Şimdi Ara

USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses Kartı ve Z5500 Sorunsalı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
3
Favori
40.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Crosshair

USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses Kartı ve Z5500 Sorunsalı

burayı tiklediğin zaman stereo sesleri 5.1 olarak vermeye başlayacak. sonra Surround.. butonuna tıklayıp "Stereo Surround" seçtiğinde tam istediğin sesi almış olacaksın.

Arkadaşlar bu seçenek çıkmıyor benim ses kartımda. (Sound blaster x-fi surround pro)
  • Peki Arkadaşlar Başka Ses KArtı Önerebilirmisiniz...
  • Beyler bakın baştan söyliyim yazıcağım şeylerle dalga geçen olursa direk şikayet ederim başka yerlere yazıyorum adamlar bişey bildiklerinden değil he.Abuk subuk konusup dalga geçiyolar sorduğum soru haricinde 500 tane şey yazıyorlar sorum şu:Dün z-5500 aldım eve geldim kurdum cihazı,ses kartım yok anakarta bağlı onboard..Ve 7 kanal ses çıkısı var ama bunlardan sadece 1 tanesi çalışıyor oda yeşil olan.Ve 2 küçük abaratla(kulaklık coğaltıcı olarak bilinen)bütün çıkısları yeşil olan yere taktım ama ses gelmiyor..Bundan önce kullandığım ses sisteminde aynı şeyi yapıyodum oluyodu acaba CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 Harici ses kartını alsam sorun çözülür mü ? lütfen dalga geçmeden cevap verin artık çok sıkıldım bende bu forumdaki insanları seviyeli bilirdim..Öyle gelmiştim foruma.

Not:benim bilgisayarım bozulduğu için yengemin bilgisayarını kullanıyorum ve bu bilgisayarda 3-4 senelik sanırım o yüzden anakartın kitapçığı falan yok modelide bilmiyorum.

Birde optik kablo sanırım bu yukarıda söylediğim ses kartında optik çıkıs vardır umarım decoderin arkasından oraya bağlıcaz dimi ?

• Cagdas kardeş ses kartın 7 kanal ise bunu öncelikle bilgisayarın onboard unun ses kartının yazılımıyla açmalısın realtek vb. olabilir.
    Creative in ürünü hakkında birçok farklı yorum var önce deneyebilirsen öyle al derim.
  • Selam arkadaşlar, bu kart. creative audigy 2 zs pcmcia kadar iyi ses verir mi ondan iyimidir yani. x fi çipi yok deniyordu bu kart için doğrumu bilmiyorum. ??
  • hocam kart alırken bende arastırmıs ve dedıgın kart a bakmıstım fakat pcmcia kartların her makınede kullanılmıcagı ıcın usb kartlara yoneldım suan kullandıgım karttan memnunum tavsıye ederım x-fi çip konusunda oyle bısey duymadım ama yınede arastırmak lazım ben on board kullanıyordum 4.1 kart ıle bagladıktan sonra muazzam bı fark oldu
  • bende o dediğiniz kart var. :) öyle memnunum ki ama bilgisayarımı değiştirmem lazım artık. bu kart o sesi vermezse yazık olur paraya :)

ilgin için teşekkür ederim :)
  • hocam netten sıparıs ver kart elıne geldıgınde dene eger senı tatmın etmesse ıade edıp paranı alabılırsın bu kart dısında yuksek fıyatlı urunler mevcut harıcı olarak laptop mu alıcaksın hocam bu arada
  • EVET YA YENİ laptop alacam ama eski ses kartımı kullanamam diye alamıyorum. masa üstü düşünmüyorum. pcmcia ses kartımdan çok memnunum. ama yenibilgisayarlada maalesef uyumlu değil
  • hocam ozaman dedıgım gıbı yaparsın sıparıs edıp memnun kalmassan ıade edebılırsın yanı ben onboard dan bu karta gectım o yuzden memnun kaldım
  • pro olanmı daha iyi yoksa normal olanmı? hepsiburada.com da kumandalı versiyonu var ama?
  • dostum tr de satısta olanlardan kumanda cıkmamakta kumandalı model ıcın yurtdısından sıparıs verebılırsın oylede malıyet daha fazla oluyor kanımca suan cogu yer pro modelını satmakta pro olarak gecmesede gonderdıklerı pro modelı oluyor acıkcası arasındakı fark tam nedır bılmıyorum ama pro modelde thx mevcut pro en son cıkanı zaten
  • anladım çok saol, bakalım. Hayırlısı :). İyi geceler
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bu USB ses kartını LCD televizyonumda kullanabilirmiyim ? LCD Tv min optik ses çıkışı ve usb girişi var. Yada TV deki optik ses çıkışını 5.1 ses sistemine DTS olarak aktarabileceğim HARİCİ SES kartı var mı ? 5.1 Ses sistemimin optik girişi yok. (Vestel slim tower)
  • Bende yeni aldım fakat şöyle bir sorunum var içinden çıkan driver cdsini kuruyorum müzik dinlerken seste ton alçalıp yükselmesi ve cızırtı oluyor neden acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ROONEY324

arkadaslar ses kartini devre disi birakip tamamen z5500 un kendi dekoderine nasi cozdurebilirs dijital sesi onu birisi anlatabilir mi ?

Selam arkadaşım sende de No Digital Data veriyor Z5500, biraz araştırdım dediğin gibi z5500 de değilde ses kartında çözdüğünden veriyormuş z5500 ekranında no digital data yazısını. Peki sen problemin buysa eğer çözdünmü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SURROUND

Okan arkadaşım yüklemeye çalıştığın sürücü büyük ihtimalle farklı bir sistem için..

Arkadaşlar ben de windows 7 kullanıyorum 64 bit.Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 kartımı yüklerken ilk başta birtakım sorunlar yaşadım fakat hepsini çözdüm.

1.Laptop da kurulu olan tüm ses driverlerını ilk önce devre dışı bırakın.(aygıt yöneticisinden)

2.Kurulum CD si ile gelen driverları kurun.(muhtemelen çalışmayacaktır.)
    (Direk 3.Adım dan da başlayabilirsiniz fakat böylesi daha doğrudur kanaatimce)

3.Aşagıda verdiğim linkten işletim sisteminize uygun olan driverları laptobunuza indirin.(Creative update den yüklemeye çalışmayın çünkü bir yerde tıkanıyor ve tam olarak yükleyemiyor.PC nize indirip manuel olarak kurun.)
    http://tr.creative.com/support/downloads/welcome.asp?nRegionFK=&nCountryFK=&nLanguageFK=&action=next&MainCategory=1&SubCategory=208&Product_ID=17751&Product_Name=X-Fi+Surround+5.1&x=26&y=8

4.Windows 7 için (32-64 bit)olan sürücüler yeni çıkmış yani sanırım şubat 2010 ayında

5.Bende Herşey Gayet uyumlu olarak çalışıyor..z5500 kullanıyorum bu arada.

6.X-FI Surround 5.1 External Ve Dts Problemi yaşıyorsanız eger(alıntıdır)
    sistem, çalıştırdığı dosyadaki dijital ses datasını alır, chipset üzerinden ses kartına/yongasına gönderir.

1-ses kartı/yongası, datayı çözer ve kendi analog kanalı kadar çıkış verir.

2-kendi dijital çıkışına stereo olarak yönlendirir. Creative X-Fi surround ses kartı da, dijital çıkıştan sadece stereo pcm çıkış verir.

3-hiç bişey yapmaz, bana ne bundan, hoparlörün dekoderi uğraşsın der ve hiç dokunmadan aynen dijital çıkıştan gönderir.

ses kartını devre dışı bırakın, ses kartı yerine z5500 dekoderi çalışsın.
    Tamamen doğrudur..

Selam bendede Creative X-fi surrounda 5.1 pro(bu gün aldım) ve z5500 var bu ses kartını cd den kurdum no digital data diyor anca mürik video oynatırsam optik görüyor dediğiniz gibi densem sorunum çözülür mü? Birde şöyle bir durum var arkadaşımda bu ses kartının pro olmayanı var direk bağladığında görüyor ve böyle bir hata vermiyor.

• Arkadaşlar merhaba.
    Creative Sound Blaster x fi pro ses kartı kullanıyorum laptopda ve optik çıkıştan logitech z 5400 ses sistemine bağlı.Daha önceleri masaüstünde audigy 2 ile kullanıyordum ve ac3 ayarlarını yapıp sorunsuz kullanıyordum ancak şu anda ses kartının test bölmesinde sadece ön sol ve ön sağ dan ses geliyor diğerlerden gelmiyor.Film izlerken decoderde digital yazısı görünüyor fakat arka hopörlerden ses gelmiyor denecek kadar az ve büyük bi ihtimal detay sesler değilde önden gelen seslerin aynısı geliyor.Sizlere sormak istediğim bu ses kartını devre dışı bırakıp z 5400ün decoderinin çözmesini nasıl sağlayacağım.Forumda araştırdım fakat bizim ses kartında decoder diye bir kısım yok ordan direk ses sisteminin decoderi çözsün seçeneğini işaretleyemiyorum dolayısıyla.Yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı yoksa bu ses kartıyla sesi decodere göndermenin bir yolu yokmu? aşağıya şu anki resimleri ekliyorum ilk kez resim ekleyeceğim umarım normal olur şimdiden tşk ederim.

• Valla kimseden ses çıkmayınca ben de problemimi sabahlayarak sonunda çözdüm inşallah sende çözersin Allah kolaylık versin
  • DEKODERDE EFFEK AYARI VAR ONU 6 CH DİRECTE GETİRCEN SES KARINDADA 5+1 SEÇCEN
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.