Şimdi Ara

Urfaya Giderseniz Balikligoldeki Isletmelere Gitmeyin. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
12.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: John WICK

Dogulu olupta dogululari sevmeyen bir ben varim heralde. Genel konusuyorum istisnalar var elbette

Siz doguku degil cahil sevmiyorsunuzdur.

Memleketteki en buyuk cahil kesimde doguku oldugundan siz soruna dogulu diye bakiyirsunuzdur.

Ki ayni kanidayim lakin

Cahil ve durustluk mu

Bilgi ve ......

Derseniz

Cevap en kotu ihtimalle bulaniktir.

Bati toplumu bikgiyle bulustukca erdemlesirken biz ne yazik ki ....lesmeye basliyoruz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 23 Mart 2018; 22:19:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veterozer

Pos cihazındaki rakamı görmeden şifre girene "cacık malzemesi" derler. Müstehakmış sana yapılanlar. Bir daha da öyle salak salak genellemeler yapma. Bilgin yok fikrin var..

Kendisine emanet edilene hiyanetlik yapana da ...... derler kalimesini ceza almamak icin yazmiyorum.

Yuzyuze gorusseydik vurguku dile getirirdim.

Musteri 5 10 sn de olsa para veya kartini emanet vermistir.

Arkadijo donunce parayi degistirip sahte olani kakalamaya calisani da var.

Konudaki gibi fazla ucret kesenide var.

Onu yapandan bir farkinizin olmadigi yorumunuzdan belli..

Yeri geliyor binlerce tl limitli karti sifreyi soyleyip personele veriyoruz.
    Sizin mantigijizla hareket edersek adamin dalgin musteriden pogca degilde telefon parasi cekemsi lazim.
    Umarim ayni seyi yasarsinizda kendi iddianizla sinanairsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 23 Mart 2018; 22:24:55 >

• çarşı iznimde balıkgöldeki mekanlarda çok takılırdık geçen sene. Kral gibi karşılarlardı sağolsunlar.
  • Hata sende urfa ne ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Veterozer

Cahil cahil konuşma ya. Şifre girmeden yapılan işlemleri bankaya bir dilekçe ile bildirince koşulsuz para iadesi olur. Hem sana noluyor, avukatı mısın adamın. Bi esnafla sorum yaşamışmış, ben Urfalı yım adam bizi yerin dibine sokmaya çalışıyor.
    Çok sığ beynin var, konu sahibi gibisin.

Yazdigina tepki vermek icin konu sahibi olmak gerekmez.

Ticaret ahlakindan zerre kadar haberdar olmak kafi.

Sizin gibiler yuzunden doguluyuz demeye turiste turkuz demeye utaniyoruz.

Daha gecen hafta orta asayadan gelip turkiyedeki rezillikleri gorunce ulkelerine biynu bukuk dinmek icin bekleyen insanalrla tanistim.

Soyledikerinin yarisi dogru olsa bize utanc icin yeter.

Tabi yuzu olana

Kim bilir ne unutlarla geldiler.

Ne hayalkirikligi ile donduler.

Yari fiyatina calisirsaniz deyip ise alinmamislar.

Ne diyeyim.

Boyleleriyle karsilasinca cahilin

O kadar peygamber cikmis ama insan olamamislar

Lafi insanin kulaginda cinliyor..

Sizin gibi olmayanlari tehzih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 23 Mart 2018; 22:41:18 >

• Ben Urfalıyım .Kötü insanlarla karşılaşmışsın diye hemen genelleme yapamazsın.Ben Urfa'da öyle esnaf gördüm kü çok iyi anlatılmayacak kadar iyi.Her ilde kötü esnaf sayılmayacak kadar çok.Urfa'da o kadar iyi,cömert ve delikanlı var ki anlatamam.Bir o kadar da ş*refsiz var. Urfa sadece Balıklıgölden ibaret değil.

• Benim gibiler yüzünden utanıyormuş bak bak bak ... Allah akıl fikir versin sana ne diyim. Oturma organımla güldüm. Sana daha fazla yazma gereği duymuyorum. Algıda sorunun var belli. Okuduğunu anlamak da bir insanlık gereğidir. Anlayabilmen dileğiyle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seni sakaci seni..

• Konu sahibi kazıklandım bahanesiyle ırkçılık yapıyor.

Kazıklayan da ırkçılık yapan da küfürlerin en güzelini haketmiştir zaten
  • urfalıları gram sevmiyorum adamlarda yürek yok beni tehdit ederken kavgaya cagıracagı kisileri söylüyor yok seni silahla vuraram ha yok seni bıcaklaram ha falan muhatap olmakta istemiyorum karşıma çıkıyorlar

• Bence turistlik bölgelerde ki işletmelere alınan insanların bir ayrıcalığı olması gerekiyor ve belli başlı eğitimlerden geçmesi gerektiğini düşünüyorum.

Çünkü, bizim ülkemizi ziyaret edip ekonomiye katkıda bulunuyor turistler. Fakat insanımız nedense kazıklama, dolandırma peşinde. Böyle şeylere müsaade edilmemesi gerekiyor. Turistlerin ülkeyi sevmesi gerekiyor. Bir çok turist ülkeye gelip video çekip blog yazıyorlar. Adamların bizi " Dolandırıcı " diye tabir etmesi mi daha doğru olur yoksa " misafir perver " bir ülke olarak tabir etmesi mi daha doğru olur?

Aynısı yorumu havaalanı dibinde ki ve turistlik bölgede ki taksiciler içinde yapmıştım.
  • Beklentiyi yüksek tuttuğun filmin kötü çıktığında yıkılman=Urfalıyı medeni sandığında yaşadığın şok
  • quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Konu sahibi kazıklandım bahanesiyle ırkçılık yapıyor.

Kazıklayan da ırkçılık yapan da küfürlerin en güzelini haketmiştir zaten

Sahis irkcilik yapiyorsa doguya geldiginde irkcilik yaptigina pisman olmus halde donsun de bi daha ki gelisinde es dotunu da alip gelsin.

Hem insan hemde para kazanmis olursunuz.

Ima ettiginiz sey ne denli varsa doguku toplumuda bu seyi beslemek icin elinden geleni yapmaktadir..

Etki tepki meselesi..

• Urfalı değilim ama urfaya gittim gayet misafirperver insanlardı. Bu yaşadıkların birşey değil sen istanbula gelirsen intihar edersin o vakit

• Kesinlikle doğru

Bir anıda ben anlatayım

Balıklı gölü gezerken çocuklar var çevrede abi gel anlatayım hikayeyi nemrutu der

Dedik anlat anlattı daha yaşı 9-10

20'lira verdim yıl 2015

Dediği laf çocuğun

Abi bu kadar mı veriyosun bu 20'tl nedir ki ?

Varın gerisini siz yapın urfayla ilgili...

Yorumsuz

• Urfayı bilmem ama bir daha Erzincan peyniri yemem.

İnşallah düzeltmişler diye başlayayım lafa.

Bundan 10-15 yıl önce otobüsle karadeniz gezisinden Erzincan Erzurum üzerinden Adana'ya dönerken tur otobüsü u şeklinde bir peynirciler çarşısında durdu. Tuvalete gideyim dedim 1 tane tuvalet var ve sıkı durun el yıkama musluğuna bir tahta parçası çakmışlar. Birine dayı siz nereye tuvalete gidiyorsunuz dediğimde 500 metre ilerdeki kahveyi gösterdi. Bende ortalığı ayağa kaldırdım buradan peynir meynir alınmaz diye.

1 musluk kaç para Allah sizi bildiği gibi yapsın deyip otobüse bindim, birçok kişi peynir almaktan vazgeçti.

Şimdi her Erzincan peyniri denildiğinde midem kalkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 25 Mart 2018; 2:22:38 >
  • geng G kullanıcısına yanıt
    Kargoyla maraş dondurması gönderen bir zihniyetin ukala yorumlarını ciddiye almamak en iyisi olacaktır.

Begenmediğiniz halk sanki sizd çok begeniyor.

Adamın türkçesiyle dalga gececeğine zamanında gereken eğitim desteğini vermeyen devlet yönetiminle dalga gec. Adamların % 80 i kürt. Anadilleri kürtçe ve bizden önceki neslin yani ana baba yasındaki neslin coğunun türkçesi kötü çünkü eğitim alamadılar adam akıllı e haliyle adamlar ve sonraki nesil doğar doğmaz evde kürtçe konusuyorlar ta ki okula baslayınca öğreniyorlar türkçe konusmayı.

Sana hoş geldin demediyse o o garsonun hanzoluğudur.

Sanki bir urfalılar hoşgeldin demiyor gibi şaşırmanız tuhaf !

Türk halkı kerizi sever kusura bakmayın bakmışlar tipinize ona göre muamele yapmıslar ki az bile yapmıslar bence. Tasvip etmesemde hoşuma gitti. Urfaya siz gitmeyin bir daha mümkünse sizin gibi insanlar da gitmesin.

Aile yeri nedir diye soran bir akılla nasıl yasıyorsun ben çözemedim.

Görüyorsunuz allahın hikmetini forumdaşlae anlatmaya gerek yok görüyorsunuz mümkkeemmmel

• Yan dairede Urfalı komşularımız var. Çok tatlı, kibar ve misafirperver insanlar. Sürekli hal hatır sorarlar. Evlerinden hiçbir zaman dışarıya ses gitmez. Ne yüksek sesle televizyon izlerler ne de bağıra bağıra konuşurlar. Bence genelleme yapmak hoş bir durum değil.

• Arkadas Türkiye'nin heryerinde yasabilecegi talihsiz bir olayi burda baya abartarak(bi kuyruk acisi var anlasilan) anlatmis.Hatta alttan alttan irkcilik bile yapmis.Boyle insanlarin sozune pek itimat edilmemesi gerektigi dusuncesindeyim.

Gitmek isteyen gidip nasil insanlar olduklarini gorur.Senin burda boyle bi konu acip ustune,bi isletmeyle yasadigin sorunu tum halka genelleyerek anlatman,bana senin br kuyruk acin oldugunu yada irkcilik yaptigin dusuncesini getirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portagas -- 26 Mart 2018; 3:16:49 >
  • Konuşma konusu yanlış anlaşılmış, onu düzelttim yukarda, insanların nasıl konuştuğunun önemi yok, önemli olan karşılıklı saygı ve anlayıştır.

Yerli turistin gittiği yer Balıklıgöl ve sıra geceleri olur Urfada, benim için Urfa burasıdır, burada karşılaştığım tavırlar da belirleyici olur, gelen misafire, herkesin içinde koltuğa oturur oturmaz buradan kalk, burası aile yeri demek Türkiyenin hiçbir yerinde olmaz, olamaz, hadi diyeceksin, merhaba, hoşgeldiniz, kusura bakmayın, özür dilerim ama falan filan dersin, ayrıca burada aile yeri tabelası falan da yok, ki olması da çok çirkin.

Ben bu zihniyetin olduğu bir şehire ziyaret yapılmasını doğru bulmuyorum, kaldı ki Balıklıgöl dediğimiz yerde ahım şahım bir yer değil, Ankarada bunun gibi sayısız yer var, dini turizm açısından gidilebilir sadece buraya, bir de bu karşılaştığımız muamele Regaip Kandilinde oldu, gerçekten çok çirkin bir durum, böyle gelenek, böyle misafirperverlik, böyle İslam olmaz, kaldı ki geçen sene de bu Balıklıgölde yine tatsız durumlarla karşılaştık.

Bir daha mecbur kalmadığım sürece Urfaya gitmem, Ankaraya döndüğümde kimseye gitmemesini tavsiye edeceğim, burada yaşadıklarımı paylaşacağım, isteyen gider, isteyen gitmez, ben Urfayı da, Balıklıgölü de, insanını da sevemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 25 Mart 2018; 12:50:19 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.