|
Bildirim
|
Merhaba, ben bir Urfalı olarak konuya cevap yazmak istedim. Garsonların size karşı tavırları konusunda haklısınız. Balıklıgölde’kiler öyle. Ben Urfada olmama rağmen Balıklıgöl’e gidersem ziyaretleri yapıp oturmadan çıkıyorum.
Ben sadece Urfa’nın tamamının böyle olmadığını, tüm insanlarımızın böyle olmadığını söylemek için konuya girdim. Çoğunluk belki sizin şikayetçi olduğunuz şekildedir. Ama Urfalılarla muhattap olmayın lafınız zoruma gitti. Bugün Karadenizlinin de kendisine ait bir şivesi ve konuşma tarzı var. Urfa halkının, Diyarbakır halkının da var. Konuşmalarından bir şey anlamıyorum diyebilirsiniz ama bunu eleştiremezsiniz. Büyük çoğunluğun ve binlerce Suriyelinin içinde kaybolmuş güzel insanlarımız da var. Bir daha Urfa’ya yolunuz düşerse sorun yaşayacağınız yerleri eleyerek güzel bir gün geçirmeniz için yardımcı olabilirim. Saygılarımla :) |
Bölücülük nasıl işine işlediyse Karadenizliye Karadenizli diyip,Diyarbakırlıya Diyarbakırlı diyemeyip Diyarbakır halkı demek .
|
Hocam askerliği yaptığımda yerde urfalı Arapların hepsiyle kavgalıydım. Bir tanesi bana cin olacaksın yoksa si.. adamı demişti.
|
Konu sahibi kazıklandım bahanesiyle ırkçılık yapıyor.
Kazıklayan da ırkçılık yapan da küfürlerin en güzelini haketmiştir zaten |
Ben Urfalıyım .Kötü insanlarla karşılaşmışsın diye hemen genelleme yapamazsın.Ben Urfa'da öyle esnaf gördüm kü çok iyi anlatılmayacak kadar iyi.Her ilde kötü esnaf sayılmayacak kadar çok.Urfa'da o kadar iyi,cömert ve delikanlı var ki anlatamam.Bir o kadar da ş*refsiz var. Urfa sadece Balıklıgölden ibaret değil.
|
Ankaradan öteye gitmeyin
|
Eş durumu sebebiyle 2016 yazında 45 gün urfada kaldım
Balıklıgöl ve çevresi için yapılan eleştiriler kısmen doğru Ilk gün gittiğimizde kalacak yerimiz yoktu .Birisi il sağlık misafirhanesi var oraya gidin dedi.Gittik .Günlük 20 lira dediler öğlen yemek 5 liraydı sanırım çoğu kez indim yedim para soran olmadi Eşim hastanede çalışıyordu .Ben de öglenleri gidip hastanede yiyordum .Yine kimse sen kimsin de burada karnını doyuruyorsun demedi .Hatta birgün baktım girişte not alıyorlar gelenleri .Aha şimdi yakalandık bu ne dedim "günlük kaç kişi yemeğe geliyor onu sayıyoruzona göre yemek cikaracaz"dediler Hepimiz biliyoruz hastanelerde personel haricine yemek verilmez Urfada böyle değil.Hatta şöyle bir iddiaları var " git herhangi bir eve seni misafir ederler "derler . Baska bir olay anlatayım. Bunu da babamdan duydum Rahmetli dedem askerliğini urfada yapmış . Balikgol camide namaz kılmış. Selamı verince bir urfalı vatandaş haydi bize gidiyoruz seni misafir etmek istiyorum demiş . Bunun yanında çok iyi bir restaurantta 2 kişi pirzola yedik.Cay istedim 2 tane 1 demlik çay geldi.Verdigim para 2 kişi 45 lira Aynı dönem 1 hafta öncesi Istanbul pendik marina da köfteye 120 lira vermiştik.Rahatsiz olduğum şeyler de oldu.Mesela eşimin başı açık. Görenler böyle bakıyorlar açık kadınlara .Ya da ben oyle hissettim.Bunu da hepsine mal edemezsiniz .Karişik bir yer çünkü.Suriyelisi arabi kürdü hepsi var .Trafik içler acısı.Heryerde araba kullandım ilk kazamı maalesef urfada yaşadım. Iyi şeylerde oldu kötü şeylerde .istanbulda izmirde Ankarada Konyada olduğu gibi Şimdi adamların şivesini sozkonusu etmen gerçekten terbiyesizlik Kusura bakma bunu acilen düzeltmen gerekiyor .Ikincisi ben bu yasadigin şeylerin çok fazlasını Konya da yaşadım emin ol Bu yüzden genelleme yapman çok yanlış olur |
Yahu urfada ne işimiz var zaten osmanlı zamanında niye aldıysak oraları hiç anlamam alsana yunanistanı mis gibi yunan adalarını falan
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 23 Mart 2018; 5:23:19 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 23 Mart 2018; 5:28:44 > |
|
|
|
|
|
|
|