Şimdi Ara

ürün iade talebi hakkında (acil)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçen yıl asus n51 serisi bir laptop almıştım,, ürünü aşırı ısınıp kapanmasından dolayı garantiye göndermiştim,, anakart ve harddisk değişmiş bir şekilde 12 gün içinde garantiden geldi,, ama ürünü teslim almaya gittiğimde klavyenin e r d tuşları arasının erimiş olduğunu gördüm,, yetkiliye bildirdim ürün tekrar paketlenip 11.01.2011 tarihinde klavye değişimi için servise gönderildi.. bu sabah ürünün garantideki 31. iş günü doldu,, ama garanti firmasından haber olmamasından dolayı ürün iadesi için firmaya gittiğimde; bilgisayarın gelmiş olduğunu ve teknik servisten ücret talebi olduğunu öğrendim,, ama ne ücretlendirmeden ne de bilgisayarımın gelmiş olduğundan haberdar edilmedim,, sabah garanti firması ile bilgisayarı satın aldığım firma arasında telefon konuşması yapıldı,, bana saat 17:00 gibi bilgilendirme yapılacağı bildirildi ama hiç bir bilgilendirilme yapılmadı..

sorum şu; ürünün gelipte bana haber verilmediği için ürün iade hakkımı kullanabilirmiyim?

• Seze şu kadar gün sonra göndereceğiz gibi kesin bir tarih vermemişlerse ürün iadesi alma şansınız yok ama hakkınızı arayın. Şahsen bana yapılsa orayı yıkarım.
  • elinizde ürünü servise verdiğinizi gösterir kanıt niteliği taşıyacak, servis fişi veya kargo sevk irsaliyesi varsa 30 işgünü azami tamir süresini doldurduğu için para iadesi veya birebir değişim hakkınız var.
  • Elinizde servis formu var ise haftasonları hariç 30 iş günü içerisinde hiç bir şekilde bilgi verilmediyse değişim ve para iadesi yaptırabilirsiniz. Arkadaşımın kız arkadaşı çalıştığım yerden toshiba aldı ekranında problem başladı direk kendi servisine vermesinin daha iyi olacağını söyledim kendi servisine verdi. 30 iş günü doldu bayan arkadaşım beni aradı "35 iş günü oldu arasana benim adıma" dedim karışma arkadaş ile konuşdum ki oda elektronik işinde haberin var mı var iyi güzel. Arkadaş servisi aradı adamlar unutmuş sizinki hazır gelip alın demişler arkadaş başlamış kalaylamaya nasıl bilgi verilmez kabul etmiyorum şikayet edecem vs. diye. Değişim kuponu ile sıfır laptop verdim.
  • cevaplarınız için teşekkürler.. lakin bir sorun var bugün yine görüşmeye gittiğimde şu cevap ile karşılaştım: " biz aracı firmayız,, teknik servis ile görüşmeniz gerekiyor,, 30 iş günü firmanın teknik servise gönderdiği - teknik servisten firmaya gelen günler arasında olur".. ama benim teknik servis ile direk irtibatım olmadı ki hiç.. hemde teknik servise ne zaman girdi ne zaman çıktı bu belgeler benim elimde yok ki.. ne yapmam gerekiyor?
  • basimdan gecen olayi anlatayim
    telefonum bozuldu, satin aldigim vatan bilgisayara biraktim servis formunu aldim. aradan 30 is gunu gecti ne yenisi geldi ne fatura bedelini iade ettiler. tuketici hakem heyetine basvurdum, vatani sikayet ettim ve karar lehime cikti. onbes is gunu icinde karara itiraz eden olmadigi icin karar kesinlesti. vekalet ile bir avukata hakem heyeti kararini verdim. avukat icra takibi baslatti. odemeyiz, nokia ile gorusun diyen vatan bilgisayar icra karari cikinca beni aradi parayi da pasa pasa odedi. cebimden sadece 47 lira vekalet ucreti cikti. avukatlik ucretini ve diger masraflari da vatandan tahsil ettik ben de fatura bedelini aldim.
    bu sekilde sen de satin aldigin yerden parani alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bahadr35

basimdan gecen olayi anlatayim
    telefonum bozuldu, satin aldigim vatan bilgisayara biraktim servis formunu aldim. aradan 30 is gunu gecti ne yenisi geldi ne fatura bedelini iade ettiler. tuketici hakem heyetine basvurdum, vatani sikayet ettim ve karar lehime cikti. onbes is gunu icinde karara itiraz eden olmadigi icin karar kesinlesti. vekalet ile bir avukata hakem heyeti kararini verdim. avukat icra takibi baslatti. odemeyiz, nokia ile gorusun diyen vatan bilgisayar icra karari cikinca beni aradi parayi da pasa pasa odedi. cebimden sadece 47 lira vekalet ucreti cikti. avukatlik ucretini ve diger masraflari da vatandan tahsil ettik ben de fatura bedelini aldim.

üstadım bilgisayarı aldığım fiyat 2100 tl hakem heyetini aşıyor bu ücret mahkemeye vermem gerekiyor,,
    yanımda götürmem gereken evraklar neler acaba?_? çünkü garantiye gönderirken faturayı almışlardı,, elimde sadece fatura tarihi,, fatura numarası,, servis sıra numarasının olduğu garantiye gönderirken verdikleri belge var..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahToglu

quote:

üstadım bilgisayarı aldığım fiyat 2100 tl hakem heyetini aşıyor bu ücret mahkemeye vermem gerekiyor,,
    yanımda götürmem gereken evraklar neler acaba?_? çünkü garantiye gönderirken faturayı almışlardı,, elimde sadece fatura tarihi,, fatura numarası,, servis sıra numarasının olduğu garantiye gönderirken verdikleri belge var..

koyulttuğum kısımdaki belgenin tarihi sizi bağlar, onların servise ne zaman göndereceği onları bağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahToglu

quote:

faturani vermesen iyiydi ama bildigim kadariyla kredi karti ekstresini de kabul ediyorlar basvuruda
    fatura yada ekstreyi, servis formunu, bufus cuzdanini alip tuk. hakem heyetine gidiyorsun
    evet 2100 limitin ustunde ama sen yine git ve lehine cikartmaya calis, dilekcene detaylica yaz herseyi, faturayi aldiklarini da belirtirsin
    karar lehine cikarsa, meblagdan dolayi baglayici degil ama tuketici mahkemesinde ciddi bir delil
    bir avukat ile anlasirsin mahkeme giderlerini kazaninca davalidan tahsil edersin diye
    dedigim gibi hakem heyeti karari delil niteliginde olur elini guclendirir
    bu arada mahkemeye gidersen ilk celseye davali gelmez mahkeme ertelensin hem de davaci yilsin vazgecsin diye
    sen vazgecme hakli olduguna inaniyorsan biraz ugrasirsin ama muhakkak kazanirsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.