bilgisayarım usb flash belleği tanımıyor. başka bilgisayarda deneyince proplem yok. ne yapabilirim
Usb portlarının çalıştığına emin misin?
İşletim sistemin ne? 98 için driver yüklemen gerek. Ama xp ise portlarına bak bence başka bir usb dene olmazsa portların bozuk demektir. Ben kasamın portu bozuk zannetmiştim ama flash belleğim bozukmuş :( Neyse herşeyin hayırlısı
usb başka bi aygıt denedinmi...webcam filan
Evet, arkadaşların dediği gibi önce başka bir USB aygıtla anakartının UBS portlarını kontrol etmen gerekiyor. Bu konuda problem yoksa yine arkadaşların dediği gibi işletim sistemin Windows 98 ise sürücülerini tanıtman lazım. Uygun sürücüleri ilgili markanın web sitesinden bulabilirsin. Bazen bazı flash bellekler otomatik yüklenmiyor bu konuda ilgili markaların web sitelerinde bilgi vardır. Örneğin Kingston'un bazı seri numaralı flash bellekleri için özel sürücüleri var, bunları indirip kurmadan Windows XP'de bile çalışmıyor. Kolay gelsin..
ben de ayni seyi yasamistim. format atinca niye oldugunu bilmesemde gecti. simdi calisiyo. tabii formati son care olarak dusun. once portlarin saglamligini test et.
1. İşletim sistemini yazmamışsın, gerçi arkadaşlar gereğini yazmış. 2. Port sorununa değinilmiş ama hepsinin de bozuk olduğunu sanmıyorum. İllaki biri çalışıyordur. 3. cdemir'in dediği gibi ayrıca bir problem olsa dahi başka bilgisayarlarda da çalışmazdı. 4. Mehter202 dediği ise sorunun cevabı değil. Yani bozuk olsa hiç bir yerde çalışmaz. Gelelim benim söylemime. İşletim sistemi ne olursa olsun, başlangıçta diski tanıyan bilgisayar flashdiskin yanlış çıkarılmasından dolayı daha sonradan tanıyamayabiliyor. Kinston 256 mb bir flashdiskim var. Aynısından bir arkadaşımda da var. Okulda aynı bilgisayarı kullanıyoruz. Başlangıçta her ikimizin diskini de tanıyan bilgisayar daha sonra onun diskini tanımamaya başladı. Hiç tepki vermiyor. Sorduğumda "işim bittiğinde çekip çıkarıyorum" dedi. Ben de ona "işin bittiğinde önce donanımı güvenle kaldır seçeneğini kullan" dedim. Çünkü direkt olarak çekip çıkarmak diski bozabiliyor veya aygıtın daha sonra o bilgisayarda tanınmamasına neden olabiliyor. Daha sonradan bilgisayar bunu kayıt altına alıyor ve bu sürücüyü görmüyor. Bu soruna karşın bildiğim çözüm......format...