Şimdi Ara

USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
17.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • usb programlayıcının pcb sini nasıl 1/1 ölçülerinde kağıda aktarabilirim.ne yaptımsa olmadı.yardım lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: hunterxt41

usb programlayıcının pcb sini nasıl 1/1 ölçülerinde kağıda aktarabilirim.ne yaptımsa olmadı.yardım lütfen

nerden cikariyorsunuzki elinizde ne var
    yani hangi dosyadan cikariyorsunuz
    pcb cizim programlari olmadan yapmaniz zor
    yaptiginiz yontemi yazarsaniz ancak anlayabiliriz
    ve ne yaptiginiz bilmeden nasil cevap verebilirizki.
  • ve programlayici 2 transistor haric tamam ama onlarda ICSP ile ilgili oldugu icin yani genel calismasini engellemedigi icin denedim ve bir problem yok

USB PIC PROGRAMLAYICI FULL PROJE
  • tabi zif soket de denemek icin 32 bacakli takildi elimde simdi bu var
    eksiklerinide alip tamamlayacagim.
    Birde kutu tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savsat2000 -- 8 Temmuz 2008; 11:47:15 >
  • hocam guzel olmuş gülegüle kullan bi maliyet hesabıda verirsen ona gore bizde yapmak isteriz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dojge

hocam guzel olmuş gülegüle kullan bi maliyet hesabıda verirsen ona gore bizde yapmak isteriz.

Kusura bakmayin malzemeleri cok onceden almistim yani elektronikci olunca bir surude malzeme oluyor tabi ordan burdan toparladim o yuzden 2 tane transistor eksik oldu zif soket 32 bacakli oldu.
    yani size bir maliyet cikarmam yanlis olur lutfen yanlis anlamayin.
    Ama fazla tutacagini zannetmiyorum pahali olan bir zif soket olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savsat2000 -- 8 Temmuz 2008; 14:35:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: savsat2000

ve programlayici 2 transistor haric tamam ama onlarda ICSP ile ilgili oldugu icin yani genel calismasini engellemedigi icin denedim ve bir problem yok

Dostum devreyi denedin mi?
    Çalışma sistemi nasıl
  • Devrenin baskıdevresini hazırladım. En kısa sürede toparlayıp denemelere baslayacagım...
  • Arkadaslar devreyi test etmek icin 18f2550 ye yukleme yaptim
    sorunsuz olarak yukledi
    bugun gidip eksik olan 2 transistor USB konnektoru ve kutu alacagim

• buda islemin bitis resmi

• quote:

Orjinalden alıntı: savsat2000

buda islemin bitis resmi

güle güle kullan
  • Bu da benim plaketim. Bu sabah delikleri de deldim. En kısa sürede malzemeleri alıp montaja başlayacağım.

• guzel gorunuyor insallah bir problem olmadan bitirirsiniz
    yanliz BF959 transistorunu bulamadim
    yerine karsilik olarak BF920 ve BF921S verilmis onlarida bulamadim
    cok fazla arama imkanim olmadi ma 3-4 yere sordum yok dediler
  • benim picler hakkında pek bilgim yok ama öğrenmek istiyorum öncelikle bu programlayıcıyı yaptım ama malesef çalıştıramadım bir gariplik var devreyi pcye bağladıktan sonra kırmızı led yanıyor yeşil led yanmıyor sonra pici resetliyorum kırmızıda sönüyor kırmızı bir kere söndüğünde usb yi çıkartıp taksamda yanmıyor uzun bi aradan sonra taktığımda yanıyor ayrıca pc usb yi görmüyor ne yapmam lazım bana yardımcı olursanız çok makbule geçer
    şimdiden teşekkür ederim
  • arkadas asagidaki linkte cok guzel anlatmis
    ALLAH razi olsun
    bir okuyun
    ama once pcb nizi iyi kontrol edin problem olabilir

http://forum.donanimhaber.com/m_24361824/tm.htm
  • pcb mi kontrol ettim lehimlerden v.b kaynaklanan bir sorun olmadığına eminim verdiğiniz linke de baktım yalnız benim yaptığım brenner 8 olan değil konunun birinci sayfasında sozkarabacak'ın vermiş olduğu linkteki eagle çizimleridir ben bu pike o linkteki yazılım klasörü içinde bulunan 18F2550.hex dosyasını yükledim yanlışmı başka hangi hexi yüklemem gerekiyor pc kartı tanımıyor ayrıca o linkten aldığım us--burn programı sizin koyduğunuz resimdeki gibi çok işlevli değil programı başka biryerden mi temin ettiniz cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
  • fiyatlarla ilgili küçük bir bilgi vereyim;

bugün zif soketi selanik pasajından 5ytl ye,18f2550'yi karaköy pasajından 10ytl ye aldım.

@savsat2000

hocam baskı devreyi hangi metodla yaptın acaba?ben asetat kağıdına fotokoği çektiriyorum ama bir türlü verim alamadım.
    ütüle ütüle çıkmıyo meret

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huawéi -- 10 Temmuz 2008; 19:20:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: KATADE

fiyatlarla ilgili küçük bir bilgi vereyim;

bugün zif soketi selanik pasajından 5ytl ye,18f2550'yi karaköy pasajından 10ytl ye aldım.

@savsat2000

hocam baskı devreyi hangi metodla yaptın acaba?ben asetat kağıdına fotokoği çektiriyorum ama bir türlü verim alamadım.
    ütüle ütüle çıkmıyo meret

kuse kagida cikti alip yaptim
    isyerine gelen birsuru dergi var
    onlardan birinin sayfalarini A4 boyutunda kestim veriyorum printer e ve utu yontemiyle yaipyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: klaawwye

pcb mi kontrol ettim lehimlerden v.b kaynaklanan bir sorun olmadığına eminim verdiğiniz linke de baktım yalnız benim yaptığım brenner 8 olan değil konunun birinci sayfasında sozkarabacak'ın vermiş olduğu linkteki eagle çizimleridir ben bu pike o linkteki yazılım klasörü içinde bulunan 18F2550.hex dosyasını yükledim yanlışmı başka hangi hexi yüklemem gerekiyor pc kartı tanımıyor ayrıca o linkten aldığım us--burn programı sizin koyduğunuz resimdeki gibi çok işlevli değil programı başka biryerden mi temin ettiniz cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

arkadasim ben o devreyi yapmadigim icin birsey diyemiyorum
    ama seanki senin sorunun hex dosyasiyla ilgili gibi
  • ABİLER BU PİÇ NOLUYORRRR
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.