ethernet cat5 ve cat 6 kablolarıyla yapılmış bir çok proje inceledim genelde
20 metreye kadar ulaşılmış ancak 5 volt un amper gücü düşüyor tabi kablo uzayınca amper oranı düşüyor
data kaybı oluyormu bilmiyorum ...
şimdi şöyle bi kaç soru sormalıyım....
*anakart üzerinden aldığımız 5 voltu anakartın usb sinden almayıpta dışardan ayarlı ve yüksek amperli bir smps ile 5-5.5volt olarak versek yani dataları sadece usb portuna girip güç kablolarına harici bir kaynaktan güç vermek...bu şekilde aygıt tanınırmı ?
*cat5 ve cat 6 kabloda gördüğüm kadarıyla data kablolarını çiftli göndermek avantaj sağlıyor sanırım...
*alfa network adaptör tarzında yüksek amper isteyen devre üzerinde çıkış katı rf amplifier mevcut olan kartlar esas bu şekilde uzun kabloyla çalıştırılşmak istenen 2.0 veriminde uzun tek parça kablolu bir usb sisteme ihtiyaç var
tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim elektronikçi abilerimin bilgilerine ihtiyacım var
*usb repeater denen araçtan 4 tane ardı ardına bağlandığında 2.0 bağlantı hızıyla 5 volt 100 ma olarak 20 metre uzatılabiliyor...
tam olarak nasıl bir sistem kurmalıyız 40-50 metre bir uzunluk için usb 2.0 bağlantı noktasına ihtiyacım var kopma olamayacak....
ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim konu güncel olup bir çok arkadaşımında işine yarayabileceğinden eminim gerek wi fi çalışmalar gerekse usb web camler le güvenlik kamerası uygulamaları için
Aradığınız şeyin adı balun, "usb balun" olarak aratırsanız istediğiniz sonuçlara ulaşırsınız, usb data iletişimini ethernet kablosu üzerinden uzak mesafelere aktarmaya yarar, aktif ve pasif versiyonları vardır 40-50mt mesafe için pasif olanların dahi rahatça işinizi göreceğini düşünüyorum.
usb li bir düzeneyi harici beslemedende olsa 40 ve üzeri bir metreye göndermek nerdeyse imkansız gibi