quote:Orijinalden alıntı: alt132 3 deki soru bi kalıptır cwp herzaman paydaki rakam olur kardeşim Eyvallah kardeşim sağolasın : )
quote:Orijinalden alıntı: alt132 3 deki soru bi kalıptır cwp herzaman paydaki rakam olur kardeşim ben anlamadım. alttaki sayı derken?
quote:Orijinalden alıntı: .Uqur. anlamadığın yer olursa söyle kardeşim diğer soruları arkadaş zaten söylemiş Sağolasın kardeşim, hepsini anladım
Bu arada kalıp soru olarak ezberlemek ne kadar doğru bilemiyorum ama çözümü yazmak geldi içimden önemli değil dostum eğer sorun olursa istediğin zaman bana ulaşabilirsin elimden geldiğince yardım ederim
quote:Orijinalden alıntı: heatblast quote:Orijinalden alıntı: alt132 3 deki soru bi kalıptır cwp herzaman paydaki rakam olur kardeşim ben anlamadım. alttaki sayı derken? 3 teki soru bi formüldür paydadaki sayılar değişmez sabittir. paydaki sayı kaçsa cevap odur
5. Soruda X'e 1 ver, gerisi toplama çıkarma işlemidir. Çarpanlara ayırmayı pek mantıklı bulmuyorum. Elbet bazı tip sorularda çarpanlara ayırmak gerekli ama bu tür sorularda değer verip çıkıyor.
quote:Orijinalden alıntı: .Uqur. Bu arada kalıp soru olarak ezberlemek ne kadar doğru bilemiyorum ama çözümü yazmak geldi içimden önemli değil dostum eğer sorun olursa istediğin zaman bana ulaşabilirsin elimden geldiğince yardım ederim eyvallah kardeşim tercih meselesi tabi