibi davranmıyorlar, öncelikle bunu anlamak lazım. Burası aile yeri, buradan kalkın diyen bir işletmenin olduğu yerde de misafirperverlikten söz edilemez, bunu Regaip Kandilinde yapıyorsan çok daha çirkin.

Balıklıgöl yerli turist için Urfa demektir, bunu unutmayın, Urfaya gelen adam nereye gidecek başka, buradaki tavırlar çok önemlidir, burada çalışan garsonlar Urfalı zaten, buradan kalkın gidin, burası aile yeri tavrı da geri kalmışlığı, çağ dışılığı gösteriyor, bu gerçekten çok çirkin bir durum, zihniyeti gösterir.

Urfanın, Urfalının önce bu zihniyetten kurtulması gerekiyor, bunun Balıklıgöl ile sınırlı olduğunu sanmıyorum.

• Hocam antep daha beter emin ol kayseriye gitmedim hiç ama antebin esnafı kadar üçkağıtçı esnaf görmedim.Bir ürün satarken sabit bir fiyatları yok.Urfalılar yine anteplilerden daha misafirperver daha düzgün insanlar.Maraşın esnafıda çok kaba ama dürüsttür fiyat ne ise o.Antebin hele çarşısından sakın birşey alma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malitoprak91

Bir iki sahtekardan yediğin kazıklar yüzünden saçma sapan bi genelleme yapmışsın. Öncelikle kart şifreni girmeden önce tutarı kontrol etmediğin için sen de suçlusun. Onun ki zaten şer.fs.zlik o ayrı. İnsanları ailelerin olduğu yerde rahatsız edecek davranışlarda bulunmadı iseniz sizi kaldırması hoş olmamış diğer elemanın. Kibarlık vs de yokmuş ne diyelim başka eleman bulamamışlar demek ki :)

Birkaç defa ben de gittim ve seninki gibi bir durumla karşılaşmadım. Aksine hayatımda yediğim en güzel ciğer ve kuşbaşı kaşarlı pideleri orada yedim ama kazık yemedim :) gayet makul idi.

Seni biraz tabiri caizse hani evinden çıkmayan çocuklara apartman çocuğu falan derler ya sen de ona benzer gibi bişeysin sanki :) onun büyümüşü.

Sahtekar kaba görgüsüz insan her yerde var.

Adamın konuşmasını beğenmiyorsun saçma sapan konuşmuşsun hocam kusura bakma. Anlamıyorsan anlama yani ama ne demek bunlarla muhatap olmayın bilmem ne. Epey de ırkçılık yapmışsın. Ayıp.

Sen Ankara'dan çıkma en iyisi.

Ben istersem o işletmenin en güzel yerinde yemek yerim, aile yeri muhabbeti de yapmazlar, gayette saygılı karşılarlar önce bunu yazayım, daha fazla detaya girmeyeceğim.

Biz normal 4 arkadaş, sade vatandaş olarak gittiğimiz bir işletmede bu durumla karşılaştık daha koltuğa oturmadan, herkesin de eli ayağı düzgün, bunların arasında genç insanlar olduğu gibi orta yaşlı insanlar da var.

Aile yeri muhabbeti nedir, biri bunu bana açıklasın, bir kere bu zihniyet sakat, önce onu yazayım, böyle gelenek, böyle kültür olmaz. Balıklıgölün yemekleri gerçekten berbat, size iyi nasık denk gelmiş, anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 23 Mart 2018; 14:30:43 >

• geng G kullanıcısına yanıt
    Bazı noktalarda az da olsa haklısın da balıklıgöldeki bütün yemeklerin kötü olduğu kanısına nasıl vardın onu çözemedim. O kadar kısa sürede bütün lokantalarda yemek yiyebilmek büyük başarı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mianfei

quote:

Orijinalden alıntı: geng

quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

Bir laf vardir antep den oteye gidilmez diye demek dogruymus.

Antep cok gelismis bir sehir, insanlar da medeni, en azindan cirkin ve kaba tavirlarla karsilasmiyorsunuz, aile yeri gibi cagdisiligi ve gerikalmisligi gosteren uygulamalar yok. Keza Marasta oyle, Antep kadar gelismis olmasa da insanlar duzgun.

Cevresindeki Antep ve Maras gibi iller nezih ve temiz, yarin Marasa gececegim, Pazar da Ankaraya donecegim, gecen sene de ziyaretlerim oldu, bu illere gonul rahatligiyla gelebilirsiniz.

antep fıstıklı maraş dondurması çekti canım hangi parayla alcam şmdi bunu

Adresini yaz, size kargo ile göndereceğim 1 kilo Maraş dondurması, afiyet şeker olsun, gerçekten göndereceğim.

Adresini özelden yazman yeterli, başka kimseye yok ama, sadece size, o da ilk siz istediğiniz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

Bazı noktalarda az da olsa haklısın da balıklıgöldeki bütün yemeklerin kötü olduğu kanısına nasıl vardın onu çözemedim. O kadar kısa sürede bütün lokantalarda yemek yiyebilmek büyük başarı

1 haftadır Urfadayım, bu ikinci gelişim, geçen sene de 1 günlük ziyaretim oldu, Urfa şehir merkezinde güzel kebap yapan yerler var, bunları yediğinizde arada çok ciddi fark olduğunu zaten görüyorsunuz, aynı paraya çok daha kaliteli ve lezzetli kebaplar yiyorsunuz, aynı zamanda temiz ve nezih.
    Anladım teşekkür ederim. Zaten urfa turistik olarak ilgimi çeken bir şehir değildi. Bu konudan sonra iş harici uğrayacağımı sanmıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bikere istanbulda durakta otobüs beklerken bi ses duydum baktım bi keko takım elbiseli yaşlı bir adamın yakasına yapışmış 'be urfalıyim oglım senin boynını olırım' dedi. şimdi bunu okuyunca aklıma geldi istanbul görmüşü böyleyse urfadakileri hayal edemiyorum keşke gitmeseydiniz balıklıgöl ne oğlum hiç mi balık görmediniz gidin başka yerlere kesin iki üç tane uyanık esnaf uydurmuştur o balıklıgöl şeyini ne işiniz var urfada. bana para verseler gitmem

• quote:

Orijinalden alıntı: mojman

quote:

Orijinalden alıntı: Sensuski

Hocam askerliği yaptığımda yerde urfalı Arapların hepsiyle kavgalıydım. Bir tanesi bana cin olacaksın yoksa si.. adamı demişti.

Urfanın araplarının allah belasını versin bir tane bile düzgününü görmedim gördüğün yerde totonu kurtar !

valla hocam hiç anlaşamıyordum. alayı çakallık peşinde bide tayyipe laf söyle yandın. allah gibi seviyorlar tayyibi. tartışma 0 adamlarda.
    Urfalı esnaf diğer tüm esnaflar gibidir fazlası yok ama eksiği vardır. Lakin çoğu esnaf ucuz yollu olduğu için Suriyeli göçmenleri işe almakta bundan dolayı ne bir hoşgeldiniz ne de bir ikram saygı var konu da bundan dolayı haklı olabilirsiniz sadece. Ayrıca Şanlıurfa’da evet balıklıgöl var ama Halfeti gibi bir ilçe de var. Umarım bir daha yolunuz düşer ve ön yargılı olmadan gezme imkanınız olur. Evet bende Urfalı halktan bir Urfalı olarak şikayetçiyim ama işin siyasi kısmı o . Ama gitmeyin etmeyin çağdışı demek ayrımcılıktır hangi ilimiz de saygısızlık dolandırıcı esnaf halk yok ki ? Hadi diyelim Urfa ya da Doğu bölgesinin birkaç ili sadece böyle olsun. Bizim yapmamız gereken sizin gibi ötekileştirmek mi yoksa ufakta olsa faydalı olmaya çalışmak mı ? Lütfen ötekileştirmeyelim birbirimizi

• McCloskey kullanıcısına yanıt
    Sana kimse para vermez zaten dostum Urfa’ya git diye

• sametsurmeli kullanıcısına yanıt
    cevabını okurken kesin urfalıdır dedim doğruymuş neyi savunmaya çalışıyosun anlamıyorum adam zaten özetlemiş işte. gitmeyin diyor bencede gitmeyin urfa nedir memlekette başka yermi kalmadı. sen kalkmış yok işte ora öylede şura değil taam şura şöylede bura böyle ama ahua

• McCloskey kullanıcısına yanıt
    Güzel güzel ötekileştiren canım kardeşim zaten urfalıyım inkar etmem ama burda hangi şehre öyle konuşsa aynı cevabı verirdim gelme lütfen

• geçen hafta biz de urfaya ailecek gitmiştik
    balıklıgöle uğradık oralarda çok oyalanmadık. 1 kahve için 5 tl verdim
    oradan ciğerci aziz ustaya gittik 12 tl ama hakkını veriyor

ardından han'a gittik çay içmek için garson mırra kahvesi getirdi biz ikram olarak düşündük
    fakat dedi ki biz de adet fincanı masaya koyarsanız garsona para verirsiniz
    biz de bilmeden fincanı masaya koymuştuk adam başımızdan ayrılmadı illa ki para dedi
    başımızdan savmak için para verdik , yanlış anlaşılmasın para gözümde değil ama tavrı hiç ama hiç hoşuma gitmedi
    dilenci gibi başımızda dikilmiş para istiyor. çocuklara ayıp olmasın verdik üç beş bir şeyler.
    adetmiş böyle adet olmaz müşteriyle iyi diyalog kur onunla muhabbet et ama ne o öyle müşteriyi kaz görme muhabbeti.

ben de acaba başkalarına da yapıyor mu diye izledim meğer herkese aynı numara yapılıyor.

kocaman işletme içerisi insan kaynıyor bunlar müşteriyi yolma derdinde

kesinlikle urfaya giderseniz balıklıgöle gidin ciğerciye gidin ama sakın kahve gelirse masaya koymayın başınızda akbaba gibi bekliyorlar.

urfa benim için bitmiştir.

• Şu kadarını söyleyeyim urfanın suruçuta yaşayanların hepsi eşeğe kurban olsunlar. O kadarki onların insanlıkla alakaları yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yorumlardaki zıtlıktan kafam karıştı açıkçası, Göbeklitepe ve Balıklıgöl çok da ilgimi çekiyor halbuki.
  • Ulkenin neresine giderseniz bu tarz seylerle karsilasmaniz olasidir.

Bunu duzeltebilecek tek seyde devletjn koyacagi kati kurallar ve cezalardir.

Zira ailedeki terbiyedwn yana hepimiz umudu voktan kestik.

4 kisilik tek masa bosken gelen 12 kisiye masa ayrildi diyen tiplerde var.

Bu durumda kanitla zabitayi aradiginizda gelip okkali bi ceza yazsa ve taviz vermese bakin bakalim kapida kirlizi hali ile nasil karsilamaya baslarlar..

Buraya kadari esnaf taslamaydi.

Birde esnafa hayvan muamelesi yapan afedersiniz magarada dogma ama sanzelize kont ve kontes tavirlilar var.

Efendi esnafida bu tipler bozuyor..

Zira insana hizmet ancak sevgiyle yapilacak istir icinden sevgiyi cikarirsaniz fahiselikten farki kalmaz.

• Pos cihazındaki rakamı görmeden şifre girene "cacık malzemesi" derler. Müstehakmış sana yapılanlar. Bir daha da öyle salak salak genellemeler yapma. Bilgin yok fikrin var..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.