Şimdi Ara

Urfaya Giderseniz Balikligoldeki Isletmelere Gitmeyin. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
12.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
136 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şive ile kabalığı birbirine karıştırmayın , herkesin şivesi var ama garson müşteriye kibar olmak zorundadır.
  • Ön yargılar almış başını gitmiş arkadaş... Adam açık açık ırkçılık yapıyor. Çok şey söylerim söylemesine ama şu konuyu açan şahıs muhattap alınacak bir şahıs değil..
  • O zaman Istanbula hic gitmeyelim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ordu'luyum. Yıllar önce 98 yılı gibiydi ailecek Harran a Karaali köyüne bir kaplıcaya gitmiştik. Balıklı göl dahil çok yer gezdik. O zaman bir sıkıntı olmamıştı.

En çok hoşuma giden ise Karaali köyünde otel dışına çıkmıştık öyle yayan geziniyorduk. Pamuk tarlalarının kenarında kerpiçten yapılma bir evin önünden geçerken hiç tanımadığımız bir aile bizi davet etti. Allah ne verdiyse çay vs ikram etti. Öyle güzel ağırladılar bizi ki helal olsun. Belki biz yapamayız onların yaptığını şimdi. Bu da böyle bir animdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmirli olarak Şanlıurfa da balıklıgöle gittiğimizde yemeği çarşıda bir yerde yemiştik gayette güzeldi herkese öneririm.
  • Dünyanın neresine giderseniz gidin turistik yerlerin çevresinde yemek yiyip alışveriş yapmayın. Turistik yerleri gezdikten sonra yerel halkın arasına karışıp nerde yiyorlarsa orda yiyin.

• canerix3363 C kullanıcısına yanıt
    Urfa insanı iyidir abi. Ben Samsunluyum ve Urfada aile dostlarımız var. Ben onların gösterdiği misafirperverliği başka bir Allahın kulundan görmedim. İlla ki beş parmağın beşi bir değil lakin Urfa iyidir.
  • Her il öyle. Rize ye okumaya gittiğimiz ilk gün iki baklava bir ayran menüye 1 kilo baklava parası almışlardı. Sokak arası işletme hem de. Her yerde yabancı kişileri kazık atma vardır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır konusu varken sorayım.Antepliler kürt müdür ya da içlerinde kürt olanlar var mıdır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Her il öyle. Rize ye okumaya gittiğimiz ilk gün iki baklava bir ayran menüye 1 kilo baklava parası almışlardı. Sokak arası işletme hem de. Her yerde yabancı kişileri kazık atma vardır.

ayran ile baklavayı üste para verseler yemem, sizden bir de para mı aldılar hocam...

• Dogudakilerin cogu boyle, zaten Urfaya niye gider bir insan zorunlu olmadigi surece

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk defa turistik bir yere gitmis sanirim arkadas. Urfayla ne alakasi var. Turkiyenin hatta dunyanin bircok yerinde bu is boyledir.Birde genelleme yapmis, Urfaya gitmeyin, Urfayi listeden cikartin vs.
  • Urfalılar isotçudur.
  • Hesap kazığı meselesi ne yazık ki bir çok Doğu ilinde mevcut. Doğu'da yaşıyorum mesleğim gereği.

Şırnak, Muş, Elazığ, Erzurum, Batman, Tatvan-Bitlis, Diyarbakır ve Mardin esnafları ile alışverişlerim oldu. Tespitleriniz doğru.

Ben bunu kürtçede rica cümlesi olmamasına bağlıyorum. Maalesef o dilde rica ile ilgili bir kelime yok. Direk emir olarak konuşuluyor.

Kabalığın kaynağı bu. Düzeltilebilir mi? Evet. Ama alışkanlık olmuş.
  • Urfalılar boş insanlardır

• quote:

Orijinalden alıntı: akrok

quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

Her il öyle. Rize ye okumaya gittiğimiz ilk gün iki baklava bir ayran menüye 1 kilo baklava parası almışlardı. Sokak arası işletme hem de. Her yerde yabancı kişileri kazık atma vardır.

ayran ile baklavayı üste para verseler yemem, sizden bir de para mı aldılar hocam...

Arkadaşlar ısrar etti bende normalde ikisinide sevmem

• Urfa'da 6 yıl çalıştım. Soylediklerinizde haksizsiniz. O dediginiz isletmelerin hepsi ama hepsi adisyon bile tutmaz sana inanirlar. Bi yanlışlık olmuştur hesapta.

- Aile bölümü olmasi gerekiyor, o bölge için gerekiyor çünkü harem selam olayi var saygi göstermek lazim. Ayrica tabelada da var. Batidami damsiz girilmezin aynısı.

- bütün urfalilara mal etmek son derece ayıp ve çirkin. Insanlik orani cok yuksek bir memleket.

Kabalar felan diyosun da egitim seviyesi en düşük illerdendir kensisi normal. Ama emin ol insancillar. Şiveleri kibarliklari olmasa da insan gibi insandir cogu.

Talihsizlikler yaşamışsıniz hepsi bu.

• Askerde vardı Ş. URFA LI.. Adam kapkaraydı ya :)

Hep halimi hatırımı sorardı. Ben Memnundum iyi insandı.

• Ben 4 yıl çalıştım Bursalim Urfa halkı saf ve temiz insanlar bizim gibi cambazlarin yeri değil evet kaba olabilirler ama saygıyı hak ediyorlar.iclerinde çok iyi insanlar var gözünüzü kapayip birseyinizi emenat edebileceğiniz.Biz batılılar olarak gereğinden fazla bilmemizde etkili ama bizim içimizde de var o kaba insanlardan .....

• maalesef bu tarz turistik yerlerde kaba ve kazıkçı esnaflar var
    başımdan geçen olayı anlatayım
    marmariste kız kumu olması lazım tam hatırlamıyorum
    yüzüyoruz eğlence falan filan
    hanım bota binelim dedi tamam dedim
    gittim sordum o zaman için 60 tl dediler söyledim hanıma pahalı filan yanımda o kadar parada yok
    karttan geçiyormusun dedim tamam dedi
    bizim yok ama karşıdan şgeçerim dedi
    gittik dükkana kartımı botçu adama verdim elimden aldı
    dükkan sahibi abiiii 65 geçerim dedi botçu adama bana soran yok bu arada
    o da geç geç dedi
    pos makinası önüme geldi
    baktım 65 yazıyor sen kaç dedin dedim.. ben botçuya
    65 agabeyyyyy 5 lira fiş parası dedi
    bende kartı ver dedim binmiyorum dedim
    arkamdan mandıfon ineği gibi baktılar
    hanım kızdı ama sağlık olsun
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.