bende usb üzerinden z5500 için ses kartı arıyordum ama bu sorunları görünce vazgeçtim. philips 5990 dvd nin usb girişi üzerinden optik bağlantıyla müzik dinlemek daha iyi olacak.
selamlar arkadaşlar.Bu ses kartını kart demek doğru değil galiba :) X540 ile kullanan arkadaşlar memnunmu.Bir de bu kartın üzerinde ses kontolüde var sanırım kartı taktıktan sonra x540 ın ses kontrolü devre dışı mı kalıyor nasıl oluyor? Çünkü benim kontrollede sorunlar varda devre dışı kalıp direk karttan oynatıyorsak süper olur
@ batuchan
ben aynen bahsettiğin komboyu kullanıyorum. X-Fi Surround 5.1 ve X540. ben şahsen memnunum. arada sırada centerdan beklenmedik cızırtılar duyuyorum ama bu problemin elektrik aksamı veya topraklama ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
hem kartın üzerindeki ses kontrolü, hem de X540 kumandasındaki ses kontrolü aktif oluyor. ikisini de kullanabilirsin. benim kart masaüstünde durmadığından ben X540'ın ses kontrolünü kullanıyorum. kartın ses kontrolü direkt windows genel sistem seslerini açıp kapatıyor. o da gayet kullanılabilir yani bahsettiğin gibi kullanırsın.
@ Crosshair
Peki dostum kartı aldıktan sonra bariz bir fark hissettin mi? Söyledikleri gibi seslerde çok fark oluyor mu?
laptoptaki onboard karta göre farketti tabi. en azından ses yüksekliği açısından. basslar çok daha iyi oldu, ses daha canlı oldu. detayları anlayacak kadar süper bi ses kulağım yok ama verilen paraya değer. en azından 5.1 ses almak için.
Tamam çok teşekkür ederim
rica ederim. qui gon'ı sağlam harcasan da anakin kanını yerde komadı
Anakin değil obi-wan deşti sağolsun
hah.. doğru lan yanlış hatırlamışım o zaman anakin göktaşında vitamindi.
quote:
Orijinalden alıntı: Crosshair
hah.. doğru lan yanlış hatırlamışım o zaman anakin göktaşında vitamindi.
Haha aynen
bu ses kartı pcmcia audigy 2zx ses kartından iyimidir ?
Peki sonuc olarak ben gibi z 5500'u olan laptopda kullanmak icin usb ses kartı arayan arkadaslar napmalı ?
Ben laptopta z-5500 ile kullanıyorum benim ihtiyaçlarıma yönelik kartın bir eksiği var oda diğer kartlarda olduğu gibi kartın mod değişimi olatının olmaması.tek bir mod var ve siz oyun yada müzük için sürekli ayar yapmak zorunda kalıyorsunuz.Bunun yanında bence kart gayet iyi.
quote:
Orijinalden alıntı: SURROUND
Okan arkadaşım yüklemeye çalıştığın sürücü büyük ihtimalle farklı bir sistem için..
Arkadaşlar ben de windows 7 kullanıyorum 64 bit.Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 kartımı yüklerken ilk başta birtakım sorunlar yaşadım fakat hepsini çözdüm.
1.Laptop da kurulu olan tüm ses driverlerını ilk önce devre dışı bırakın.(aygıt yöneticisinden)
2.Kurulum CD si ile gelen driverları kurun.(muhtemelen çalışmayacaktır.) (Direk 3.Adım dan da başlayabilirsiniz fakat böylesi daha doğrudur kanaatimce)
4.Windows 7 için (32-64 bit)olan sürücüler yeni çıkmış yani sanırım şubat 2010 ayında
5.Bende Herşey Gayet uyumlu olarak çalışıyor..z5500 kullanıyorum bu arada.
6.X-FI Surround 5.1 External Ve Dts Problemi yaşıyorsanız eger(alıntıdır) sistem, çalıştırdığı dosyadaki dijital ses datasını alır, chipset üzerinden ses kartına/yongasına gönderir.
1-ses kartı/yongası, datayı çözer ve kendi analog kanalı kadar çıkış verir.
2-kendi dijital çıkışına stereo olarak yönlendirir. Creative X-Fi surround ses kartı da, dijital çıkıştan sadece stereo pcm çıkış verir.
3-hiç bişey yapmaz, bana ne bundan, hoparlörün dekoderi uğraşsın der ve hiç dokunmadan aynen dijital çıkıştan gönderir. ses kartını devre dışı bırakın, ses kartı yerine z5500 dekoderi çalışsın.
Tamamen doğrudur..
E hocam o zaman benim onboard kartımdan ne farkı kalmış olacak?onboardda da optik çıkış var,ses kartını devre dışı bırakınca bütün özellikleri deaktif olmazmı?ben mi yanlış anladım=?
arkadaslar ses kartini devre disi birakip tamamen z5500 un kendi dekoderine nasi cozdurebilirs dijital sesi onu birisi anlatabilir mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: ROONEY324
arkadaslar ses kartini devre disi birakip tamamen z5500 un kendi dekoderine nasi cozdurebilirs dijital sesi onu birisi anlatabilir mi ?
zaten direkt optic veya coax dan aldığınız sinyali z5500 veya dts destekli bir av receiver a verdiğinizde cihaz sinyali çözerek anfi ve ordan kolonlara iletir ancak karta çözdürürseniz ve multi ch girişli bir anfiniz varsa ( ben öyle kullanıyorum) çok daha verimli sonuç alırsınız
Ayrı konu açıp gereksiz kalabalık olmasın diyerek buradan sorayım dedim.
Creative Gigaworks S750 7.1 ses sistemimi audigy 2zs ile kullanıyordum, fakat masaüstü sistemimi elden çıkartmak durumunda kaldım. Bu müzik sistemini laptop'uma takacağım harici bir kart ile eski ses kalitesini yakalamam mümkün mü?
audigy 2 nx işimi görür mü? THX özelliği bunda yok sanırım.. audigy 2ZS express kart uyumlusu olsa alacağım, ama pcmcia var sadece..
Baktım olmuyor, kasadan söktüğüm pci audigy 2ZS kartını kullanmak için 2.el ya da yeni bir kasa toplayacağım..
quote:
Orijinalden alıntı: SURROUND
shadow1414
analog 5.1 çıkışı encode edilmiş yani çözülmüş ses VERİR...
Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 kartını her türlü Analog veya digital 5.1 sistemle kullanabilirsiniz kart gerekli bütün herşeyi sizin için hallediyor...
ARKADAŞLAR KARTIN ÖZELLİKLERİ İÇİN ŞAHSİ DÜŞÜNCEM: -KART USB OLARAK KULLANILABİLECEK EN İYİ SES KARTLARINDAN BİRİSİ DİR.. -HER TÜRLÜ İHTİYACA CEVAP VEREBİLECEK DONANIMSAL ÖZELLİKLERE SAHİPTİR.. -KULAKLIK DA BİLE SURROUND MÜZİK DİNLEYEBİLİYORSUNUZ... -KALİTESİNDEN ŞÜPHENİZ OLMASIN MÜZİKLER BOYUT DEĞİŞTİRİYOR BU KARTLA.(PARÇALARDA DUYMADIGINIZ SESLERE HAZIR OLUN ,FİLMLER DE AYNI ŞEKİLDE SİNEMA DA GİBİ HİSSETTİRİYOR.)
bende lap top kullanıyorum.logitech x540 bağlı ama istediğim gibi ses alamıyorum.5.1 ses almak sityorum artık kaliteli ses istiyorum ve artık bi ses kartı alıcam,işletim sistemim vista.gönül rahatlığıyla alabilirmiyim bu ses kartını arkadaşlar?
Arkadaşım yorumları okumadım ne gibi bi çözüme ulaştınız bilmiyorum da, rear hoparlörlerden sesin öyle az geliyor olmasının sebebi müziğin stereo olması ancak sizin 5.1 çıkış seçmiş olmanız. 5.1 bir filmde sorunsuz ses alırsınız ancak müzik dosyaları stereo olduğu için center ve rear hoparlörlerden sanal 5.1 ses alırsınız ki bu da söylediğiniz sorunu ortaya çıkarır. Sesler çok derinden geliyor gibi olur, bozuk gelir, bazı şarkılarda hiç gelmez ya da tam da gelebilir. bu yüzden müzik dinlerken 5.1 yerine 2.1 çıkış çekmelisiniz ki tüm uydulardan ve centerdan da kaliteli, eksiksiz ses alabilesiniz
arkadaşlar ben bu karttan aldım ve şu anda delirmek üzereyim.işletim sistemim vista.logitech x540 sistemimi analog olarak katalogta gösterdiği şekilde bakladım bi yanlışlık yok.usb den laptopuma ses kartını taktım,hoparlör kısmında x-xfi hoparlör etkin gözükmekte aygıt düzgün çalışıyo yazmakta ama sadece 2 hoparlörden ses geliyo ve cansız geliyo ses,ayrıca ses kartı kumandasından ne ses açılıyo ne kapanıyo.kurulum cdsini taktım adımları izledim 5.1 kurulumu seçtim yükle dediğimde cd %9 da tıkanıp kalıyor.ben bu durumda napacağım ya sorun nerdedir anlamış değilim hiç.şu anda ses kartını kullanamıyorum bir türlü.nasıl bir yol izlemem gerekiyor tüm hoparlörlerden ses almak için?lütfen biri yardımcı olursa çok seviniirm.