Şimdi Ara

USR 9106 Bağlantı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 4-5 yıldır gayet iyi kullandığım US Robotics 9106 modemimden çok şikayetçiyim. Bunun iki nedeni var. Birincisi bağlantının arada sırada kopması. Herhalde hattımızda sorun var diyoruz, bu sorunu çok önemsemiyorum ama ikinci sorun çok daha kötü. Laptop ile İnternet'e girmek istediğimde internet bağlantısı gidiyor, bazen 3 dakika sonra bazen 3 saat sonra, yalnız LAN gayet iyi çalışıyor, internet gittiğinde. Hem modeme LAN ile bağlı bilgisayarın dosyalarına sorunsuz erişebiliyorum hem de LAN ile bağlı uydu alıcısından TV izleyebiliyorum. Ama internet yok, DNS çözümleyemiyor diyor internet sayfası açmaya çalıştığımda. Sanki bir tıkanma var ama modemin neresinde onu anlamadım. Bu tip sorunla karşılaşan varsa çözüme yardımcı olursa sevinirim. Yok modem artık çalışmaktan yorulmuş ise değiştirebilirim ama ondan da emin olmak istiyorum.

• US Robotics 9108 kullanıyorum ben de. Biraz önce başka bir sayfaya yazdım modem tavsiyesine. Bende de. Garip bağlantı kopmaları çok oluyordu. Benim bulunduğum yerde voltaj dalgalanması çok oluyor. Bir bağlantı kopması sırasında elektrik voltajını ölçtüğümde 185 volta kadar indiğini gördüm Özellikle gündüzler ve çoğunlukla 17-20 saatleri arasında çok oluyor bu. Bende 9 voltluk USRobotics modem adaptörü yerine 12 voltluk Zyxel adaptörü taktım.Kısa sürede yanmasını beklerken 2 senedir kullanıyorum. Bağlantı kopması hiç olmuyor artık. Ama bu arada USB printer girişi var modemde şimdi orası çalışmıyor neden bilmiyorum.
    Ayrıca sürekli açık kaldığında çok ısınıyor diye birde fan taktım. Altındaki örtüyü yakmıştı çünkü.

Ama tabi sizde ADSL hatlarında oluşan bir problem nedeniyle de olabilir. Voltajınızda problem yoksa Bağlantı koptuğu sırada ADSL hattını arayıp kontrol ettirin.
    Ayrıca birde wireless açıksa başkasının da kullanmadığına emin olun bence. Başka bilgisayar download yaparken sanki internet kopmuş gibi olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan_i -- 11 Ağustos 2009; 15:34:03 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.