Merhaba , dün uzun zamandır apse yapan üst kök dişimi çektirdim, doktorum 13 senelik diş doktoru endodonti uzmanı. Dişin çekiminin şart olduğunu söyledi röntgen sonucu. Çektikten sonra kist var bu iyi değil temizlememiz lazım dedi temizledi. Sonra sinüs hasar almış mı diye burnumu eliyle kapattı nefes ver dedi nefes verdim dişimden hava çıkmadı iyi bu dedi. Sonra bana 2-3 gün daha antibiyotik kullanıyosun normalde sinüse zarar alma riski var bu dişler uzun olduğundan ama senin sinüsle diş arasında kemik var bu iyi birşey sorun olmaz bilgilen diye söylüyorum normalde söylemesem bile olur 2-3 gün sigara vs içme antibiyotik kullan yeterli dedi. Ağzımda hava hissetmiyorum su içerken vs . Çekilen kısım koyu kırmızı kan pıhtısı zamanla orası et bağlar düzelir dimi araştırınca biraz korktum. Teşekkürler < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ÜST DİŞ ÇEKİMİ BAKARMISINIZ SİNÜS BOŞLUĞU OLURMU ?
-
-
Doktorunuz mutlaka daha iyi bilir durumu. ayrıca yaş ilerledikçe ve üst kısımda dişler çekildikçe sinüs tarafındaki yapı incelmeye başlıyor. Çekimden bir iki gün sonra ağzına su al ve güçlü bir şekilde ağzını gargara yap burnundan su gelmiyorsa durum iyidir.
Benzer durum bende oldu. Çekim sonrası sağlam görünmesine ve dikiş vs olmasına rağmen bu durumu yaşadım. 1 hafta 10 gün sonra kendiliğinden iyileşti. Fakat sağlam ve sorunsuz olsun diye implant için sinüs lifting işlemi yapıldı.
-
Hocam peki şunu sorucam su burnuna geliyormuş ya dişin çekildiği yerde o deliği görebiliyor muyuz. Doktorum bana kemik var bi sıkıntı yok dedi.bu akşam dişimi fırçaladım ağzımı çalkaladım ağzımda nefes tuttum biraz çokta yüklenmiyorum yara yeni sıkıntı olur diye ama su kaçması yada burnumdan çektiğim havayı dişimde hissetmek gibi bir durum olmadı. Dediğim gibi diş etle kaynar da kapanırsa sorun yok değil mi ve eğer o durum varsa gözle görünüyormu ? Ayrıca doktorum dikiş vs atmadı iyi birşey mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birde sunu sorucam bu açıklıklar zamanla kendiliğinden iyileşiyormu antibiyotik verdi 3 gün tedbiren kullan dedi
Hocam öncelikle geçmiş olsun. ilk günler çok yüklenmeyin zaten. Benim üstten dişim çekildi ve dikiş atıldı çekilen yere. Gözle görünen bir delik olmamasına rağmen sinüs membran gibi bir yapıda zaten, bu yüzden azıcık bir delik varsa bile o su buruna çıkabiliyor. Ben 2 veya 3. gün fark ettim. Ama dediğim gibi eğer sorun yoksa 7-10 gün sonra kendiliğinden düzeliyor. Bende sonradan hafif renkli akıntı oldu, balık kokusuna yakın bir koku ile birlikte. Doktor hemen antibiyotik başlattı ve sorun düzeldi. Ama kötü bir deneyim tabi diş fırçaladıktan sonra yapılan ağız çalkalamasından hemen sonra suyun burundan gelmesi insanı tedirgin ediyor. Siz yinede doktorunuzla iletişim halinde olun, içinize sinmezse başka bir doktorla daha görüşün.
-
Teşekkürler hocam .Antibiyotik verdi kullanıyorum dün aksam cekildi. Dikiş yok bende . Bana cerrahi işlem yapmicam gerek yok dedi sinüsle diş arasında kemik var sende bariyer olmuş oradan kapanır dedi . İlacı içiyorum o tarafı kullanmıyorum garagra vb şeyler yaptım ama yüklenmiylrumda kaynama aşaması. Diş çok önde olduğu için görünüyor siyah pıhtılaştı kan şuan dümdüz tabaka olmuş et bağlar kaynar kapanırsa sanıyorum sorun olmuyor
@gercekbeko Hocam birşey soracağım, Cuma akşamı çekildi dişim, birkaç kez çalkalama yemek yerken çay içerken dikkat etme vs takip ettim birşey yok ama psikolojik olarak genizim yanıyor :D ama genel olarak sorun yok burnumdan akıntı vs yok, ek olarak çekilen yer kandan ötürü kararmış pıhtı bağlamış,şimdi şunu öğrenmeye çalışıyorum ayrıca nefes alış verişte hissetiğim bir hava sızdırması kaçağı yok, sadece yara yeni olduğu için çok su değdiremiyorum acıyor malumun ,senden şunu öğrenmeye çalışıyorum ki sende 4. gün vs öğrendin sonra 7-10 gün içinde kendiliğinden geçti kapandı . Değil mi kendi kapanma ihtimali var yani , açık değildir ama öyleyse de vardır kapanma ihtimali diye düşündüm,Ayrıca tedbiren Amoklavin 1000 içiyorum, oda sanırım süreç için yardımcı olacaktır, bilgi almak beni rahatlatıyor senden hocam çok teşekkürler :)
-
Rica ederim. Dediğim gibi çok büyük bir delik/açık yoksa bir süre sonra kendiliğinden kapanıyormuş. Siz de ilacınız bittiğinde doktorunuzun kontrol zamanı gittiğinizde inceletirsiniz. En doğru bilgiyi doktorunuz size verecektir hocam.
-
Hocam kontrole bile gerek yok dedi farklı tedaviler var diğer dişler için iyileştiğinde dişin gelebilirsin dedi, antibiyotik var 3 gün kullan dedi tedbiren yarında kullanıp damağımın iyileşmesini beklicem dediğim gibi gözle baktığımda bir delik görünmüyor hocam çok teşekkür ederim bundan sonraki süreçte inş diş çektirmek zorunda kalmayız,
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X