Şimdi Ara

USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses Kartı ve Z5500 Sorunsalı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
157
Cevap
3
Favori
40.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hazır konu hortlamışken bi problemimi yazayım.

vista64'te betadan önceki sürücüyü kullanıyorum. ekolayzırda bassları yükselttiğim zaman parçalarda basslı yerlerde uydulardan hafif cızırtılar geliyor. bu sorunu yaşayan var mı?

ayrıca audio control panel'deki high speed ve full speed seçenekleri neyi farkettiriyor?
  • Arkadaşlar bir sorum var
    laptopdaki mkv filmleri lcd'ye hdmi kabloyla aktarıyoum.fakat sesi laptopun optik çıkışı olmadığından z 5500'e direk bağlayamıyorum, lcd'den optik kabloyla aktardığımda ise ses geliyor fakat laptop 2+1 ses yolladığı için dolby digital ve dts yazıları okunmuyor.
    acaba bu kartla dolby digital ve dts seslerini sorunsuzca alabilirmiyim.
    Cihazı alıcam özellikle z 5500 kullananlardan acil yanıt bekliyorum
  • merhabalar. Gün itibariyle bu ürünü kullanmaya başladım. Tüm kanallardan ses alıyorum surround da bi sıkıntı yok;ancak bazı özellikleri ve modları aktif olmuyor. Yani svm, dolby digital , oyun modu gibi. Sormak istediğim; bu özelliklerden bazıları sadece optik çıkış ile bağlandığında mı aktif oluyor? Vista ve windows 7 ile de denedim bir değişiklik olmadı. Thx dts vs. hiçbiri aktif değil. Vistada ya da windows 7 de tüm özellikleriyle kullanan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum.
  • sanırım öyle. ben de aynı kartı kullanıyorum ve dts'i sadece 3.parti yazılımlarla çözüp dinleyebiliyorum.
    optik çıkışla aktif oluyor olabilir, ya da bazı arkadaşların dediği gibi bizim kart bunu desteklemiyor olabilir.
  • arkadaşlar, bende creative inspire 5200 modeli 5.1 sistem var. 5 sene önce almıştım. Bu ses kartı hoşuma gidiyor almak istiyorum ancak elimdeki inspire 5200 ile uyumlu olur mu yoksa bu ses kartı bu ses sistemine fazla mı yazık mı ne dersiniz? amacım şöyle 5.1 in digital,stereo zevkini almak arka ve derin sesleri duymak.
  • Merhaba arkadaşlar. Ses kartımı vistaya Daniel K'nın yayınlağı sürücülerle kurmak istediğim zaman aşağıdaki hata mesajı çıkıyor bunun nedeni nedir bir şeyleri yanlışmı yapıyorum.
     USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses Kartı ve Z5500 Sorunsalı
  • sürücüler senin kart için yazılmamış olabilir. destek verilen aygıt bulunamadı diyor çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crosshair

sürücüler senin kart için yazılmamış olabilir. destek verilen aygıt bulunamadı diyor çünkü.

USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 ses kartına sahibim bende aynı ses kartının farklı farklı versiyonları mı var diğer özellikleri aktif hale getiren arkadaşlar Daniel K sürücülerini nasıl yüklediler açıklayabilirler mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OKAN ÇELİK -- 25 Mart 2010; 18:58:06 >
  • Okan arkadaşım yüklemeye çalıştığın sürücü büyük ihtimalle farklı bir sistem için..

Arkadaşlar ben de windows 7 kullanıyorum 64 bit.Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 kartımı yüklerken ilk başta birtakım sorunlar yaşadım fakat hepsini çözdüm.

1.Laptop da kurulu olan tüm ses driverlerını ilk önce devre dışı bırakın.(aygıt yöneticisinden)

2.Kurulum CD si ile gelen driverları kurun.(muhtemelen çalışmayacaktır.)
    (Direk 3.Adım dan da başlayabilirsiniz fakat böylesi daha doğrudur kanaatimce)

3.Aşagıda verdiğim linkten işletim sisteminize uygun olan driverları laptobunuza indirin.(Creative update den yüklemeye çalışmayın çünkü bir yerde tıkanıyor ve tam olarak yükleyemiyor.PC nize indirip manuel olarak kurun.)
    http://tr.creative.com/support/downloads/welcome.asp?nRegionFK=&nCountryFK=&nLanguageFK=&action=next&MainCategory=1&SubCategory=208&Product_ID=17751&Product_Name=X-Fi+Surround+5.1&x=26&y=8

4.Windows 7 için (32-64 bit)olan sürücüler yeni çıkmış yani sanırım şubat 2010 ayında

5.Bende Herşey Gayet uyumlu olarak çalışıyor..z5500 kullanıyorum bu arada.

6.X-FI Surround 5.1 External Ve Dts Problemi yaşıyorsanız eger(alıntıdır)
    sistem, çalıştırdığı dosyadaki dijital ses datasını alır, chipset üzerinden ses kartına/yongasına gönderir.

1-ses kartı/yongası, datayı çözer ve kendi analog kanalı kadar çıkış verir.

2-kendi dijital çıkışına stereo olarak yönlendirir. Creative X-Fi surround ses kartı da, dijital çıkıştan sadece stereo pcm çıkış verir.

3-hiç bişey yapmaz, bana ne bundan, hoparlörün dekoderi uğraşsın der ve hiç dokunmadan aynen dijital çıkıştan gönderir.

ses kartını devre dışı bırakın, ses kartı yerine z5500 dekoderi çalışsın.
    Tamamen doğrudur..

• arkadaşım bende bu kartı almayı düşünüyorum fakat sadece analog 5.1 çıkışı için.acaba kartın analog çıkışlarına encode edilmiş yani çözülmüş sesmi verilir yoksa çözmedenmi ses verisi iletilir(creative harici kart için)
  • shadow1414

analog 5.1 çıkışı encode edilmiş yani çözülmüş ses VERİR...

Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 kartını her türlü Analog veya digital 5.1 sistemle kullanabilirsiniz kart gerekli bütün herşeyi sizin için hallediyor...

ARKADAŞLAR KARTIN ÖZELLİKLERİ İÇİN ŞAHSİ DÜŞÜNCEM:
    -KART USB OLARAK KULLANILABİLECEK EN İYİ SES KARTLARINDAN BİRİSİ DİR..
    -HER TÜRLÜ İHTİYACA CEVAP VEREBİLECEK DONANIMSAL ÖZELLİKLERE SAHİPTİR..
    -KULAKLIK DA BİLE SURROUND MÜZİK DİNLEYEBİLİYORSUNUZ...
    -KALİTESİNDEN ŞÜPHENİZ OLMASIN MÜZİKLER BOYUT DEĞİŞTİRİYOR BU KARTLA.(PARÇALARDA DUYMADIGINIZ SESLERE HAZIR OLUN ,FİLMLER DE AYNI ŞEKİLDE SİNEMA DA GİBİ HİSSETTİRİYOR.)
  • surround hocam logitech x-540 sahibiyim, laptoba bağlayınca mağlum kaliteli ses almak imkansız bu ürün siparişini verdim."duyamadığım sesleri duyabilecekmiyim" artık?
  • berkaygen ayni dertten bende muzdaribim.

bendede acer 6930g var.hemde 5+1 ses destekli ancak bende aynı logitech x540ı bağlayıp denediğimde hüsran oldu.

benimkindede ses istediğim gibi değil çok kalitesiz bir ses geliyor.ciddi ciddi satmayı bile düşündüm.

aynı creatice x-fi 5+1 usb ses kartından bende almayı düşünüyorum ancak istediğim verimi alabilecekmiyim bende şüphelerim var.

sen denedikten sonra görüşlerini yazarsan inanki bende ona göre alıcam yada almayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drangelman -- 24 Mayıs 2010; 11:13:32 >
  • arkadaslar merhaba.
    ben de kisa bir sure once creative sound blaster harici ses karti ve logitech x540 5.1 speaker aldim.
    oncelikle sunu sormak istiyorum. bildigim kadariyla usb baglantili oldugu icin ayrica driver yuklemem gerekmiyor. ya da yaniliyor muyum?
    ses kartinin kutusundan bir cd cikti, onu yukledim. sonrasinda da usb ile ses kartini bagladim dizustu bilgisayarima. 5.1 speaker'larimi da bagladim. sorun su ki ben console launcher'i acamiyorum. yani ayarlari yapabilecegim bir ekran cikmiyor karsima. sadece ses kontrol ayarini yapabiliyorum ses kartinin. bu neden kaynaklaniyor olabilir? internetten bir sey indirmem gerekiyor mu, creative'in ana sayfasindan mesela. ya da o yukledigim cd'de, olmasi gereken butun yazilim var mi? console launcher i acmayi denedigimde bu device kullanılabilir degil, kapatilmasi gerekiyor gibi bir sey diyor.
    yardimci olabilirseniz sevinirim.
    cok tesekkurler simdiden.
  • kartı taktığınızda sistem otomatik tanıyacak (XP tanımaz, Vista ve 7 Tanır) bu şekilde driver yüklemeden kullanabilirsiniz. ancak driver ve ek programı yüklerseniz kartı daha fonksiyonel kullanırsınız. EQ ayarı gibi şeyleri yapabilirsiniz.

console launcher ayrı indiriliyor. creative'in driver sayfasına girin orada birkaç sıra altta göreceksiniz. onu indirin, aradığınız ayarlar onda.

bahsettiğiniz hata, ses kartı cihaza bağlı olmadığında çıkan hatadır. console launcher zaten varmış, bu durumda ses kartının sürücüsünü yükleyin, o zaman console launcher aktif olacak.
  • merhaba arkadaslar.
    benim karsilastigim sorunla daha once baska arkadaslar da karsilasmis sanirim.
    benim konsolda ilk cikan ekranda -ana ekranda yani- bas tiz ayarlari yok. ses kartimla ilgili mi yoksa yazilimsal bir sey mi? creative'in sitesinden yukledim, o sekilde acildi konsol. daha once hic acilmamisti. simdi aciliyor fakat dedigim gibi bas tiz ayarlari falan yok.
    ne yapmam gerekiyor, bir fikri olan var mi? cok tesekkurler simdiden.
  • bu arada, crossair arkadasim. simdi gordum mesajini. cok tesekkurler aciklamalar icin.
  • doslar bende hepsiburada dan sipariş vermeyi düşünüyorum. creative kulaklık hediyesi var şuanda.. ancak daha logitech x540a para yetmiyor..
    yani ses kartını aldıktan bi süre sonra hoparlorleri alacağım için beni bekleyen sorunlar neler bilmiyorum... yazılanları okudum.. odam zaten küçük ve böyle bi sistem uygun olacaktı teoride creative xfi surround ve log. x540.. yazılanlar beni caydırdı hevesim kursağımda kaldı açıkçası.. :/

ne yapacağımı bilemiyorum dostlar.. sistem sahipleri bi göz gezdirseler ya şu forumda yazanlara...

teşekkürler saygılar..
  • ben x540 ile kullanıyorum. pek bi problem yaşamadım açıkçası.

diğer arkadaşlar biraz daha detay incelemeyi seviyorlarsa problemler bulmuş olabilirler. ben çok ileri seviye bi dinleyici değilim ve bu durumda aldığım performanstan memnun sayılırım.

daha önce ufak tefek 1-2 problem yaşamıştım, onlar da 96000 khz'de gelen çıtırdama sesleriydi. çıkışı düşürdüm ve hallettim.
  • slm arkadaslar ben bu kartı kurdum full ayarlarda ama optık baglantıdan hıc ses alamıyorum ve bazı özellıklerıde acılmıyor nedenı nedır acaba acıl yardımlarınızı beklıyroum
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.