arkadaşlar asus p5k series anakarttım var.bilgisayar kapandığında usbler aktif durumda buda canımı sıkıyo çünkü mouse şeffaf gece çalışırken dikkatimi çook dağıtıyo ışığı.bunu kapatmanın bazı yollarını araştırdım genel jumper la ama bunda jumper yok asus larda biostan anakartın tamamen gücünü kesmenin bi yolu var mı?
Jumper ayarları ile USB'nin beslemesinin hangi kaynaktan alınacağı seçilebilir. Anakart üzerindeki jumper ayarları ile USB'nin beslemesi ayarlanabilmektedir. Bu ayar anakart üzerinde olur. Anakart üzerindeki USB Power Select Jumper ayarını yer değistirip deneyin. Aynı şekilde PS/2 beslemesinin kaynağıda ayarlanabilmektedir.
PSU'nun +5V VSB beslemesi makina kapalı iken fiş takılı iken olan beslemedir. Deneyimlerim; ön panel USB'lerini +5VSB'den, arkadakiler +5VDC'den olduğunda ön taraftaki USB'lerde makina kapalı iken besleme olacak arkadakilerde olmayacaktır ve daha avantajlı bir kullanım sunacaktır. Anakart üzerinde USB ile ilgili USB Power Select Jumper denen USB'nin hangi kanaldan (kaynaktan) besleneceğini seçebileceğimiz Jumper ayarı mevcuttur. Anakarttaki yeri anakartının markasına ve modeline göre farklılıklar gösterir.
hehehe :D:D:D yukarıda belirtim ama okumadınız heralde. sadece anakartta 2 jumper var biri cmos dieride chasis die bi şey o chasis e elememde ne yaparsan yap yazılmış forumlarda.fatal erorlar çekiyomuş cihaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme