Şimdi Ara

USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses Kartı ve Z5500 Sorunsalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
3
Favori
40.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • abattal arkadaşım bide şu bass ayarlarını yaptıktan sonra dene istersen....

USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses Kartı ve Z5500 Sorunsalı
  • arkadaşlar bende bu ses kartından almayı planlıyorum ama aklıma takılan bazı şeyler var. vista kullanıyorum bu bir sorun teşkil ediyormudur? 5+1 microlab 99rms ses sistemim var notebook hdx serisi kullanıyorum

buda notebookumun 7+1 çıkışı sizce bu kartı almaya değer mi?
  • cihazı geri verdim beni tatmin etmedi arkadaşlar
  • bu kartı kullanan arkadaslara bir sorum olucak
    bu kart ASIO driver destekliyormu bana ASIO lazım artık piyasada da Audigy 2NX USB bulunamadıgından bu kartı almayı dusunuyorum
    cevaplarınız bekliyorum
    web sitesinde bilgi yok
  • creative ses kartlarının optik veya koaksiyel çıkışından 5.1 ses çıkmaz. stereo ses çıkar. matrix şekilde, 5 hoparlöre de ses gider. bas da ya ön iki hoparlörden, ya da subwoofera gider. o da sağ ve sol seslerden üretilir.

bu sadece creative kartlara özgü bir durum değildir. genel olarak pclerde dijital çıkış böyledir.

güncel kartlardan asus xonarlarda dijital 5.1 çıkış var. auzende var mı bilmiyorum.
  • CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 SES arkadaşlar bende bu ses kartından aldım çokta memnunum....Logitech x540 ile laptobuma bağladım..ilk geldiğinde müzik dinlerken matrix tuşuna basmadan ön hoparlörden ses alabiliyordum fakat hoparlörü diğer odaya götürdükten sonra nolduysa oldu matrix tuşuna basmadan ön ve arka hoparlörlerden ses gelmiyor...ama bu resimdeki modtan kontrol yaptığımda ön ve arka panellerden ses geliyor....nolduğunu anlamadım :D yardım edebilir misniz?

• quote:

CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 SES arkadaşlar bende bu ses kartından aldım çokta memnunum....Logitech x540 ile laptobuma bağladım..ilk geldiğinde müzik dinlerken matrix tuşuna basmadan ön hoparlörden ses alabiliyordum fakat hoparlörü diğer odaya götürdükten sonra nolduysa oldu matrix tuşuna basmadan ön ve arka hoparlörlerden ses gelmiyor...ama bu resimdeki modtan kontrol yaptığımda ön ve arka panellerden ses geliyor....nolduğunu anlamadım :D yardım edebilir misniz?

cmss kapanmış olmasın ?

quote:

creative ses kartlarının optik veya koaksiyel çıkışından 5.1 ses çıkmaz. stereo ses çıkar. matrix şekilde, 5 hoparlöre de ses gider. bas da ya ön iki hoparlörden, ya da subwoofera gider. o da sağ ve sol seslerden üretilir.

bu sadece creative kartlara özgü bir durum değildir. genel olarak pclerde dijital çıkış böyledir.

güncel kartlardan asus xonarlarda dijital 5.1 çıkış var. auzende var mı bilmiyorum.

DDL/DTS Connect desteğidir onun adı.

Kartlarda varsa açıkça yazar.

Yeni nesil pci-ex creative kartlarda vardır.
    Auzenin benim bildiğim tüm modellerinde var,
    Genelde pahalı olan anakartlarda olan onboardlarda da var, (platinum vs adlandırmayla üst model satılan, sitelerindeki açıklanan özelliklerinde yazar)
    Xfi cipli pci kartlara modlamayla bu özellik kazandırılabiliyor. (para ödeyerekte creativeden bu özellik kazandırılıyor:burası biraz tuhaf tabiki)

şu kadarki kartın gücüne göre bu işlem sırasında bir miktar latency (geçikme) oluyor. Bendeki auzende bu geçikme oyunlarda problem yaratmazken, -geçikme belli belirsiz miktarda henüz ölçemedim ama ölçeçeğim- . Realtek çipli olanlarda fazla olan geçikme soruna yol açıyor. (arkanızdan gelen birinin sesini.... vb. iş işten geçtikten sonra duyuyorsunuz)

• quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

quote:

CREATIVE X-FI SURROUND 5.1 SES arkadaşlar bende bu ses kartından aldım çokta memnunum....Logitech x540 ile laptobuma bağladım..ilk geldiğinde müzik dinlerken matrix tuşuna basmadan ön hoparlörden ses alabiliyordum fakat hoparlörü diğer odaya götürdükten sonra nolduysa oldu matrix tuşuna basmadan ön ve arka hoparlörlerden ses gelmiyor...ama bu resimdeki modtan kontrol yaptığımda ön ve arka panellerden ses geliyor....nolduğunu anlamadım :D yardım edebilir misniz?

cmss kapanmış olmasın ?

quote:

creative ses kartlarının optik veya koaksiyel çıkışından 5.1 ses çıkmaz. stereo ses çıkar. matrix şekilde, 5 hoparlöre de ses gider. bas da ya ön iki hoparlörden, ya da subwoofera gider. o da sağ ve sol seslerden üretilir.

DDL/DTS Connect desteğidir onun adı.

Kartlarda varsa açıkça yazar.

Yeni nesil pci-ex creative kartlarda vardır.
    Auzenin benim bildiğim tüm modellerinde var,
    Genelde pahalı olan anakartlarda olan onboardlarda da var, (platinum vs adlandırmayla üst model satılan, sitelerindeki açıklanan özelliklerinde yazar)
    Xfi cipli pci kartlara modlamayla bu özellik kazandırılabiliyor. (para ödeyerekte creativeden bu özellik kazandırılıyor:burası biraz tuhaf tabiki)

şu kadarki kartın gücüne göre bu işlem sırasında bir miktar latency (geçikme) oluyor. Bendeki auzende bu geçikme oyunlarda problem yaratmazken, -geçikme belli belirsiz miktarda henüz ölçemedim ama ölçeçeğim- . Realtek çipli olanlarda fazla olan geçikme soruna yol açıyor. (arkanızdan gelen birinin sesini.... vb. iş işten geçtikten sonra duyuyorsunuz)

cmms????? nasıl kapanıyor yeni aldım pek bilmiyorum nasıl açıcam geri onu

• biraz kurcaladım ama bu cmms dediğin yer enable fakat ses hala aynı
  • ss e göre cmss açık, birde windows ses aygıtı ayarlarında çıkış 5.1 mi ona bakınız.
  • valla ses ayarlarıda böyle ama
  • spdif outtan 5.1 ses alamazsınız.
    benim bildiğim creativenin bu kartında DDL ve/veya DTS Connect desteği yok.

ancak vista kendi içindeki destekle sadece test amaçlı bu desteği sağlıyor sağlanan destek tam değil sadece kontrol amaçlı.

Eğer kartınızın dediğim desteği varsa bu mümkün onu bir araştırınız.
    araştırma için audio kontrol panelde encoder sekmesinin varlığına bakınız bu sekme varsa destekte vardır.
    DDL yada DTS Connecten birini seçiniz.

yoksa tüm kanalların aktarımı için analog bağlanmanız lazım. (varsayılan aygıtta hoparlörler olacak o zaman.)

EDİT: Audio konsol varmış yukarda ss olarak ve encoder sekmesi yok bu da dediğim destek yok demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 21 Şubat 2009; 14:30:23 >

• z-5500 le bu kart sizce mp3 dinlemede başarılı mı yoqsa hava civa mı arkadaşlar.asus laptop kullanıyorum digital ses çıkışı fena değil ama beni tatmin etmiyor.bu kartı alamaya değer mi sizce?sadece mp3 dinleyeceğim arada.
  • Selamlar,
    Geçen ay başında Creative SB X-Fi Usb Surround 5.1 ses kartı aldım. Dizüstü bilgisayarımdaki HD filmlerinin sesini Optic digital kablo ile ev sinaması alıcısından DTS veya DD olarak dinlemek için fakat yazılım olarak powerDVD nin 7 ve 9 versiyonlarını yüklediğim halde filmleri oynatırken ne DTS nede Dolby Digital yazısı çıkıyor. Yalnız Optical yazıyor ve PCM 48KHz yazısı çıkıyor. DTS veya DD olarak yazılım ayarlarını bilen varmı acaba yada bu cihazı kullanmasını bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    İyi Günler.
  • yazlılanları okudum ama ...
    optic çıkıştan hiçbi şekilde 5.1 ses alamayacakmıyız ??
    o zamn ne anladım ben bu optic ten ???
  • Arkadaşlar bu kartla ilgili benim de çok büyük bi sorunum var...

benim asıl ses kartım realtek idi. ancak tabi ki memnun olmadıgım icin, x-fi surrond 5.1 harici ses akrtini aldım.. özellikle oyunlarda performans alabilmek icin( call of duty gibi.. ) ancak ;

başıma öyle bişey geldiki..:(

Ses geç geliyo arkadaşlar.. çok kötü:( nasıl düzelticegim ayda düzeltebilecekmym bilmiyorum.. driverini kurmadan direk olarak tak çalıştır olarak kullandıgımda herşey normaldi sonra kurdum driverlarii ve sonuc bu..
    Razer gameing kulaklık kullanıyorum. driveri kurdum ayarları yaptım, Tamam 3d çıkış çok güzel.. Surround müthiş.. Sesin hangi yonden geldigini hemen ayırt edebiliyorum.. ama ses genel anlamda geç geliyo:!:(

mesela ateş ettim diyelim ses 1 yada 2 sn sonra geliyo..
    yada winampdan muzik actım diyelim sesler 1 sn gecikmeli geliyo..

Okumaya Zaman ayırdıgınız için ve yardımınız icin şimdiden çok teşekürler.

• Sorunu kendi kendime hallettm arkadaslar... aynı durumdan muzdarip olanlar varsa ki ( kesin vardır )..

sorun vistayla ilgiliymiş.. sonra girdim creative'nin sitesine driver'in son sürümünü indirdim,vista için olanı falan...Sonra herşeyi sildim indirdigim driveri kurdum. sonra cd'den diger eklentilerini yükledim ( audio drivers ) harç..buna dikkat edin bunu yukleme seceneginden kesin cikarin. Sonra halloldu işte.. bu senkron kaymalarını.. sesteki latency 0'a indi.. şimdi gayet mukemmel ve cok mutluyum.. insana milyon kere dinledigi bile muzigi bile saatlerce dinletebiliyo:)))... cok güzel bi sistem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undomiels -- 9 Eylül 2009; 12:20:16 >
  • Bugün Vatan dan aladım tüm uğraşmalarıma rağmen z5500 den 5+1 ses alamadım,uydulara ses gitmiyor sonuç olarak.2+1 ses kalitesi de eski SB audigy den çok farklı gelmedi bana.Sağolsunlar geri aldılar..
  • sony vaio laptopuma bu usb ses kartıyla daha iyi ses performanı alıcagımız kesinmi ?
  • elbette onboard ses kartından iyidir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.