Şimdi Ara

Üst kapak contasından gelen yağ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
5.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar fotoğrafta görüldüğü gibi egzoz manifolduna üst taraftan yağ akmış ve kurumuş. Üst kapak contasını değiştirmeye gerek var mıdır? Bugün motoru temizledim spreyle, motor üst kapağının etrafı kurumuş yağ kalıntıları mevcuttu ama kesmiş gibi çünkü manifoldun üzerindeki yağ artığı bayağıdır var. Sizce böyle sızdırma veya terleme yapıp kesmesi normal mi? Değişmek gerekiyor mu contayı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ah ecotec sen yokmusun ne dertler açıyorsun insanın başına

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam manifoldun üstünü genel yerleri temizledim acaba yeniden yaparsa mı değiştirsem

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Sizde de mi aynı sıkıntı var dı?

• Yangın tehlikesi atlatmışssın

• Ciddi misin hocam ya

• kingb04 kullanıcısına yanıt
    O motoru bilmiyorum ama orası ısı kalkanı değil direk egzoz manifoldu ise Ya da turbo üzerine damlasa ya da alev alsa parlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Isı kalkanı var hocam üstünde.ama kışın da bakmıştım aynı duruyordu sizce contayı mı değiştirelim

Isı kalkanını çıkarıp bakmak lazım nereden sızdırıyor üst kapak olabilir ama o kalkan olmasa o yağ parlardı.

• Benimki de biraz sol tarafdan kaçırıyor . Baskı Balat’a değişmiştim onunla alakası var olabilir mi ?

• mugla48matci M kullanıcısına yanıt
    Aynı motor mu hocam

Baskı balatadan olmaz

Opel araçlarını sevmem GM tarafından üretilenleri...

Bunun dışında bir çok neden olabilir o yağ tehlikeli vakit kaybetmeden baktırın.

• Tercih işte hocam bende çok seviyorum chevy ve opeli. Teşekkür ederim yarın ustama baktıracağım.

• Kolay gelsin

• Kalbüratör contasindan da kaciriyor olabilir genelde fazla yağ veya motor zorlandiginda karbülatör kapağindan kaciriyo olabilir arada kontrol edip contayi değiştirmende fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Kalbüratör contasindan da kaciriyor olabilir genelde fazla yağ veya motor zorlandiginda karbülatör kapağindan kaciriyo olabilir arada kontrol edip contayi değiştirmende fayda var
    külbütör kapağı contası mi demek istedin ?

• Temizleyin tekrar yaparsa değiştirirsiniz. Bu kaçaklara kullanılan yağında etkisi olabiliyor. Farklı bir yağa geçtiğimde hafif kaçaklar vardı kesildi.

Motorda yağ kaçakları varsa, yağ yakma durumu varsa veya rölanti dengesizlikleri stop etme sorunları yaşıyorsanız, pcv valfini yani karter havalandırma valfini kontrol edebilirsiniz. Kapalı kalabilir, açık kalabilir veya içindeki yay direncini kaybettiği için görevini tam yapamıyor olabilir. Bu valf karterdeki kaçak gazları emme manifolduna veriyor. Belirli aralıklarla değişmesi iyi olur.

Karterdeki basınç üst kapaktaki yağ kaçağına nasıl sebep olacak diyebilirsiniz. Arada yağ dönüş kanalları olduğu için fazla basınç üst tarafı da etkiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza283 -- 27 Mart 2020; 6:59:21 >
  • Aynen hocam yanliş yazmiş olabilirim:)

• yakuza283 kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için teşekkür ederim hocam hepinize ayrı ayrı.temizledikten sonra bugün ustama götürdüm yine yapmıştı üstelik bujilere bile yağ sızmıştı fazla geç kalmadan üst kapak contası sipariş ettim gelince takacağız hayırlısıyla. Bu Arada bilgilendirmede bulunayım opel chevrolet kullanıcılarına bu contanın yan sanayisi tam oturmuyor kesinlikle orijinal alsınlar gm in. Çünkü orijinal conta ile yan sanayi arasında bile gözle görülür kalınlık farkı var . Yan sanayi taktıran arkadaşlarla görüştüm sanayide usta da kendileri de aynısını söyledi conta biraz ince kalıyor orijinale göre ve bir müddet sonra tekrar sızdırma yapıyor.Yani contayı bulabilirseniz orijinal bulun çünkü artık parça ağı psa ya geçtiği için onlar orijinal contayı külbütör kapağıyla beraber satıyorlar fiyatı da haliyle 700 liraları bulabiliyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.