Şimdi Ara

USB aygıtı tanınmadı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • https://www.aliexpress.com/item/U10-128GB-KingDian-Hot-item-USB-3-0-flash-drive-128GB-U-Disk-for-laptop/32854003811.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.vHQMzq

linkdeki usb flaş diskten indirimle 15 dolardan 2 adet aldım. Windows 10 lu masaüstü bilgisayarıma taktığımda "USB aygıtı tanınmadı Bu bilgisayara bağladığınız en son USB aygıtı arızalı olduğundan Windows bu aygıtı tanımadı" hatası aldım. Google taratıp bu sorunu çözecek bütün adımları denedim hep hüsran oldu. Yalnız şöyle bir sorun var benim masaüstü yeni toplamıştım. Yine Arkdaşımın geçen yıl aldığı win 10 yüklü i5 7. nesil işlemcili dizüstü ve işyerinde geçen yıl alınan win 10 yüklü all in one pc de tanımadı fakat İşyerinde ddr3 lü windows 7 masaüstü bilgisayarlar ve iki ayrı arkadaşın 4-5 yıllık win 10 yüklü dizüstü pc leri hemen tanıdı. mağazaya mesaj attım mailime yazılım gönderdiler. aşağıdaki şekilde yazılımı kullanmamı yazmışlar ama yine olmadı. Aygıt yöneticisinden ünlem olan usb aygıtını güncelleştir deyip kaynak olarak da adamların bana gönderdiği yazılımın bulunduğu klasörü gösterdim SMI factory driver olarak gördü ve "Windows bu aygıt için gereken sürücülerin dijital imzasını doğrulayamıyor. Yeni yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği hatalı imzalanmış veya bozuk bir dosya veya bilinmeyen bir kaynaktan gelen kötü niyetli bir yazılım yüklemiş olabilir. (Kod 52)" hatasını verdi.
    Donanım kimliği bu şekilde:
    USB\VID_090C&PID_1000&REV_1100
    USB\VID_090C&PID_1000

1. resim mağazanın maille gönderdiği resim. 2. benim dosyayı çalıştırıp aldığım hata
    USB aygıtı tanınmadı sorunuUSB aygıtı tanınmadı sorunu

• Ucuz etin yahnisi işte. Adamlar garip bir flash bellek kontrolcüsü kullandığından driveri windows tarafından otomatik olarak bulunamıyor. Driveri siz bulup el ile yüklemelisiniz. Attığınız SS çince olduğundan bir şey anlayamadım malesef.
    Şöyle bir şey geldi aklıma: Win7 makinede çalıştı demişsiniz o makine hangi driveri kullanıyorsa usb diski çalıştırmak için onu tespit edip belki windows 10 makineye yüklenebilir. Tabi windows 10 kabul ederse

Win 7 bilgisayar diskinizi taktıktan sonra aygıt yöneticisine girin. Özellikler > Sürücü > Sürücü ayrıntıları yolunu izleyip kullanılan sürücüyü ve yerini tespit edin. Daha sonra o dosyayı kopyalayıp kendi bilgisayarına yüklemeyi denersiniz.

Örnek:

USB aygıtı tanınmadı sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: zwanzig

Ucuz etin yahnisi işte. Adamlar garip bir flash bellek kontrolcüsü kullandığından driveri windows tarafından otomatik olarak bulunamıyor. Driveri siz bulup el ile yüklemelisiniz. Attığınız SS çince olduğundan bir şey anlayamadım malesef.
    Şöyle bir şey geldi aklıma: Win7 makinede çalıştı demişsiniz o makine hangi driveri kullanıyorsa usb diski çalıştırmak için onu tespit edip belki windows 10 makineye yüklenebilir. Tabi windows 10 kabul ederse

Win 7 bilgisayar diskinizi taktıktan sonra aygıt yöneticisine girin. Özellikler > Sürücü > Sürücü ayrıntıları yolunu izleyip kullanılan sürücüyü ve yerini tespit edin. Daha sonra o dosyayı kopyalayıp kendi bilgisayarına yüklemeyi denersiniz.

Örnek:

bir deniyim eve geçince sonucu yazarım. teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• win10 lu bilgisayarda sürücü dosyalarını aldım ama o dosyalar zaten aynı klasörde var benim bilgisayarda. bu arada sorun windows 10 da değil sanırım. ddr3 sistemlerde win10 ile anında görüyor flaşı. 3 bilgisayarda tanımadı 3 ünün ortak yanı win10 yüklü olması haricinde ddr4 sistem olmaları.
  • devresindeki cip hasar yapınca oluyor.cip voltaji kaldirmayinca yaniyor

• oceanx35 kullanıcısına yanıt
    bace3434 kullanıcısına yanıt
    Çok garip. İşletim sistemi değil donanım konfigrasyonu mu seçiyor şimdi bu bellek Belki usb 3.0 kontrolcüsü ile anlaşamıyorlardır ddr3 sistemlerde. Yani öyle denk gelmiştir Neden böyle olsun ki anlayamadım Veya @bace3434'nin dediği gibi arızası da olabilir onu bilemiyorum.
  • dediğim gibi ddr3 bütün bilgisayarlarda takar takmaz açılıyor flaş. tv de sorunsuz film izliyorum flaşdan. ama gel gör ddr4 bilgisayarlarda usb aygıtı tanınmadı hatası alıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman usb nın kendı yazılımında sorun yok.bılgısayarın kendı yazılımında sorun var
    pc ye format atarsan duzelır.yok duzelmezse o pc ıle uyumu yok denılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: bace3434

o zaman usb nın kendı yazılımında sorun yok.bılgısayarın kendı yazılımında sorun var
    pc ye format atarsan duzelır.yok duzelmezse o pc ıle uyumu yok denılır
    sırf bu yüzden orjinal key satın alıp format attım. ama yine aynı sonuç. sadece bnm bilgisayarda sorun olsa neyse 3 ayrı (2 masaüstü, 1 dizüstü) pc de denedim. hepsi aynı sorunu verdi. aldığım 2 flaş da aynı sorunu verdi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.