Şimdi Ara

USB Bağlantılı Teleskop???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar teleskop almayı düşünüyorum,bunun için netten bi ön araştırma yaptım.Daha sonra karşıma "usb bağlantılı TELE-SCIENCE DİJİTAL KARA TELESKOPU (PC YE BAĞLANABİLİR) 30699" çıktı.

Bu teleskobun özellikleri arasında görüntüyü kayıt etme gibi özelliklerini görünce bilgisayar bağlantılı olmasına karar verdim.Ama nette yaptığım araştırmalar sonucu bu ürünün dışında usb bağlantılı teleskop yok,ama bu üründe KARA teleskobu yazmakta.fiyatı 280 ytl civarı

Sizce nasıl bi alet,ilk başlayan biri için özellikleri ideal gibi geldi.ama Kara teleskobu yazdığı için sorayım dedim..

Bu ürün gökyüzü için kullanılmaz mı acaba?Kara teleskobu derken sadece yeryüzü olduğunu mu vurguluyo?Anlamadığım için soruyorum...

Bildiğiniz usb bağlantılı önereceğiniz "GÖKYÜZÜ teleskobu" var mı?
    Şimdiden teşekkürler

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=277042&productid=ofis30699#tablnk

özellikleri=

USB Bağlantılı Teleskop???

# - 4 özellik bir arada (normal teleskop, dijital teleskop, web kamera, dijital kamera)
    # Odak Uzaklığı: 600mm
    # Optik Çapı: 50mm(1,97”)
    # Pratik büyütme gücü: 90X & 450X
    # Oküler mercek(eyepiece) ile fokus ayarı.
    # Hassas seviye ayarı ve ayarlanabilir pusula ile kolay kurulum.
    # Finderskop pozisyonu ile sağ, sol, orta ayarı rahatlıkla yapılabilir.
    # 91 cm boya kadar uzayabilir güçlü alüminyum tripod.
    # Yüksek kalite alüminyum gövdeli profesyonel ve modern tasarım
    # 1.1 USB kanalıyla PC ye bağlanabilme imkânı
    # Resim sabitleyebilme ve kayıt alabilme
    # Web kamerası olarak kullanılabilir
    # Kamera çözünürlüğü: 640 x 480 piksel (12FPS)
    # Uygulama CD si ile beraber.
    # Hediyelik taşıma çantası
    # Türkçe kullanma kılavuzu ile birlikte.

• Hocam bence iyi bir ürün değil. Bunun yerine iyi bir dürbün işini daha fazla görür.
  • bu teleskop markalarını internette bir araştır: Meade, Celestron, Orion.senin verdiğin, giriş sınıfına girmeyen eğitim amaçlı bir teleskop yani alınacak birşey değil.yukarıda isimlerini verdiğim teleskopların başlangıç fiyatları biraz tuzlu olsa da eğer ciddiysen alacakların onlar.iyi gözlemler :)
  • 50 mm objektif çapı fazla yeterli değil, bir dürbünün objektif çapı da 50 mm dir. Bu objektif çapı ile pratikte 450x büyütme gücüne çıkmak imkansız. Ayrıca 640x480 iyi bir çözünürlük değil. Zannedersem webcam alıcısı kullanılmış. Bir zamanlar ben de webcamın objektifini sökerek teleskopa monte etmiştim. Ayrıca teleskobun bu haliyle kara teleskobu ya da gökyüzü teleskobu olabilecek ayırtedici bir özelliği yok. Rahatlıkla gökyüzü teleskopu da diyebilirlerdi. Ayrıca 280 ytl de fazla da ucuz değil.
  • cevaplar için sağolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.