Şimdi Ara

USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
17.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zif soket mükkemmel yahu diger antegre soketlerle ugraşmaya kalktıgınızı düşünemiyorum en iyisi zif bende com port girişli pic programlayıcı yapmıştım zif ideal
  • hocam hiç sorma bende

USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE

bu deneme ve geliştirme kartı var pici karta takerken nasıl zorluk çekiyorum anlatamam. pic lere normal soket aldım picin bacaklarına zarar gelmiyor artık ama ilk başlarda bayabir zorluk yaşamıştım.
  • hele o bıretbortmudur nedir o bacak düşmenı gibi yahu beyaz kısım war ya ölüm deligi gibi abi giren çıkmıyor
  • bende bredboardın üzerine zif takıyorum artık. anca öyle işler yürür.
  • ewet mantıklı usta ben aldım iki entegrenin bacagını kaptı o günden sonra kullanmıyorum ya 5 milyon verdim bide ama biraz kullanalım yoksa atacam
    quote:

Orjinalden alıntı: oguzg

bende bredboardın üzerine zif takıyorum artık. anca öyle işler yürür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BİLÂL85 -- 20 Mayıs 2008; 1:24:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: diablo_3535

selam
    Bu zif soketin tam gorevi nedir_
    Normal soket bu isi gormezmi_

Zıf, Zero Insertion Force sözcüklerinin kısaltılması ile entegreyi sokete oturtmak için kullanılan parça.Sürekli tak-çıkar yapmakla işlemci pinleri zarar görmemesini sağlıyor.Normal sokette kullanılabilir ama bir süre sonra işlemci bacakları zarar görür ve sıkıcı bir durum yaratır.

Linkte rapid-share (-) işaretini kaldır.

Düzeltme: pisiko__ arkadaşımda aynı cevabı vermiş sonradan farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anıl_35 -- 20 Mayıs 2008; 2:53:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguzg

bende bredboardın üzerine zif takıyorum artık. anca öyle işler yürür.

@bilal01 hocamın dediği gibi mantıklı bi çözüm ama zif soketlerde pahalı olduğu için pek içim elvermiyor o tip işlerde kullanmaya.
  • 10 milyon velet pahalı ögrenci başıma 1 adet aldım 2 gün aç gezdim ne için
  • Arkadaslar devreyi kurup calistiranlara bir kac sorum olacak.Ben baski devreyi yaptim plaket hazir.Ancak devre uzerinde anlamadigim yerler var.Buralari aciklarsaniz cok sevinirim.
    LSP1 ve LSP2 nedir devrede ne amacla kullaniliyor?ICSP nedir buda devrede ne icin kullanilacak?
    Birde devreyi calistirmak icin sadece 18f2550 nin hex kodlarini atmak yeterlimi pice?Indirdigimiz dosyanin icinde -drivr arayuz ve hexler- diye bir klasor var.Bu klasorun icindeki hangi hex leri 18f2550 ye atiyoruz?
  • lsp1, lsp2 ve lsp3 onlara birşey bağlamana gerek yok. ıcsp ye de 12f serisi pic programlamak için 5 adet soket takıcaksın benim 12 f serisi picle işim olmaz dersen onlarıda takmana gerek yok.

18f2550 nin içine 18f2550 hex file diye yazıyor onu atıcaksın driver klasörünü usb programlayıcıyı usb ye taktıktan sonra yeni donanım bulundu dicek ordan yazılım olarak driver klasörünü seçiceksin. usburn15rc1 diye de bi program var oda arayüz programımız piclere hex dosyalarını bu program sayesinde yüklicez.
  • Arkadaslar bir iki sorum daha olucak size.
    Birincisi devrede birde JP1 var o ne icin kullaniliyor_
    Ikincisi ise elimde telefonu pc ye baglamak icin usb kablo var.Bunu devreyi pc ye baglamak icin kullanabilirmiyim acaba_

Ama bunda 5 kablo cikiyor.Kullanabilirsem hangi renkleri kullanicam_
  • Herkese cok tesekkurler yardimi icin.
    Devreyi kurdum ve calisti.
    Bunu bir ders icin proje olarak yaptim ve o dersi verdim
  • quote:

Orjinalden alıntı: diablo_3535

Herkese cok tesekkurler yardimi icin.
    Devreyi kurdum ve calisti.
    Bunu bir ders icin proje olarak yaptim ve o dersi verdim

Kardeş ana sayfada verilen devremi çalıştı?
  • evet çalışıyor

bunun yanında su sitede sadece malzeme ve pcb satısı yapılıyor bu progralayıcının isteyen buradan da temin edebilir.

http://urun.gittigidiyor.com/USB-2-0-PIC-PROGRAMLAYICI-GARANTILI-ve-HEDIYELI_W0QQidZZ11830756

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thenoone -- 21 Eylül 2008; 22:42:45 >
  • brenner in p-8 r5 versyonunu dün bitirdim fakat devrenin tam olarak diğerlerinden ne farkı var bilmiyorum avantajları dezavantajları nedir bilen varsa lütfen paylaşsın aslında handbuch.pdf de yazıo ama almanca olduu için bişi anlamıorum rev 4 resimlerinde bazı yerlere kondansatör filan lehimlemişler brennerlar içinde en iyi versyon hangisi lütfen yardım
    bide 18f2550 yi programlamak için art2003 die çok basit bi rogramlayıcı var yeni yapıcak olanlar onu kullanabilirler devreye burdan ulaşabilirsiniz
  • Teşekkürler,denemek lazım
  • ben atmelci olarak pek pic kullanma taraftarı değilim ancak yeri geliyor çok gerekli bi picli kart açık kaynak olmadan hex ile programlanması gerekiyor o yüzden bu tarz devreyeben de ihtiyaç duydum ve deniyorum..pcb yi ütü ile bastık elemanların bi kısmı ve zif soketi yerleştirdik lehimlemek üzereyiz geriye önemli olan kristal,f2550 ve bikaç ufak eleman kaldı..
  • Bende basliyorum
    ama biraz zor begenen birisi oldugum icin
    pcb sini yeniden cizdim kafama gore bazi elemanlarin yerlerini degistirdim
    aksam utuleme isini simdide asit isini hallettim
    sira geldi deliklerini delmeye
    malzemeleri zif soket haric hazir

resim koymak istedim ama birturlu olmuyor
  • buda resmi

• buda asitten sontaki hali

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.