Şimdi Ara

USB Bağlantı Hatası (HP 1020 Printer)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
19.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

usb ile çok ilginç bir durumla karşılaştım. konu özetle şöyle:

1- anakart üzerindeki usb girişlerinin hepsi çalışıyor.(Flash bellek, kart okuyucu, pc kamere takılarak hepsi denendi) 2 arkada 2 önde toplam 4 giriş var. fakat HP 1020 printeri bu usb lerden herhangi birisine taktığım zaman " USB aygıtlarından biri çalışmadığı için windows bu aygıtı tanımıyor" şeklinde bir uyarı açılıyor. (bu güne kadar printer aynı pc de sorunsuz çalışıyordu)

Aşağıdaki kontroller Pc ye format atılıp temiz bir windows kurulumundan sonra yapıldı

2- Biostan usb lerin enable olduğu test edildi.
    3- HP 1020 printer kablosunun arızalı olabileceği ihtimaline karşı kablo değişti (Sorun yok)
    4- HP printer a ait sürücü bir arkadaştan alınıp denendi. (sağlam)
    5- HP printer başka bir arkadaşın pc sine takıldı çalışıyor.
    6- Anakart sürücüsü üzerinden usb driverler yüklendi.

bu sorun neden kaynaklanıyor acaba?

teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi achillius -- 24 Mart 2008; 17:17:08 >

• Kazıkmış bea

Yazıcıyı bağladın bilgisayara.Usb aygıtı tanınmadı uyarısı çıktı.
    Aygt yöneticisine git.Evrensel seriyol denetleyicilerini + sına basarak genişlet.
    En üstteki bilinmeyen aygıta sağ ile tıkla sürücüyü güncelleştir de.
    Yazıcının cdyi tak cdroma.Arama yeri olarak bu cdyi göster bir dene bakalım.
    Sonucu ivedilikle yaz bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Kazıkmış bea

Yazıcıyı bağladın bilgisayara.Usb aygıtı tanınmadı uyarısı çıktı.
    Aygt yöneticisine git.Evrensel seriyol denetleyicilerini + sına basarak genişlet.
    En üstteki bilinmeyen aygıta sağ ile tıkla sürücüyü güncelleştir de.
    Yazıcının cdyi tak cdroma.Arama yeri olarak bu cdyi göster bir dene bakalım.
    Sonucu ivedilikle yaz bekliyorum

zaten kazık olduğu için sana pm attım çok ilginç bi durum dediklerini aynen yaptım sonuç olumsuz..

• peki format attıktan sonra kurulumu nasıl yaptın?yazıcıların çoğu kısmında önce yazılımı yüklüyorsun sonra senden yazıcıyı bilgisayara bağlamanı istiyor böyle mi yaptın?
    bir de format attığın xp cdsi katılımsız cdlerden falan mı?

USB lerde diğer aygıtların çalışıp yazıcının çalışmaması sorun yazıcı da gibi gösteriyor ama başka pcde çalışıyor diyorsun.Bu da aklıma yine bilgisayarındaki usb aygıtlarının ayarları ile alakalı birşey var fikrini getiriyor
  • xp cd si katılımsızlardan değil normal sp2 li xp profesional...

format olayından sonra hp printer pc usb girişine takılı iken printerin güç düğmesine bastım. zaten sorun orada normalde yeni donanım bulundu deyip cd istemesi lazım. onu yapmıyor direk hata mesajı veriyor. bundan öncede defalarca yükledim zaten hp 1020 yi, ilginç olan usblerin hepsi çalışıyor denedim. printer başka pc de çalışıyor.

seninde zamanını aldım yardımların için teşekkürler.

bu sorunu çözersem direk sana pm atacağım.
  • Hocam tamam ama böyle yapmadan bir dene!
    Yani; cdyi tak.autorun çalışacaktır.direk kurulumu başla.belli bir süre sonra şimdi yazıcıyı bağlaaybilirsiniz diyecek.
    zaten orada yazıcıyı görürse sorun yok devam eder.ama yine görmede sorun olursa hata verir zaten.

senden ricam lütfen bir de böyle kurulum yapmayı dene.yazıcınının bağlantısını çıkart pc den.cdden kuruluma başla yazıcıyı tak vsvs

Ben de senden haber bekliyorum
  • bende aynı sorunla karşı karşıyayım usb 2.0 felan diyorlar hp yazıcılar için ama sp2 için usb 2.0 direk kuruluyor diye biliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bendede HP 1020 printer var. Cihazı aldığımda kendi orjinal USB kablosuyla kurulum yaptım, problemsiz (1 yıla yakın) kullandım, bu arada HP Deskjet 5550 de vardı. Sonra 5550'yi cıkardım, HP 1020 yi onun yerine koydum ama 5550'nin USB kablosunu kullandım. Bir süre sonra (2 Ay kadar) dediğin problem başgösterdi bir türlü çözemedim. Aklıma eski USB kablosu geldi, onu takınca (kurulumda yaptım) düzeldi. Kablolar aynı vs... ama bir fark var herhalde. (Hp Yazılım güncelleme sonrasında buna benzer bir problem daha olmuştu, yazılım güncellemeyide sildim.)

Yardımı olur umarım!
  • sana tavsiyem pci olarak usb port çoklayıcı alıp bilgisayarına takıp dene yada bir usb hub ile dene...usb güç yetersizse bu durum yapabilir..

1. kaliteli bir usb kablo kullan her kablo çalışacak diye birşey yok..
    2. başka bilgisayarda çalışması normal ama aynı kabloyumu deniyorsun başka kablomu?
    3. via usb kullanıyorsun..viaarena gibi sitelerden en sonki via patch yükle..ayrıca via usb 2.0 driver güncellemeden boş kendi usb ile yazıcıyı yüklemeyi dene.
    4. diğer tüm usb aygıtları takılı ise çıkart ve yazıcı takılıyken usb kök hublara tıkla ve hangisinden güç çekişi var görmen lazım...
    5. bu hata mesajı usb yetersizse, yazılım hatası,kablo hatası, yazıcı usb çıkışı yanmıştır yada düzgün çalışmıyorsa meydana gelir..

bence bir pci usb çoklayıcı ile dene..onda çalışıp çalışmadıgını görmek lazım..
  • ya arkadaşlar yerimi bilmiyorum ama network printer la başım dertte. Printer herhangi bi pc nin üzerinden diilde direk networkte çalışsın istiyorum. Ağ a aldım printer ı (xerox phaser 3620 yada 3420 olması lazım). dhcp den ip aldı. subnet i, gateway i, dns i , her haltı aldı sorun yok buraya kadar

ip 192.168.0.4
    subnet 255.255.255.0
    router (gateway) 192.168.0.3
    DNS (localde bir dns imiz var) 192.168.0.250

herşey tamam alette.http://192.168.0.4 yazınca netten arayüzüne de girebiliyorum. Arayüzde Tonerinin nekadar kaldığını bile görüyorum. Bilgisayarımda Yazıcı ve Fax ekle bölümündenhttp://192.168.0.4 şeklinde ekledim yazıcıyı. lakin bişey yazdırmaya kalkınca

post.asp?\}\}][[\[&/(%/&(+/&%
    ^^'&%&&%=)(/??=JKLJIJKG)(&%/
    )(YU=(O&%%+^&%/do=reply&meI220
    94043&toSt

gibi abuk subuk yazılar çıkıyor. sayfalarca böyle saçma sapan şeyler yazıyor.
    Ya lütfen yardımcı olun aramadığım yer kalmadı bulamıyorum cevabını. maillerinizi bekliyorum

gokturk_-_ @ hotmail.com

• Değerli arkadaşlar buna benzer bir arkadaş harici Usb çıkışlı Hdd'yi Pc'ye takarken sorun yaşıyordu oda sizin bahsettiğiniz şey başına gelmişti çözmüştüm. Bu sorununda çözümünü biliyorum;ama şu an yazmayacam bilen çıkmazsa yazacam.
  • kablonu değiştir (yine) USB 2.0 kaliteli kablo al

network printer olan arkadaş sende kılavuza göre yeniden kur cihazı yanlış kurmuşşsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ioz -- 8 Haziran 2009; 23:14:54 >
  • hocam yanlıs kurduysam arayüzüne nasıl erisiyorum ki ozaman. yada nası bişey yazdırabiliyorum. tonerinin ne kadar kaldıgını bile web browser dan nasıl görüyorum. ayrıca kılavuzu yokki abicim. kaç yıllık makine. iş ortamı... He web den indirilir tabiki ama...bilmiyorum ne faydası olur. neyse yarın teknik servisi arayıp yardım isticem. sonucu yazarım. başka bi arkadasın basına gelirse o sıkıntı cekmesin. yinede cevapladıgınız için teşekkür ediyorum.
  • sanırım mesajlara müdahale etmişler ama bana mail olarak geldi yazılanlar

"Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan kolaydır"
    bknz. atasözleri
  • Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan zordur diye kullanıyoruz biz o atasözünü ama...

Neyse hocam tartışmanın anlamı yok.

Selametle.
  • @gokturk_-_,

bu network yazıcısı için bir port oluşturdun mu IP_192.168.0.4 gibi?

Protokol olarak RAW mı LPR mi kullanıyorsun. Değiştirmeyi denedin mi?

Sürücüsünün doğru olarak kurulduğundan emin misin ve özelliklerdeki Gelişmiş / Sürücü'deki seçili sürücünün doğru olup olmadığını kontrol ettin mi?

Ayrıca Print Processor seçeneklerini de bir kontrol etmende fayda var.

Son olarak, Print Spooling yerine direct printing deneyip sonucu inceleyebilirsin.

Edit: Son 2 çözüm önerisi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bora DURSUN -- 12 Haziran 2009; 16:19:21 >
  • okumayı doğru yapabiliyorsun.
    Bu iyi birşey
  • @gokturk_-_,
    bu tip bir bir problem ile bende karşılaşmıştım sonuç kablo problemliydi
  • evrensel seri yol denetleyicisi yok sorun bu
  • arkadaşlar bu sorunun çözümünü biliyorum aynısı benm başıma gelmişti eğer hala çözemeyen varsa yardımcı olayım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.