Bildirim
USB den güç almak?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
USB arabiriminden azami 500mA akım ve 5V gerilim elde edebilirsiniz. Çekebileceğiniz en yüksek güç bu durumda 2,5 W olur. Anakartların çoğunda USB biriminde koruma vardır ve siz fazla akım çekmeye kalkarsanız kendini korumaya alabilir fakat yanma ihtimali de anakarta bağlı olarak mevcuttur. -
Fazla güç almayacağım zaten.Küçük bi motor çalıştırıcam.Yine de yanar mı? -
Motorun voltaj ve akım değerlerine bak. Eğer bir USB çıkışı yeterli gücü sağlayamıyorsa iki tane kullanmayı dene. Motorun voltajı düşükse, voltaj farkı ve çektiğin akıma göre bir direnç kullan, yanmayı önler.
İyi bir anakartın varsa yanma ihtimali düşük, koruyucu devreler vardır. -
Kırmızı -> +5 VDC
Beyaz -> Data[-]
Yeşil -> Data[+]
Siyah -> Toprak -
quote:
Orijinalden alıntı: yxsdf
Kırmızı -> +5 VDC
Beyaz -> Data[-]
Yeşil -> Data[+]
Siyah -> Toprak
-
USB ile fazla oynamamak lazım sonra üzülürsün. -
Bende 3 Fanlı bir soğutucu takılı Usb ile çalışıyor. Kaç W çekiyor bilmiyorum ama usb den güç çekmek riskli sistem denenmemişse. -
Motor çalıştırdım bir şey olmadı -
quote:
Orijinalden alıntı: -FeYYaZ-
Motor çalıştırdım bir şey olmadı
KIsa vadede bişey olmaz ama uzun vade de BAAMMM!!!
-
quote:
Orijinalden alıntı: mertdo2
quote:
Orijinalden alıntı: -FeYYaZ-
Motor çalıştırdım bir şey olmadı
KIsa vadede bişey olmaz ama uzun vade de BAAMMM!!!
Neden ki?Usb ile çalışan çeşitli aletler var onlarda BAAMM olmasını engelleyecek birşeyler mi var?
-
baam olması şöyle anakarttan anakarta değişir standardı 500mA dir ama bundan fazlasını çekmeye çalışırsanız eğer usbnizde koruyucu yoksa yanar mesela buna örnek toshiba a300 laptoba 4lü hub takmıştım usb2.0 olduğu için her portta elektrikvardı fakat bilgisayara 2 hdd bir usb bellek birde fan takılı iken açtığımda o usb malesef yandı şimdi sadece data kısımları çalışıyor.. -
Ben USB den harici fan ve fana monte ettiğim 2 led i çalıştırıyorum
Ayrıca dizüstü bilgisayarlar için 3fanlı USB soğutucular çok yaygın bir sorun olacağını sanmıyorum abartmazsan içi tabi -
quote:
Orijinalden alıntı: ertuq26
Ben USB den harici fan ve fana monte ettiğim 2 led i çalıştırıyorum
Ayrıca dizüstü bilgisayarlar için 3fanlı USB soğutucular çok yaygın bir sorun olacağını sanmıyorum abartmazsan içi tabi
Yok abartmıyorum zaten küçük bi motor veya ledin ne zararı olacak.220 V luk ampul bağlamıyoruz ya -
HmMm.... -
Dostum ben usb ye kısa devre bile yaptım sadece kendini korumaya aldı tüm usb portlar kapandı gerçi bu anakarta da bağlı ama elindeki ufak motorları rahatlıkla sürebilirsin. -
Merhabalar,
Bende de benzer bir problem var o yüzden yeni başlık açmak istemedim. Ben 5V ile çalışan bir röle'yi kontrol etmek istiyorum ve bunun için en ucuz yol sanırım USB kablosunu röleye bağlamak. Ama benim tek derdim elektriğin gidip röleyi çalıştırması değil bir program aracılığı ile komut gelince röleye elektrik gitmesi. Bu konuda bir fikri olan (kullanılabilecek yazılım vs gibi) veya yol gösterebilecek bir varsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korhag -- 20 Ağustos 2009; 21:01:10 > -
-
slmlar arkadaşlar herkese kolay gelsin.. bi sorum olacak ; ..gelişmiş sayılır bir oyuncak jipten mini motorunu söküp 12V 1 Amper lik adaptöre(10 tl) bağladım.. bir kaç kere çalıştırdım 3 veya 4. çalışmasında adaptör cazıt cuzut yandı nazikçe.. koku filan yok neyse gittim bi tane daha aldım(10 tl) aynısı oldu.. ben de usb ye bağlayım dedim; şimdi usb nin iki ucunu o yanan adaptörün borusal jarkına , onu da tv anten giriş jarkına(takıp çıkarma mekanizması oldu nasıl olduysa uyuverdi :-)) ondan çıkan kırmızı kablosunu anahtardan motorun bir kutbuna siyahı da direk anahtardan diğer kutbuna bağladım.. yaani velhasıl kelam usb den iyi bir devinimde çalışıyor ve su pompası işlevini görüyor.. laptop çalışırken şelale de şırıl şırıl güzel ama laptopa da zarar gelir mi ? Netten ve de buradan baktığım kadarıyla sakıncalı ama bi şey olmaz diyenler de var.. ne yapmalıyım?İçim rahat çalıştırayım mı ? -
Motorun çektiği akımı ölçüp bakabilirsiniz. 500mA dan fazla değilse sorun çıkmaz. Bu arada illa pc nin usb sine bağlamak zorunda değilsiniz, prize takılan usb adaptörleri var. Onları kullanın çok pahalı aygıtlar değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- 5 bacaklı röle bağlantı şeması
- şerit led neden sönük yanar
- anma gücü nedir
- multimetre ile akü amper ölçümü
- evde radyo çekmiyor ne yapmalıyım
- lehim nasıl yapılır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X