Şimdi Ara

Ürün Fotoğrafçılığında Yeşil Arka Plan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
2.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Online alışveriş sitelerinde ayakkabı satıcılığı yapıyorum. Fotoğraflarımı kendim çekip kendim düzenliyorum. İlk zamanlar beyaz arka fonda çekmeye çalıştım fakat ışık yetersizliğinden kirli görüntü elde ettim . Yeni denememde yeşil karton üzerinde çekip arka planı ayırıyorum fakat bu seferde ayakkabıların üzerlerinde yeşil kartonun yansıması kalıyor ve ben photoshop kullanamıyorum zaten yaklaşık 500 çeşit ayakkabı 1500 adet fotoğraf yapıyor ve tek tek yeşil izleri silmem çok zor gibi görünüyor. Ben yeşil arka planı microsoft power point ile yapıyorum videoda göstermeye çalıştım. Ayakkabıların üzerlerinde yeşil iz bırakmadan bu işlemi nasıl yapabilirim birde ben yeşil arka planı silmek için çok uğraşıyorum bunun kısayolu varmıdır videoda 1 örnek göstermeye çalıştım fakat bunu 1500 kere yapmak inanılmaz zaman almaktadır. Yardımcı olabilceklere şimdiden teşekkür ederim .

Malzemelerim;

Samsung nx1000 fotoğraf makinası ;
    6 tane tasarruf ampülünden yaptıgım ışık kaynağı;
    Kenarları mdf iç tarafı ve 4 tarafı yeşil kartonla çevrili fotoğraf çekme alanı yaklaşık 72 ekran tv büyüklüğünde;
    Microsoft power paint programı ve normal paint programı.

Cevap verebilcek arkadaşlara çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahtemp4 -- 22 Haziran 2015; 6:08:35 >

• Resimlerle birazdaha detaylı anlatmaya çalıştım. Beyaz arka planda çektiğim zaman arka plan tam bembeyaz olmamaktadır fakat yeşil arka planda çekip arka planı kestiğim zaman tam beyaz olmaktadır. Çektiğim ortamın ve ışıklarında resmini ekledim.
     Ürün Fotoğrafçılığında Yeşil Arka Plan Ürün Fotoğrafçılığında Yeşil Arka Plan Ürün Fotoğrafçılığında Yeşil Arka Plan Ürün Fotoğrafçılığında Yeşil Arka Plan

• Merhaba.

1. Powerpoint veya Paint birer resim işleme programı değil. Şimdi kullanmadığım için ezbere konuşmayayım ama istediğiniz şeyi bahsettiğiniz programlarda yapabileceğinizi sanmıyorum. Eğer menülerde uygun seçenek varsa, yapmanız gereken yeşili desatüre etmek.

2. Bahsettiğiniz şeyi Photoshop gibi bir programda -Photoshop gibi bir program olmadığı için de yine aslında Photoshop'da- yapabilirsiniz. Aslında oldukça basit ama ilk kullanana karmaşık gelebilir.

3. Yeşil arka planda normal olan ışık beyaz arka planda neden az gelsin. Muhtemelen otomatik modda çekiyorsunuz. Manuel modda ayarlayıp çekerseniz arka fon normal olarak beyaz olarak fotoğraflanacaktır. Bu sayede yeşil ekrana ihtiyacınız kalmamış da olur.

4. Resimlerden birindeki spor ayakkabıyı yeşil fonda çekmemeniz lazım. Çünkü zaten benzer renkler ayakkabıda var. Diğer renk ayakkabılardaki yeşil renk serpintisi sorununuz belki olmayabilir ama ayakkabıyı da doğru fotoğraflayamazsınız -büyük ihtimalle. Filmlerde ve fotoğraflarda yeşil veya mavi ekranın kullanılmasının sebebi, zaten öndeki öznelerin renklerinden farklı ve post prodüksiyonda "renge göre seçim" ile kolayca silinebilmesi. O yüzden mesela Usta Yoda'yı ve ışın kılıcını yeşil perde önüne koyamazsınız.

5. Bu işleri her zaman başkalarına yaptırıp zaman kazanabilirsiniz...

Başka sorunuz varsa, biliyorsam, yardımcı olmaya çalışırım.

• Mesajımı dikkate alıp yardımcı olduğunuz için öncelikle teşekkürler. Öncelikle şunu belirteyim mağaza kendimin değil ben sadece sanal satış kısmından sorumluyum bu sebeple fotoğraf işini başka birisine yaptırmaya şansım yok. Yeşil arka planda çekerken bazı ayakkabılar bilhassa yeşil olanlar problem çıkardıgı için onları mavi arka planda kesiyorum. Photoshopu içinde youtubedeki dersleri izleyerek birşeyler yapmaya çalışıyorum. Amacım yeşil arka plandaki fotoğrafı kesip çıkarmak değil , esas amacım beyaz arka planda çekip berrak bir arka plan elde etmek. Bu arada tahmin ettiğiniz gibi fotoğrafları otomatik modda çekiyorum , fakat manuel moda alıp bazı iso ayarları yaptım farklı farklı denemeler yaptım ama genede bembeyaz bir arka plan çıkaramadım hafif grimsi bile olsa web sitelerinde pis bir görüntü oluşuyor. Sonuç olarak fotoğrafçı değilim kusursuz bir resim çıkaramam ama araştırmaya devam ediyorum. sizlere yeşil arka planda çekip power paintle kesip photoshopta bazı efekler yaptıgım bir kaç örnek gösterdim alt tarafta . Sonuç bana yeterli geliyor ama aşaması inanın çok uzun sürüyor. Amacım bu gösterdiğim fotoları yeşil arka plandan kesip shoplamak yerine direk beyaz arka planda çekebilip zamandan tasarruf etmek. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahtemp4 -- 26 Haziran 2015; 6:37:48 >

• Rica ederim.

1. Beyaz arka planda tam beyazı elde edemiyorsunuz çünkü makinenin aldığı ışık arkadaki beyaz için yeterli gelmiyor. Onun için makineyi manuel ayarda, beyazı patlatacak şekilde ayarlamanız lazım.
    a. Makineniz sabit, ürün de sabit olduğundan diyaframı daha uzun süre açık tutarak, yani daha uzun pozlayarak gerekli ışığı elde edebilirsiniz. ISO'yu yükseltmenize gerek yok.
    b. Bu şekilde beyazı belli ölçüde patlatacak kadar pozlama yaptığınızda, yansımalar da patlayacaktır. Çünkü fotoğrafta aslolan özneye, yani sizin durumunuzda ayakkabıya göre pozlamak. Her ayakkabı modelinde işe yaramaz ama bazılarında zaman kazandırabilir.

2. Birinci yöntemin mahvedeceği ayakkabı modellerini, yine beyaz arka planda çekip kesebilirsiniz. Aslında sizin öğrenmeniz gereken, Photoshop'da nasıl seçim yapılacağı, ki bu zaten Photoshop'un yarısıdır denebilir bir bakıma.

Birinci yöntem asla düşünülecek bir yöntem değil, ama siz resimleri kesip işlemekte zorlandığınız için, bazı modellerde tatmin edici sonuçlar alabileceğiniz ihtimaline göre söyledim. Yoksa bunda normal olan, elbette, iyi bir fotoğraf elde edip kusurları, "Komedi Dükkanı'ndaki" gibi montajda halletmek.

• İhtiyacınız olan:
    1) Ürün Çadırı. Fiyat:50-100TL
    2) 2 veya 3 adet led ampül. Fiyat markasına göre değişiyor.
    3)Makinenizi tam anlamıyla öğrenmek. Işık ayarları vs. Ve sakın otomatik modda çekme manuelde çekeceksin her zman. Kolay gelsin

Edit: Bu dediklerimi kendi sitemde kullanıyorum.www.mutlugumus.com
  • beyaz bezin ustune cam koyup dene

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.