Şimdi Ara

USB belleğe nasıl işletim sistemi kurulur? (Slax) (Güncellendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
2
Favori
52.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

arkadasın makinasına format atacaktım onda 500 Usb Hdd vardı hard disk bolumde USB hdd'yi gordu heralde yuklenebilir..denemek lazım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AL[e]N
    Lancelot_Real
    arkadasın makinasına format atacaktım onda 500 Usb Hdd vardı hard disk bolumde USB hdd'yi gordu heralde yuklenebilir..denemek lazım..

AL[e]N,
    "500 Usb Hdd " diye kastettigin biosta usbflasdiskin 500 usb hdd olarak gorunmesimi, usb den takilan harddisk mi var 500luk?
    bir diger sey,
    usb ye kurulan slax linux, tam anlamiyla isletim sistemi,
    usb ye kurulan bart ise kurtarma amacli bi sistem, isletim sisteminden beklentilerini yerine getirmez.
    eger bahsi gecen sey flash disk ise en guzel yapilacak is,
    slax i, bart i, dos u flash a ekleyip (senin easyboot ta yaptigin gibi secim ekrani ile)
    kurtarma cdsi yerine artik flash kullanirsin.
    ayrica kisisel islerin icin yaninda isletim sistemi tasimis olursun, mesela internet cafede slax i acarsin, ordan islerini yaparsin, netcafede olmaktan kaynaklanabilecek cogu iletisim sorunun cozulmus olur. (yada arkadasinin bilgisayarinda, okulda, havada karada :>)

sendeki kurtarma cdsi ile ghostu acip sonra dosa gectiginde usb diskini C: D: E: ... olarak goruyorsan (ufak bi dos bilgisi ile) sorun yok demektir.

sonra en basitinden usb ye dos kurarsin, icinede ghost.exe yi koydunmu 5 dosyalik yer kaplar usbde :>.

• quote:

Orjinalden alıntı: mertkosova

ya external hdd ye winxp kurma gibi bi şansım varmı

Var tabi Aşağıdakilere göz atabilirsin..
    http://www.taringa.net/posts/downloads/925661/Windows-XP-Live-CD-MikiCuN2.html
    http://mundodownloaded.net/Foro/index.php?topic=5220
    http://www.tuxela.com/Portal/index.php?newsid=2251

Buradan indirilecek .iso olsa da BartPE ile hazırlanan hdd ye bu iso nun içindekiler uygun şekilde kopyalanarak taşınabilir hdd den açılacak hale gelebilir.. Test edilmiştir
    http://www.nu2.nu/pebuilder/
    http://www.thgtr.com/howto/20050204/windows-firstaid-16.html

Karışık gelenler için daha anlaşılır anlatmaya vakit yok maalesef

• Arkadaşlar ben flash diskime slax 6 yı kurdum.
    İstediğim gibi ayarlarını yaptım.
    make_iso ile isoya çevirdiğimde cd de programlar istediğim gibi kurulu oluyor.
    Ama kmenu, klavye, arkaplan gibi ayarlarım flash diskteki gibi olmuyor.
  • Doğal olarak cd'den çalıştırırken herhangi bir ayarı kaydedemezsiniz. Yazılabilir bir ortam gerekir, cd'ye de yazamayacağınız için doğal olarak program ve / veya görünümde yaptığınız ayarlar geçici olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tumra

Doğal olarak cd'den çalıştırırken herhangi bir ayarı kaydedemezsiniz. Yazılabilir bir ortam gerekir, cd'ye de yazamayacağınız için doğal olarak program ve / veya görünümde yaptığınız ayarlar geçici olur...

İlgilendiğin için teşekkür ederim.
    Ben cd den başlatınca klavyenin türkçe başlamasını ve kmenu nün istediğim şekilde olmasını istiyorum.
    Acaba bunun bir yöntemi yok mudur?
  • Allah razı olsun.
    Çok yardımcı oldun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musvir -- 17 Nisan 2008; 11:18:18 >
  • Rica ederim, ne demek...
  • Güncellendi... (yukarı!)
  • Gerçekten çok faydalı bir konu olmuş. Teşekkürler arkadaşlar.......
  • quote:

serw0

selam..slax yazılarınız okudum..ben aynısı backtrack 3 finale uyguluorum..başarılı olucak gibi..ama tıkandığım bi nokta war.amd işlemcili bi laptopum war.
    acer 5520..haliyle backtrack 3 de bi slax sürümü..cd den açtığımda, konsole da acpi=off noapic komutuyla sistemi açabiliodum..yoksa açılmıo. menü.lst nin neresine yazarsam sistemin açılmasın sağlarım..tek engelim bu kaldı..
    menü.lst dosyamın dökümü....

title backtrack
    find --set-root /bt3/boot/vmlinuz
    kernel /bt3/boot/vmlinuz vga=769 max_loop=255 init=linuxrc load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 ramdisk_size=6666 root=/dev/ram0 rw autoexec=xconf;kdm changes=bt3/bt3save.dat
    initrd /bt3/boot/initrd.gz

aralara sıkıştırdım komutu ama yine açılırken BT3 aynı yerde tıkanıo..
    yani acpi açık gözüküo..dikkate almıo..grup conf olayında farklı bişeymi yazmam gerekiyor bilmiyorum..yada bt3 dosyasının içindeki kernelde yada bi dosyada mı değiştirmem gerek.açılışı grub yaptırdığına göre sanırm problem burdaki kodlara bişe eklemek gerekicek sanırım..

umarım yardımcı olursunuz..
    şimdiden teşekkürler..

pm den bu mesaj geldi, yanlis birsey yazmayalim konunun uzmani tumra ve linux diyerekten mesaji buraya tasidim.

ne yalan soyliyim, epeydir livexp ile ilgiliyim, slax a geri donemedim

• size Pm attıktan az sonra olayı çözdüm..yani acpı=off devreye girdi..ama şimdi sorunum farklı yöne gitti..sanırım problem backtrack iso da..yani slax gibi açılmadı..(cd den çalışıyor..Vmware ile çalışıyor.Virtual box ile çalışıyor..yani ISO dosyası sağlam.belirteyim dedim)
    menu.lst dosyam aşağıdaki gibidir..

title backtrack
    kernel /bt3/boot/vmlinuz ramdisk_size=6666 root=/dev/ram0 rw autoexec=xconf;telinit~4 changes=bt3/bt3save.dat acpi=off noapic
    from=/dev/hda1/bt3/
    initrd /bt3/boot/initrd.gz
    boot

kernel satırının sonuna acpi=noapic eklendiğinde açılışta problem çıkaran AMD işlemcili nvidia chipsetli pc lerde problem kalkıyor..
    ama sanırım backtrack ın slax da anlattığınız gibi hdd den açılması için sanırım backtrack iso içindeki syslinux vs... config dosyalarında da ayar yapmak gerekiyor olabilir...

bir çok forumda backtrack 3 final sürümünün HDD den çalıştırılması anlatılıyor..ama yine düzgün döküman yok..üstelik linux dan anlamadığınız zaman (bnm gibi) işler baya bi sarpa sarıyor. :) bnm tahminimce SLAX gibi backtrack iso dosyasıda bu yöntemle çalıştırılabilir..

eğer sizler backtrack 3 final iso dosyasını SLAX iso gibi kurmanın yönetimini bulursanız , bundan çok kişi faydalanıcak..Çok faydalıve çalışan bi döküman olarak da arşivlerde eminim değerli bi yer alıcaktır...

elinizde backtrack iso dosyası warmış..daha bi bilirkişi olarak deneyip ana sorunu bulup çözerseniz bu çok harika olucaktır..
    şimdiden ilginize teşekkürler..

• Şu ara biraz meşgulüm, fırsatını bulur bulmaz el atarım...
  • dört gözle bekliyorum tümra..eğer olursa ki yapabilecğini düşünüyorum,harika bi döküman kazanmış olucaz...
  • Usb belleğimi fat olarak biçimlendirdim.Ardından winrarlı halde olan slaxı usb belleğin içine çıkardım.Usb belleği açıp boot dizinine girerek komut satırında bootinst.bat dosyasını çalıştırdım.Enter komutunu verdim.2 ci enter komutuda kapatmak için verdim.Sonra bilgisayarımı yeniden başlatıp boot menüsünde ilk sıraya usb belleğimi aldım.Ve so nuç Siyah bir ekranda tek bir cümle belirdi ve açılmadı.

'' Error Loading operating system ''

Acaba birisi sorunun ne olduğunu ve sistemi başlatabilmem için ne yapmam gerektiğini bana anlatabilir mi ?
  • bootinst.bat dosyasını çalıştırdığınızda hata verdi mi?

"Winrar'lı halde" dediğiniz dosyayı anladığım kadarıyla Winrar'la açmışsınız. Açarken nasıl açtınız? "Buraya Çıkar" diyerek mi, "Bu dizinin altına çıkar" diyerek mi? Eğer doğru çıkardıysanız belleğinizin kök dizininde (en üst dizinde) iki adet dizin olması lazım: slax ve boot. Eğer başkaysa, düzeltin.
  • Üstat bildiğim kadarıyla slax'i usb'ye atıp boot klasöründeki bootinstall.bat (windows için) açılınca Slax usb'ye kurulmuş oluyor ve kullandıktan sonra yapılan değişiklikleri de içinde saklıyor. Ben bunu usb belleğe değilde sanal pc'imdeki (VirtualBox) FAT32 olarak oluşturduğum 8gb'lık bi alana kurmak istedim. Yaptım ve Slax sorunsuzca çalıştı. Ama değişiklikleri kabul etmedi. Her defasında kendini orjinal haline getirdi. Acaba bunun nedeni nedir?? Nasıl halledebilirim ? Galiba çok şey istiyom :)
  • paradoxical_boy:

Sistem açılışında Slax birkaç seçenek sunuyor. Bu seçenekleri sunan ayar dosyasında (özgün kurulumda /boot dizininde bilmemne.cfg dosyasıydı yanlış hatırlamıyorsam) çekirdek parametrelerine

.... changes=/ayar/dizini

parametresini ekleyebilirsiniz. Ayrıntıları bu konu başlığındaki ilk mesajımda bulabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tumra

paradoxical_boy:

Sistem açılışında Slax birkaç seçenek sunuyor. Bu seçenekleri sunan ayar dosyasında (özgün kurulumda /boot dizininde bilmemne.cfg dosyasıydı yanlış hatırlamıyorsam) çekirdek parametrelerine

.... changes=/ayar/dizini

parametresini ekleyebilirsiniz. Ayrıntıları bu konu başlığındaki ilk mesajımda bulabilirsiniz.

Sağol üstat. eve gidince denerim :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.