Şimdi Ara

usbmdeki dosyaları göremiyorum ama varlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben bilg öğrtm.yim..
    usbmi geçen gün avira ile tarattım yaklaşık 470 tane worm dropper vs sildi..
    bunlar silindikten sonra usbmdeki klasörlere erişemiyorum..
    tarama yaptırdığımda klasörler gözüküyor fakat explorerda göremiyorum klasörleri..
    işletim sistemim win 7 ve klasör ayarlarında gizli klasörleri göster seçeneği aktif..
    usbmi avira ve nod32 ile taramama rağmen virüs bulamadım..
    klasörleri nasıl geri getirebilirim fikri olan var mı?

• Nod 32 bu linkdeki programda Trojan var uyarısında bulundu. Win32/Agent BOPMXWV Trojan
  • Arkadaşlar aşağıda yazacaklarımı uygulayın kurtulacaksınız.

Regeditten

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon] klasörüne gidin.

"Userinit" C:\WINDOWS\system32\userinit.exe şeklinde olmalı. Eğer orda farklı bir adres görüyorsanız silin. (Common Files\svchost.exe gibi)

Doğrusu : C:\WINDOWS\system32\userinit.exe

Daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Common Files altından svchost.exe'yi silin.

ve Allahın belasından kurtulun :) . Bu arada görev yöneticisinden svchost'ları sıralayın hepsinin karşısında Kullanıcı Adı kısmında "LOCAL SERVICE, NETWORK SERVICE, SYSTEM ya da NETWORK" yazar. Orda svchost'un karşısında kullanıcı adınızı görüyorsanız virüslü exe'yi arka planda çalıştırıyorsunuz demektir.

Umarım faydalı olur.
  • http://hotfile.com/dl/89909377/da2d5cf/flash_dosya_goster.rar.html

yukarıdan indireceğiniz dosyayı rar dan çıkardıktan sonra, flaşh diskin içine kopyalayıp çalıştırın, virüs tarafından gizli özelliği pasif hale getirilmiş klasörleri tekrar görünür hale getirir.
  • Görünür hale getiriyor fakat bir süre sonra tekrar gizleniyor dosyalar. Regedit altında USERINIT'i temizledikten sonra bahsettiğin program çalıştırılırsa tümüyle temizlenmiş olur.
  • Bir süre sonra tekrar gizleniyorsa diğer bir yöntemde; ilk önce virüsün bilgisayardan temizlenmesi gerekiyor

Combofix bu iş için ideal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci -- 17 Aralık 2010; 19:07:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.