Şimdi Ara

USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses Kartı ve Z5500 Sorunsalı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
3
Favori
40.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: jacko_aj_s

arkadaşlar ben bu karttan aldım ve şu anda delirmek üzereyim.işletim sistemim vista.logitech x540 sistemimi analog olarak katalogta gösterdiği şekilde bakladım bi yanlışlık yok.usb den laptopuma ses kartını taktım,hoparlör kısmında x-xfi hoparlör etkin gözükmekte aygıt düzgün çalışıyo yazmakta ama sadece 2 hoparlörden ses geliyo ve cansız geliyo ses,ayrıca ses kartı kumandasından ne ses açılıyo ne kapanıyo.kurulum cdsini taktım adımları izledim 5.1 kurulumu seçtim yükle dediğimde cd %9 da tıkanıp kalıyor.ben bu durumda napacağım ya sorun nerdedir anlamış değilim hiç.şu anda ses kartını kullanamıyorum bir türlü.nasıl bir yol izlemem gerekiyor tüm hoparlörlerden ses almak için?lütfen biri yardımcı olursa çok seviniirm.

arkadaşlar düzeltme yapim,az evel kurulum cdisini başarı ile kurdu bilgisayarım.menüye girip hiçbişi ellemiş değilim.tam olarak 5.1 nasıl olacak bu iş?creativden ses açıp kapanıyo şu anda artık aktifleşti yani ama tam ayarları nedir bu kartın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacko_aj_s -- 23 Kasım 2010; 3:50:30 >

•  USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses Kartı ve Z5500 Sorunsalı

burayı tiklediğin zaman stereo sesleri 5.1 olarak vermeye başlayacak. sonra Surround.. butonuna tıklayıp "Stereo Surround" seçtiğinde tam istediğin sesi almış olacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses Kartı ve Z5500 Sorunsalı

burayı tiklediğin zaman stereo sesleri 5.1 olarak vermeye başlayacak. sonra Surround.. butonuna tıklayıp "Stereo Surround" seçtiğinde tam istediğin sesi almış olacaksın.

teşekkür ederim bende bu şekilde seçmiştim zaten ayarları surround kısmında fakat nedense 5 kolondanda gelen ses pek canlı değil yani farkedilir bir ses kalitesi duyamıyorum.benim creativin sitesinden güncellemem gereken yada eksik kurmuş olabileceğim birşeyler olabilirmi acaba?bu haliyle bu kart beni tatmin etmedi açıkçası.vista kullanan var ise bu kartın en doğru ayarlarda en verimli sesi verebileceği ayarların kurulum ve anlatımını yapabilse ne güzel olacak.biyerlerde bişey eksik gibi geliyor kulağıma çünkü.bukadar az bir ses kalitesi yükselmesi creative yakışmıyo çünkü.lap topumda çakışan bişilermi var acaba diyorum açıp kapamam gerekn bişilermi var diyorum...yardımcı olabilecek varsa memnun olurum.bende çoğu kişi gibi x540 ile combo şeklinde kullanmaktayım.herkez memnun gibi ama ben bişi anlamadım bu işten.sesi 80 lere kadar açmama rağmen öle kolonlarda bariz bir canlanma yok,bi yerde yanlışmı yaptım acep?

• hoparlörlerin yerleşimi ve odanın büyüklüğü de önemli. x540'ın arka uydularından az ses gelir, bu zaten bilinen bir durum. arkadan gelen ses yetersiz ise arka uyduları daha yakına koymak (zaten arka uyduların uzaklığı ön uyduların uzaklığı kadar olmalıdır yaklaşık olarak) gerekir, veya ayak alıp arka uyduları kulak hizasına getirmek gerekir.

yazdıklarına göre programda sorun yok, Surround... menüsünden de "Stereo Surround" seçtiysen tabi. :) "Stereo Expand" seçeneğinde surround etkisi pek anlaşılmıyor. expand'de arkalara sadece "reverb" dediğimiz yankı seslerini verir çünkü. stereo surround seçeneğinde ise önden gelen sesler arkaya da kopyalanır. tam çevresel ses olur. stereo surround'da ses biraz boğulabilir, uğultu olabilir, onu da ekolayzır ayarıyla halletmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ed - -- 23 Kasım 2010; 23:59:57 >
  • eve gidince tekrar bir gözden geçirdim ayarları aynen dendiği gibi yaptım zaten şu anda ses gayet iyi geliyor kulağıma belkide kulak alışana kadar bana biraz tuhaf gelmiş olabilir.acaba cd den yüklenen yazılmlar olması gerekn son hallerimi yoksa creativin sitesine girip ordan vista için tekrardan güncel bişiler kurmak gerekiyormu?birde sormak istediğim bi konu daha var,filmlerde 5.1 olan videolarda ses,2 kanallı ''aac'' yada başka bi formata sahip sesli filmere göre ''ses seviyesi'' düşük çıkıyor.kmplayer kullanıyorum vlc ilede açtık değişen bişi yok.yani 5.1 yazan filmlerde daha az ses gelmekte.bi arkadaşta demişki bi önceki mesajlarda stereo seslerde mp3 lerde 2.1'i seçin ses daha iyi gelir diye,ama ben audio lancherda 2.1 i seçince ses tamamen kesiliyor,olayı anlayamadım yani.normal 5.1 seçili şekilde dinlemekteyim doğrusu bumudur?birde ben eqolayzer'i aktif etmedim hiç,ince ayardan pek anladığım söylenemez o açıdan eqo kapalı bende.ses yöneticilerinde xfi hoparlör simgesi varsayılan aygıt olarak ayarlı,bunun dışında spdıf olarak bişi var çalışıyor gözükmekte,kayıtlar kısmında ise u whear mı tam hatırlayamaıcam öle bişi var gene,bunlar tam olarak ne işe yarar?cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

• öncelikle,

cd'de gelen sürücü ile kullanmayın, creative'in sitesinden son sürücüyü indirin. ses kalitesiyle ilgili sorunlar büyük ölçüde düzelecek diye düşünüyorum.

5.1 - 2.1 ayarları ise biraz karmaşık işler, filmlerde sesin az gelmesi player'dan olabilir. video player'larda genellikle ses yükseltme fonksiyonu bulunur. kmplayer'da ses ayarlarında "sesi yükselt" diye bir seçenek var mesela.
  • quote:

öncelikle,

cd'de gelen sürücü ile kullanmayın, creative'in sitesinden son sürücüyü indirin. ses kalitesiyle ilgili sorunlar büyük ölçüde düzelecek diye düşünüyorum.

5.1 - 2.1 ayarları ise biraz karmaşık işler, filmlerde sesin az gelmesi player'dan olabilir. video player'larda genellikle ses yükseltme fonksiyonu bulunur. kmplayer'da ses ayarlarında "sesi yükselt" diye bir seçenek var mesela.

creativin sitesinden ''son sürücü'' dediğiniz tam olarak ne oluyor?yani cd den yükleyip yüklememem gerekenler neler öyle sorayım daha doğrusu?daha sonraısna sitesinden neyi indirip kurmalıyım?teşekkürler bilgileriniz için ayrıca...

32 bit vistama ait uygun sürücü aşagıdaki linkteki sürücümü?en üstteki 54.90 mb lık olan sanırım.şu an kurulu olan cd den kurduğum yazılımı komple kaldırıp bunu kuracağım yani?

http://tr.creative.com/support/downloads/download.asp?MainCategory=1&nRegionFK=&nCountryFK=&nLanguageFK=&sOSName=Windows+Vista+32-bit&region=2&Product_Name=X-Fi+Surround+5.1&Product_ID=17751&modelnumber=&driverlang=1033&OS=26&drivertype=0&x=49&y=9

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacko_aj_s -- 25 Kasım 2010; 4:30:52 >

• http://tr.creative.com/support/downloads/download.asp?MainCategory=1&nRegionFK=&nCountryFK=&nLanguageFK=&sOSName=Windows+Vista+32-bit&region=2&Product_Name=X-Fi+Surround+5.1&Product_ID=17751&modelnumber=&driverlang=1033&OS=26&drivertype=0&x=49&y=9

bu linkten,

Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Driver Pack 1.01.0099

Creative Console Launcher 2.61.43

Creative ALchemy 1.41.02 (oyunlardaki EAX efektleri için)

bu dosyaları indirip kurduğunuzda gerekli programları güncellemiş olacaksınız. herhangi bir şeyi kaldırmanıza gerek yok. yenisini kurarken eskiyi otomatik kaldıracak.

• Crosshair arkadaşım ilgin ve tecrübelerini paylaştığın için sana teşekküğr ederim öncelikle,eve gidence hemen bun dediğin işlemleri yapacağım.menüde birde mixer diye bi bölüm var orası tam olarak ne işe yaramaktadır acaba bilginiz varmı?birde ses aygıtlarında ''spdıf'' ve ''what u hear'' diye bişi var onların çalışıyor konumda durması doğrumu ve ne işe yararlar ayrıca?teşekkürler

BU arada dediğiniz gibi bu ü. setupı indirip sırasıyla driver packı kurim dedim kurdu fakat aşagıdaki hatayı verdi ve şu anda sağ altta audio kontrol panelim çıkmıyo ve ses acayip bozuldu ayar mayar kalmadı hocam.napmama gerekiyo şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacko_aj_s -- 27 Kasım 2010; 2:29:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jacko_aj_s

Crosshair arkadaşım ilgin ve tecrübelerini paylaştığın için sana teşekküğr ederim öncelikle,eve gidence hemen bun dediğin işlemleri yapacağım.menüde birde mixer diye bi bölüm var orası tam olarak ne işe yaramaktadır acaba bilginiz varmı?birde ses aygıtlarında ''spdıf'' ve ''what u hear'' diye bişi var onların çalışıyor konumda durması doğrumu ve ne işe yararlar ayrıca?teşekkürler

BU arada dediğiniz gibi bu ü. setupı indirip sırasıyla driver packı kurim dedim kurdu fakat aşagıdaki hatayı verdi ve şu anda sağ altta audio kontrol panelim çıkmıyo ve ses acayip bozuldu ayar mayar kalmadı hocam.napmama gerekiyo şu anda.

mixer bölümü mikrofon & ses kaydı ile alakalı, sanırım mikrofonun aldığı ses seviyesini kontrol ediyor. mikrofon pek kullanmadığım için pek bilmiyorum. what u hear ise yine mikrofonla ilgili, karaoke özelliği olması lazım.

"spdif" ses çıkışıdır, hoparlörlerinizi oradan bağlamadığınız için onunla ilgili değiştirmeniz gereken bir ayar yok.

--

diğer hataları ise ilk kez görüyorum, isterseniz bu durumda yeniden yükleyin. gene aynı hata olursa bütün creative yazılımlarını kaldırdıktan sonra güncel sürücüleri ve programları kurun.

• msj ınızı okumadan evel 1 saate yakın uraştırdı creative beni allahtan hallettim.aklımada bu gelmişti zaten.butun rürücüleri kaldırdım.sıfırdan linkte verdiğiniz creative pack'i ardındanda lancher'i yükledim,normale döndü.şu anda volume paneli ytıklayınca sadece audio control panel ile creattive console launcher var,ilk cd den yüklediğimde creative medya v.s ler vardı,bilmiyorum işe yarar bişilermidir eğer öyleyse onlarıda sitesinden indirip kurmak lazım.şu ahlde en son sürücüleri yüklemeyi başardım sanırım,bundan sonra ara ara sitesinden yayınlanan son sürümleri indirip direk kurcam sanırım,auto update çıktı bı ara ilk kurulum esnasında ama ben zaten dediğiniz dosyalrı indirmiştim diye insatll demedim o anda ve geçtim.programın kendisi otomatik güncelleme yapmıyo sanırsam?teşekkürler
  • zaten en son sürücü çıkalı 10 ay filan oldu, başka sürücü çıkmaz diye düşünüyorum (: arada bir console launcher'ı güncelliyorlar.
  • herşey tamam şu anda ses gayet güzel geliyo kulağıma,ilk kurup dinlediğimde hiç beğenmemiştim belkide aşırı bi beklentim vardı ondan da oluşmuş olabilir bu durum.başka ince ayarları varmıdır bu ses kartının daha canlı baslar ve canlı efektler alabilmek açısından?bu arada koss portapro modelinde bi kulaklık aldım ve çok güzel bir ses almaktayım bu ses kartıyla birlikte,kulaklık ve x-fi ses kartı uyumuna bittim.ama kulaklığı kullanırken creative ses kartı seçeneklerinden headphonesi seçince 5.1 seçeneğine nzaran daha cılız bi ses laıyorum.bende 5.1 seçeneğinde kullanıyoru,çünkü bu seçenekte sesler çok daha iyi geliyo kulaklıkta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacko_aj_s -- 28 Kasım 2010; 4:15:55 >
  • quote:

http://tr.creative.com/support/downloads/download.asp?MainCategory=1&nRegionFK=&nCountryFK=&nLanguageFK=&sOSName=Windows+Vista+32-bit&region=2&Product_Name=X-Fi+Surround+5.1&Product_ID=17751&modelnumber=&driverlang=1033&OS=26&drivertype=0&x=49&y=9

bu linkten,

Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Driver Pack 1.01.0099

Creative Console Launcher 2.61.43

Creative ALchemy 1.41.02 (oyunlardaki EAX efektleri için)

bu dosyaları indirip kurduğunuzda gerekli programları güncellemiş olacaksınız. herhangi bir şeyi kaldırmanıza gerek yok. yenisini kurarken eskiyi otomatik kaldıracak.

xp ye geçtim ama sitede Creative ALchemy 1.41.02 (oyunlardaki EAX efektleri için) driverı yok...

• Arkadaşlar bende bu usb kartını laptob ve PS3 için almayı düşünüyorum.
    Bu ikisini aynı anda deneyip başarılı sonuç alan varmı ?

Laptob outputta stereo olmasına ihtiyacım yok, normal 3,5mm jak ile bu usb kartın inputuna bağlasam, aynı zamanda da PS3'ün Optik output yada 2 uçlu stereo kablolarıyla bu karta bağlasam çalıştırabilirmiyim kartı ?

Çıkışıda creative 5.1 modellerinden birine vericem...

Nedersiniz sizce olurmu ?
  • yahu vista olan işletimi xp ye çevirdim son sürüm yazılımlarını kurdum,vistadaki kadar canlı ses alamıyorum.örnek ses seviyesi 50 ye geldiğinde adam gibi sesi çıkmaya başlıyo hoparlörlerin,vistada 35 de başlıyodu bangırdamaya.sesi sona açınca biraz bozulma oluyodu.vistada bu durum hiç yoktu.nedendir arkadaşlar?
  • Bu kartla ilgili karıştırılan bi nokta var bu üründeniki tane var biri Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 diğeri Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro. Pro modeli yeni çıkmış bi model belki bu sorunlar giderilmiştir bilmiyorum ama benim gibi almayı düşünen arkadaşlar bu kartın eski modeline 150 tl gibi fiyatlar vermesinler çünkü pro modelide aynı fiyattan bi çok yerde satılıyo farkları neler bulamadım ama yeni çıkmış hataları giderilmiş bi ürünü almak daha mantıklı die düşünüyorum
  • türkiye sitesiyle amerika sitesi arasında isim farklılıkları var. pro modelinde yanlış anlamadıysam uzaktan kumanda var ama ülkemizde satılan cihazlarda sanırsam yok.
    http://tr.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=17751
    http://us.store.creative.com/Creative-Sound-Blaster-XFi-Surround-5.1/M/B0044DEDCA.htm

kısa bir araştırma yaptım. kutusu farklı galiba pro nun.
    http://winarco.com/wp-content/uploads/2010/11/Creative-Sound-Blaster-X-Fi-Surround-5.1-Pro-box.jpg
    http://www.fatwallet.com/static/attachments/11242_207929700_002.jpg

pro ibaresi benim aklımı karıştırdı. bilgisi olan arkadaşlarım yardım ederlerse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi udenizli -- 17 Mart 2011; 10:45:03 >

• Türkiyede Ben bitek Bimeks in sitesinde Pro modelini gördüm gördüğüm en büyük değişiklik ikisindede uzaktan kumanda var ama pro modelinin kumandası daha küçük ama içinde kullanılan donanım değiştirilmişmi bi fikrim yok araştırıyorum bi sonuca ulaşamadım henüz bende Tek gerçek var Pro modeli bi ay önce çıktı ama bi çok teknoloji mağzası elinde kalan kartları satabilmek için bu kartı piyasaya sürmüyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardacakko -- 18 Mart 2011; 22:43:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardacakko

Türkiyede Ben bitek Bimeks in sitesinde Pro modelini gördüm gördüğüm en büyük değişiklik ikisindede uzaktan kumanda var ama pro modelinin kumandası daha küçük ama içinde kullanılan donanım değiştirilmişmi bi fikrim yok araştırıyorum bi sonuca ulaşamadım henüz bende Tek gerçek var Pro modeli bi ay önce çıktı ama bi çok teknoloji mağzası elinde kalan kartları satabilmek için bu kartı piyasaya sürmüyolar

vatan pro modelini satıyo ama içinde kumandası yok.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.