Şimdi Ara

USB Belleklere Bulaşan Değişik Bir Virus Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kingston marka USB bellegimi, ne zaman okulun bilgisayarına taksam daha sonra daevde yada baska bilgisayarda Bilgisayarımdan Bellege ulaşmak istersem direkt açmıyor ve "Bununla Aç" diye iletişim kutusu geliyor. Sağ Tıklarsam "Auto" diye seçenek geliyor. Aynısı arkadaşlarımın da başına geldi.

İçine bulaşan dosya Explorerdan gözükmüyor. Opera tarayıcımda localhosttan bellegi acinca gizli bir "autorun.inf" dosyası gozkuyor.Virus tarayıcı bulamiyor ya da virus olarak gormuyor. Format atinca malum olarak gidiyor. Sizce bu dosyanin bulasmasini nasil engellerim her seferinde? ya da format atmadan nasil temizlerim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustklc -- 10 Ocak 2007; 17:42:28 >

• Sunum yapacağım bir bilgisayardan USB belleğime virüs bulaşmıştı. İşyerine dönüp de belgeleri silmek için belleği taktığımda autorun açılmaya çalışmış ancak antivirüs hemen devreye girerek engelleyip silmişti. Bazı USB belleklerde yazma kilidi var, onlar bu tür virüslere karşı doğal korumalılar. Yapabileceğiniz her seferinde USB belleğe format atmak ya da virüsün bulaştığı bilgisayarı temizlemek.
  • Explorer Xp diye bir file manager yukledim. autorun.inf dosyasini orada gorum ve not deferi ile actim. cikan sonuc:

[AutoRun]
    open=sxs.exe
    shellexecute=sxs.exe
    shell\Auto\command=sxs.exe

bellekte sxs diye bir dosya yok bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustklc

Explorer Xp diye bir file manager yukledim. autorun.inf dosyasini orada gorum ve not deferi ile actim. cikan sonuc:

[AutoRun]
    open=sxs.exe
    shellexecute=sxs.exe
    shell\Auto\command=sxs.exe

bellekte sxs diye bir dosya yok bu arada

Başka bilgisayardan sxs.exe adlı bir virüslü dosya gelmiş.Birde yanında bunu otomatik çalıştırmak için autorun dosyası gelmiş.Senin antivirüs exe'yi silmiş sanırım.Autorun kalmış.Belleği takınca da tıpkı CD gibi o dosyayı arıyor.Autorun otomatik başlangıç dosyasıdır.İçinde yazılmış dizinde olan dosyayı otomatik açar.
  • evet sanirim norton amca exe dosyayi silmis ama bu kalmis. bu arada explorer xp guzel porgrammis tavsiye ederim
  • dostum o virüsü silmek için
    araçlar>klasör seçenekleri>görünüm>korunan işletim sistemi dosyalarını gizle 'yi aç
    aynı yerden "gizli dosyaları da göster de...
    daha sonra flash diskinde görünen "exp1orer.exe" ve "bittorent.exe" gibi her şeyi sil...

daha sonra da pc'nde arama yaptır ve bu addaki tüm dosyaları sil...
  • W32.Small.f
    bendede autorun dosyasında çıkmıştı kaspersky temizledi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de karşılaştım. Çok uyuz bir sorun

Alıntı
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=iexp1ore+exe

taze çıkmış hayvani bir spyware.. bulaşma yolu flash disk ler. şu aralar baktığım her bilgisayarda var. belirtisi ise desktop ta durup duruken çıkan bir internet explorer kısayolu. start menu ve taskbardaki shortcutlar da bu exe ye yönlendiriliyor haliyle.. tıkladığınız zaman, önce iexp1ore.exe çalışıyor, o arka planda takılırken gerçek internet explorer açılıyor ve uyanmıyorsunuz. şu ana kadar sadece prevx1 duruma uyanmış, diğer programlar tetiklenmiyor. gelelim temizlemenin yoluna; bence prevx1 i kurun o güzel güzel silsin, siz de izleyin.. yok illa ben kendim elimle silcem emin olcam derseniz;
    öncelikle gizli dosyaların görünür olması lazım ama önemli olan gizli sistem dosyalarının da gözükür olması.. (view menüsünde gizli dosyaları göster seçeneğinin iki üç madde altında recomended (önerilen) yazan bişey)..
    ctrl+alt+del yapıp, iexp1ore.exe çalışıyorsa end task(sonlandır) diyiniz.
    program files klasöründeki internet explrer dosyasına girdiğinizde göreceğiniz "iexp1ore.exe" yi siliniz. (varsa bittorrent.exe yi de)
    şimdi sıra geldi shortcutları düzeltmeye, bulduğunuz tüm ie shortcutlarının adresini iexp1ore.exe yerine aynı dizindeki iexplore.exe(noktaya kadar büyük harflerle) ye değiştirin..
    çok isterseniz bi de regedit ten aratın iexp1ore diye ama ben arattım bişey çıkmadı.
    ( edit: yok yok bu alet artık registry ye de girmektedir, flash disk in autorun, open ve explore komutlarına çökmektedir. siz siz olun kıllandığınız flash disk e çift tıklamayın, önce windows explorer dan açıp gizli dosyalarına bakın. registry den iexp1ore.exe diye aratıp, çıkan herşeyi sildikten sonra flash disk i çıkarıp tekrar takarsanız bu sorun da düzelmektedir. )
    şimdiii asıl önemli olan flash diskleri temizlemek. flash taki programlar da gizli sistem dosyası ayağına yatmakta onun için normalde gözükmüyolar ama demin yaptığımız ayardan sonra varlarsa gözükürler..
    flash ı açınca ie.exe ve bazılarında bi de bittorrent.exe göreceksiniz. silin alayını. (bazı anti spyware programlarının, bu dosyalar görünür hale getirilince heycanlandığı duyumlarını aldım) orda bi de autorun dosyası olması lazım ki baktığınız zaman ie.exe veya bittorrent.exe yi çalıştırdığını görürsünüz. bunu da silin. çakallar autorun dosyası yapmış, flash ı takınca otomatik olarak bu exe yükleniyor.
    şimdilik kurtulduk bakalım.. geçmiş olsun..

• ben de ne salağım tüm bilgisayarlarda görünce herhalde güncellemeler ile oldu sanıyorum, meğerse virüsmüş
    neyse temizledik, cillop gibi oldu yine
    paylaşım için sağolun..
  • hocam bendede belgelerim die bi klasör açılıyo içinde yine aynı dosya bööle gidiyo kasper yakaladı gerçi ama...
  • ayni virus iste. herhangi bir dizinde uzantisi .exe olan ama simgesi ayni kalsor gibi olan bir dosya atiyor. sen de klasor sanip tikliyorsun ve belgelerim aciliyor. ama aslinda arka planda bir program calistiriyor ve o yolla USB belleklere bulasiyor.
  • kingston marka flash belleklere nasıl format atıyorsunuz peki?biri yanıtlarsa sevinirim.
  • ewt banada bittorent.exe bulaşmıştı 3 kere okulun bilgden ama zone alarm internet sec. buldu ve sildi
  • ayni diskete format atar gibi. bilgisayarimda sec. sag tik-> bicimlendir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.