Şimdi Ara

USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses Kartı ve Z5500 Sorunsalı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
3
Favori
40.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • arkadaşlar bu başlık kafamı baya bi karıştırdı. ben bugün optik girişli bi 5+1 alıp bir de bu tarz bi ses kartı alıcam.

yani yapmak istediğim şey şu:

laptopa optik çıkışı olan bir harici ses kartı takıp onu da sadece optik kabloyla 5+1 sisteme takıp bilgisayardan 5+1 destekli bi film açtığımda o sesi ev sineması şeklinde alamayacakmıyım yani filmde tren arkadan gelirken hoparlörlerde de arkadan gelecek mi ses.
  • bnim bi problemim yok , yaklaşık 1 senedir kullanıyoum bu ses kartını , pc'm masaüstü ! logitech z623 ile birlikte kullanıyorum , çok süper , 5.1 ses siteminde fazla deneme şansım olmadı ama 2.1 kullanıcaklar için süper bi kart ,
    bnim şöyle bi sorum olcucak , yakında inş , logitech z906(5.1 500 watt ses sistemi) alma durumum var , onu alınca ses kartıma optical bağlasam , 2.1 ses sisteminide normal front yerinden taksam 2side aynı anda çalışırımı , opticalden 5.1 ses gelirmi ??
  • beyler bndede bu karttan var bnde 5.1 kullanırken surround kullanamak istemiyorum , yani 5.1 de surround özelliğini kullanınca seste azalıp çoğalmalar yada arka hoparlörlereden azses gliyo yada bulanık bzende hiç glmiyo , sinir bouzu bi durum , bunu onboart kart gibi direk 5.1 kullanma şansım yokmu ? surround kullanamyınca sadece 2.1 çalışıyo sinir bozucu bir durum !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yüksekses -- 29 Nisan 2012; 11:45:26 >
  • Bende bir sorun var yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Durup dururken seste çızırtılar yükselme düşmeler başladı ayarlarıyla falanda oynamadım neden olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs_nebula

Arkadaşlar merhaba.
    Creative Sound Blaster x fi pro ses kartı kullanıyorum laptopda ve optik çıkıştan logitech z 5400 ses sistemine bağlı.Daha önceleri masaüstünde audigy 2 ile kullanıyordum ve ac3 ayarlarını yapıp sorunsuz kullanıyordum ancak şu anda ses kartının test bölmesinde sadece ön sol ve ön sağ dan ses geliyor diğerlerden gelmiyor.Film izlerken decoderde digital yazısı görünüyor fakat arka hopörlerden ses gelmiyor denecek kadar az ve büyük bi ihtimal detay sesler değilde önden gelen seslerin aynısı geliyor.Sizlere sormak istediğim bu ses kartını devre dışı bırakıp z 5400ün decoderinin çözmesini nasıl sağlayacağım.Forumda araştırdım fakat bizim ses kartında decoder diye bir kısım yok ordan direk ses sisteminin decoderi çözsün seçeneğini işaretleyemiyorum dolayısıyla.Yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı yoksa bu ses kartıyla sesi decodere göndermenin bir yolu yokmu? aşağıya şu anki resimleri ekliyorum ilk kez resim ekleyeceğim umarım normal olur şimdiden tşk ederim.

gs_nebula'nın sorununu aynen yaşıyorum. Hatta aynı screenshotları koyacaktım ama zaten koymuş, gerek duymuyorum. Laptoptan hdmi ile tv'ye bağladım. optikle de ses kartını sony dvd-ev sineması sistemine girdim. ses sisteminde TV moduna getirince laptopun optikten gelen sesini alabiliyorum ama filmlerde stereo geliyor.

Kayıttan Yürütme Aygıtlarında SPDIF özelliklerinde Sına seçeneğini seçince tüm kanallardan deneme sesi alıyorum.

Creative Entertainment Console'da 5.1 Hoparlör sistemi seçili olduğu halde channel ya da noise tuşlarına bastığımda ise sadece sağ sol ön kanallardan ses geliyor.

Kafayı yemek üzereyim. Media Player Classic'te 5.1 kanal çıkış ayarladım, olmadı. VLC'de SPDIF Output olarak ayarlı, gene olmuyor.

Creative sitesi bu sorunla ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmış:

"Optikten sadece 2 kanal gider" diyor. Bu nasıl olur? Ne demek istiyor? Ne yapmalı, gidip AVR aldıracaklar bana en sonunda!

USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses Kartı ve Z5500 Sorunsalı

• merhaba arkadaşlar,öncelikle bazı sorularım olucak .2 yıl öncehttp://www.vatanbilgisayar.com/Hoparl%C3%B6r%20(Speaker)/microlab-fc-861-fc-861-microlab-5+1-speaker/productdetails.aspx?I_ID=27066 microlab ın ürününü almıştım.Ama 5.1 olduğunu ve benim streo olarak kullandığımı daha yeni öğrendim.Günde 2-3 kere film izlerim.bu yüzden ses benim için çok önemli.Ama ses konusunda biraz cahilim .şimdi ben benim laptop a aux yoluyla bağlıyorum.pekihttp://www.vatanbilgisayar.com/oem-muhtelif-kart/creative-xfi_surround_51-x-fi-surround-51-harici-ses-karti/productdetails.aspx?I_ID=34569#allImages şu ürünü alıp hoparlör e bağlasam 5.1 sesi yakalıyabilirmiyim ve daha da önemlisi nasıl bağlıcam

• quote:

Orijinalden alıntı: gs_nebula

Arkadaşlar merhaba.
    Creative Sound Blaster x fi pro ses kartı kullanıyorum laptopda ve optik çıkıştan logitech z 5400 ses sistemine bağlı.Daha önceleri masaüstünde audigy 2 ile kullanıyordum ve ac3 ayarlarını yapıp sorunsuz kullanıyordum ancak şu anda ses kartının test bölmesinde sadece ön sol ve ön sağ dan ses geliyor diğerlerden gelmiyor.Film izlerken decoderde digital yazısı görünüyor fakat arka hopörlerden ses gelmiyor denecek kadar az ve büyük bi ihtimal detay sesler değilde önden gelen seslerin aynısı geliyor.Sizlere sormak istediğim bu ses kartını devre dışı bırakıp z 5400ün decoderinin çözmesini nasıl sağlayacağım.Forumda araştırdım fakat bizim ses kartında decoder diye bir kısım yok ordan direk ses sisteminin decoderi çözsün seçeneğini işaretleyemiyorum dolayısıyla.Yardımcı olabilecek arkadaşlar varmı yoksa bu ses kartıyla sesi decodere göndermenin bir yolu yokmu? aşağıya şu anki resimleri ekliyorum ilk kez resim ekleyeceğim umarım normal olur şimdiden tşk ederim.

ben USB Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Ses kartı kullanıyorum.sizin arayüzdeki en sağda bulunan dolby digital live menüsü yok.ne gibi bir artısı var?

• bu ses kartına 5.1 sistemden gelen üçlü jak takabilir miyim yoksa sadece optik çıkışa mi izin veriyor?
  • reative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 pro kullanıyorum get free software kısmından powerdvd'yi bedava indirebileceğim yazıyor ama tıklayınca normal kart sürücü update kısmı açılıyor yine...
    bişeyide düzgün yapsalar şaşarım zaten,birde kartı şimdilik kulaklıkla kullanıyorum ama çıt çıt diye ara ara ses geliyor.bu konuda yardımcı olabilecek birisi varmıdır acaba
  • Windows 7 64 bit de sıkıntı yaratıyor mu ?
  • Bende dün Xi-fi surround 5.1 Pro ses kartı ve Thermaltake tteSports kulaklık aldım .

Ses kartının standart ayarında sanki ses çok tiz gibi Surround ve crystlazer açıkken özellikle tizler insanı çok rahatsız ediyor basslarda kısık biraz . Equ yu kurcalayarak tiz ayarını biraz dengeledim sayılır fakat oyunlarda tam olarak 3 d ses alabilmek için hangi ayarları yapmalıyım ? Surround ayarını açınca ses tizleşiyor iyice .
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Bu ses kartını Z-5500' analaog olarak nasıl bağlıyorsunuz ? z-5500 ün analog kablosu 3 tane bu lar Rear , Front ve Center/sub şeklinde bu ses kartında ise Center/sub ve Rear çıkışları var Frontları nasıl bağlayacağız

Edit : buldum creative saçmalamış burda !!!

Verilen para çok yüksek rakam değil ama kaliteyi düşürmüş bu.

• iki yıldır z-5500 ve fx 5.1 pro ses kartını kullanıyorum. müzik dinlerken ses hep farklı gelirdi kulağıma. gereksiz bir bulanıklık, biraz derinden gelme, tizlerde dengesiz bir alçalıp yükselme... hatta artık bu ses sisteminin müzik için gerçekten uygun olmadığını düşünmeye başladım. ve bu ses sistemini müzik bakımından eleştirenlerin haksız olduğunu keşfettim sonunda... birçoğumuz da bu hatayı başından beri yaptık. ama o karanlık günler geride kalıyor arkadaşlar! :)

biz 5.1 manyağı olduğumuzdan her şeyi 5.1 dinlemek istiyoruz ve kontrol panelinin arkasındaki küçük düğmeyi 6 kanala ayarlıyoruz. (müzik kaynağı stereo yani 2.1 olduğu halde) yapmanız gereken şu:kontrol panelinin arkasındaki küçük düğme 6 kanal değil 3 kanal stereoya ayarlı olacak!!! (müzik dinlerken) bunu deneyin, sonra bana dua edin :) illa çevresel ses istiyorsanız kontrol panelinden stereo x2 ayarlayın...

bu yeni ayarda çok fazla test etme şansım olmadı ama surround ve kristal ayarlarının da sesi bozduğunu düşünüyorum.

• slm arkadaşlar bende creative x-f 5.1 pro ile z 5500 kullanıyorum daha önceki işletim sistemim vista idi ve gayet memnundum dts olarak kullanıyordum fakat şimdi win8 lkullanıyorum ve kutudan çıkan kurulum cdsinide kaybettiğim için netten yükledim driverleri ama eskisi gibi istediğim performansı alamadım hatta kontrol panelide eskisi gibi değil hiç bi ayar yapamıyom nasıl çözücem bunu
  • şimdi bu hengamede anlamadım hacılar:
    ben de usb çıkışlı bir adet tablet ve Z5500 ses sitemi var..
    sonuç olarak bu ses kartı ile DTS yi çözüp tableti HTPC yapabilir miyim?
  • Merhaba Arkadaşlar Z5500 İÇİN CREATIve X-FI SURROUND 5.1 HARİCİ SES KARTI ALDIM ama istediğim şekilde baslar çok iyi deil ve tüm uydulardan ses alamıyorum yardımcı olur musunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi behzat09 -- 13 Mayıs 2019; 1:41:42 >
  • YARDIM EDECEK YOK MU ARKADAŞLAR.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.