Şimdi Ara

USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
17.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bu mclr logic sıfır yapan ikili pini çıkarınca pic çalışmıyor? sizce de garip değil mi? yani pic mclr ucuna logic 1 veriyorum bilgisayar program kartını görmüyor
  • çok sağol proje için
  • Ben devreyi yaptım önce hiç çalışmadı. Daha sonra lehim yerlerini biraz daha sağlamlaştırdım çalıştı. Pc ye taktığımda senin dediğin gibi bir resetlemeye gerek kalmadan direkt yeni donanım bulundu uyarısı geldi. Driverleri yükledim ve programda brenner 8 olarak donanımı gördü. Ancak herhangi bir hex dosyası atmak için kullanılan buton tıklanacak hale gelmedi. Yani detect programmer yazısı gitti butonlar geldi ancak birkaçı aktif değil. 18F2550 nin içine yazılım klasöründeki hex dosyasını aktardım. Ancak klasörlerin içinde bootloader, b8 firmware gibi dosyalar ve bunların içindede hex dosyaları var. Bunlarımı yuklemem gerekirdi acaba önce? Yoksa onlar orda niye var? Biraz daha yardımcı olursanız çalıştırmayı becericem şu mereti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pegassus

Ben devreyi yaptım önce hiç çalışmadı. Daha sonra lehim yerlerini biraz daha sağlamlaştırdım çalıştı. Pc ye taktığımda senin dediğin gibi bir resetlemeye gerek kalmadan direkt yeni donanım bulundu uyarısı geldi. Driverleri yükledim ve programda brenner 8 olarak donanımı gördü. Ancak herhangi bir hex dosyası atmak için kullanılan buton tıklanacak hale gelmedi. Yani detect programmer yazısı gitti butonlar geldi ancak birkaçı aktif değil. 18F2550 nin içine yazılım klasöründeki hex dosyasını aktardım. Ancak klasörlerin içinde bootloader, b8 firmware gibi dosyalar ve bunların içindede hex dosyaları var. Bunlarımı yuklemem gerekirdi acaba önce? Yoksa onlar orda niye var? Biraz daha yardımcı olursanız çalıştırmayı becericem şu mereti.

bak işlem sırasını şöle yap: önce jumperli birşekilde usb u ye tak pc kartı görsün ses çıkarsın sonra
    jumperi çıkart ondan sonra ok butonu ve ok üstünde bi buton daha var ona tıka burdan hexe dosya yükleyeceksin, sonra ekran değişiyor,ondan sonra programlayacağın pici tak sol üsttte pici tanıtma butonu var. picini tanırsa olay hallolmuşdur demektşir.

• Hangi jumperdan bahsediyorsun? Birçok pin var üstünde.
  • ikil pin var yan yana ondan bahsediyorum,zaten o ikili uç pici resetlemek için kullanılıyor
  • piclerin zif soket üstündeki konumu nasıl olacak program içinde konumunu gösteren bir kısım bulamadım. Başka usb den programlayıcılar için olanlarla aynımıdır acaba yoksa farklılık gösteriyormu? Çokmu soru soruyorum ne?
  • picin çıkıntılı tarafı örneğin 1. ve 40 .bacak zif soketin kouna yakın kenara takılacak..
  • yalcinaygul arkadaşım sağolasın çok şükür çalıştırdım şu mereti.

Ancak söylenmesi gerek birkaç nokta var onlardan bahsedeyimde yapacak diğer arkadaşlar daha hızlı çalıştırsınlar aletlerini.

Arkadaşlar aslında iş devreyi yaptıktan sonra başlıyor. Tabiki herşeye başlamadan önce tüm lehimleri ve bağlantı noktalarını test edin. Hatta imkanınız varsa uzun yolları bir multimetreyle kısa devre testine tabi tutun. Sonra nerde olabilir bunun hatası diye düşünmessiniz.

Çok önemli bir noktada aletin kalibrasyon ayarı ve güç seçeneği. XP default olarak tüm usb aygıtlarını 100mA lik bir akım sınırlaması koymuştur ve aşan cihazları otamatik olara kapatıyor. Brenner 8 de böyle bir sorun var. Driverları kurduktan sonra alet pc ye bağlı durumdayken aygıt yöneticisine girin ve brenner 8 bulun. Özelliklerinde güç seçenekleri var. Oradan bu aygıt için güç tasarrufu uygulansın gibi bir seçenk var ordan tick i kaldırınki programlayıcınız herhangi bir durumda kapanmasın.

Diğer bir önemli nokta ise kalibrasyon ayarları. Arayüz programını açtıktan sonra options sekmesinde kalibrasyon kısmı var. Orada Vpp ve z değerini doğru olarak ayarlamalısınız. Hatta önce oradaki menunun solundaki vpp ve vdd testini yapınki eğer direkt güçte bir sorun varsa hatayı baştan anlayabilesiniz. z gerilimi 3.3 v lik diyodun bacağındaki değerdir. Önce orayı ölçün ve ayarlayın.Vpp yi ise herhangi bir yerden ölçebilirsiniz. U değerini ise ölçtüğünüz Vpp değeri ve programdaki Vpp değerinin aynı olması için kullanın. tüm Kalibrasyonları doğru yaptığınızı düşündüğünüzde Vpp ayar kısmında grafik butonu var. Oraya basın ve bir süre bekleyin. Program bir grafik çizecektir. Grafikteki 2 işaretinde 15 V yi aşmaması gerekiyor. Eğer aşmışsa veya çok altında kalmışsa kalibrasyonda sorun var demektir. Eğer aşmamışsa büyük ihtimal programlayıcınız artık kullanıma hazırdır. Ana sayfasına geri gidin pici tanıması için butuona basın. Program açıklama olarak programlayıcının kullanılabilir olacağınıda yazacaktır. Burdanda işinizi doğru yaptığınızı anlarsınız.

Çok yazmış olabilirim ama bunların hepsi tek tek benim başıma geldi. Bunları anltattımki ben yandım diğerleri yanmasın diye. Herkese kolay gele...

• bende yarın 3 arkadaşımla birlikte bu devreyi yapıcaz. bende 1-2 fotoğraf çeker koyarım.
  • Hadi hayırlısı o zaman. Benim lehimler biraz kötü oldu ondan koymaya utanıyorum
  • bizde arkadaşlarla pazar günü buluştuk ve 4 adet pic programlayıcı yaptık. montaj sırasında fotoğraf çekemedim ancak montajı bitmiş halinin fotoğrafını çekebildim bunlarda resimler.

USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE
    burada plaketin kenarlarında sorun yaşadık kalemle düzelttik
    tuzruhu+perhidrol karışımından çıkmış plaketimiz
    arkadaşlar ütü yapıyor 1-2 gömlek vardı onlarıda çıkarttırdım aradan
    plaketimizin tuzruhu ve perhidrol karışımına atıldıktan sonraki hali.
    1-2 tanede manzara fotoğrafı çektim

ütü yönteminde ve çözeltide biraz sorun yaşadık benim plakette 30 saniye içerisinde yollar da çözülmeye başlamıştı. ama yinede güzel bir gün oldu iyide bir iş başardık kanaatindeyim.

• herkese selam
    Bizde universitede pic18f2550 kullanarak usb pic programlayici projesi yapiyoruz.Ancak bazi sorunlarimiz var.Baski devresi,hex kodlari var ama calisiyormu bilmiyoruz.Birde programlanacak entegrenin karti var bu kartta entegre icin 40 delik var.Mesela pic16f84 20 bacakli.Bu entegreyi programlayabilecekmiyiz_
    Yada daha az bacakli entegreleri programlayabilecekmiyiz_
    Birde sizin yaptiginiz devrede mavi bir sey var 3M yaziyor ustunde.O nedir acaba_Bu yaptiginiz devrenin hex kodlari ve baski devresi varmi elinizde_
    saygilar
  • pisiko
    çok güzel iş becermişsiniz bir devrenin maliyeti ne kadar oldu merak ettim de lettoplu bi arkadaşa yapıp satayım diyorum
  • @diablo_3535 yukarıda @sozkarabacak ın vermiş olduğu linkte gerekli dosyalar var 170 adet pic programlaya biliyosunuz. ben şuana kadar 18f2550, 16f877 ve 16f84 programlamladım ve sorunsuz bir şekilde. 3m yazan zif sokettir. bütün piclerin 1. numaralı bacağı 3m yazan tarafa bakıyor ve o şekilde programlama yapıyorsunuz.

@bilal01 hocam ben izmitte ahmet elginkan mesleki ve teknik eğitim merkezinde mikrokontroller ve pic programlama kursuna gittim orada toplam 9 kişi bu devreyi yaptık. malzemeleri istanbuldan ben temin ettim. tuz ruhu perhidrolü ütü yöntemi için fotokopisi hepsi içinde kişi başına 30 ytl gibi bir meblağ çıktı.

önemli not: unutmadan söyliyeyim @sozkarabacak ın eklemiş olduğu dosyaların içirisinde eagle da kendi çizdiği baskı devre değilde, diğer baskı devrenin boyutları olması gerekenden daha büyük ben %10 küçülterek öyle baskı yaptım dikkatinize.

• teşekkür ederim
  • Küçük bir bilgi. PDF dosyasından pcb baskısı alacaksanız baskı sırasında otomatik boyutlandırmayı iptal edin. Acrobat dosyayı yazdırırken ,otomatik boyutlandırma etkin olursa sayfa yapısna göre büyütebiliyor ya da küçültebiliyor devreyi.
  • selam
    Bu zif soketin tam gorevi nedir_
    Normal soket bu isi gormezmi_
  • sanirim link calismiyor.sayfa goruntulenemiyor diyor
    http://rapid_share.com/files/110226953/USB_P__304_C_PROGRAMLAYICI.rar.html
  • @diablo_3535 hocam bu iş normal soketlede yapılır ama picin bacaklarına zarar vermeniz kaçınılmaz bir gerçek ve zif soketle çok daha çabuk işinizi görüyosunuz.

http://rapid_share.com/files/110226953/USB_P__304_C_PROGRAMLAYICI.rar.html

rapid_share arasındaki "_" çizgiyi kaldırırsan sorunun çözülecektir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.