Şimdi Ara

Üst komşunun Allah belasını tez zamanda versin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
7
Favori
15.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Üst katın tuvaleti sizin yatak odanıza zaten gelmemeli öncelikle mimarı açıdan zaten yanlış . Ama oldu yapıldı o zaman kartonpiyer açılacak o borunun üstüne ses yalıtımı yapılacak . Sadece sizin eve ses yalıtımı yaptırmanız malesef yeterli değil . Çünkü ses kolonlardanda iletilir normalde her daireye yapılsa duvarlar 6-7 cm içeri girecekken , hiç bir dairede yok ve bir daire yaptırmak isterse aynı sonucu almak için en az 10-15cm duvarlar içeri girer ve alanınız ufalır .
    Alt ve üstten gelen seslerin tek sorunu beton üstüne atılan şapın ince olması ve şaptan önce yalıtım yapılmaması ve şapın köşe ve kenarlarla olan bağının elastik bantlarla engellenmemesidir .
  • Kültürsüz ve çevresine saygısı olmayan insanlardan fazla bir şey beklememek lazım. İnsan olsa altında birilerinin yaşadığı gerçeğini bilerek hareket eder. Çocuklarına çüş diyemiyorsa o taşınsın, o utansın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PARAFESOR

Sizdeki sorunun aynısı bende de var . 15 senedir komşularımız aynı ancak zamanla huyları değişti. Altdaki komşu eve bildiğiniz kangal köpeği boyutunda büyük bir köpek aldı. Doğrusu aldığında iri yavruydu ancak 4 ayda koskocaman oldu. Söyledik hiç o taraflı olmadılar. Geceleri havlıyor koşuşturuyordu. Hem de komşumun normalde kendini geçindirecek durumu yok iken kanunen apartmanda bakma hakları varmış ( internette bir yerde okumuşlar) diye inat ettiler. Bir gün kızdım bütün apartmandan imza topladım savcılığa şikayet dilekçesi verecektim ki köpek sanırım onlara zarar verdi ve evden gönderdiler.

Diğer komşum üst katımda . Şimdiye kadar normaldiler. Ne olduysa bu yazdan beri onlarda dengesizleşti. İşin komedisi kızımın da bu sene LGS sınavı var. 3 tane çocukları var zaman kısıtı olmadan tepemde koşmalarına izin veriyorlar . Evin hanımına bir de sanayi tipi midir nedir bilemiyorum elektrikli süpürge almış kadın zaman kısıtsız olarak canı sıkıldıkça evi süpürüyor. Resmen tepemi kazıyor.

Kızım LGS ye hazırlandığı için gerginlik istemiyorum. Ona bluetoothlu kulaklık aldım hiç değilse eba derslerinde ve ders çalışırken sesi duymuyor.

İstesem onları onların bana verdiği zarardan daha fazlasını hemde kanunen veririm ancak ekonomik durumları da sıkıntılı olduğundan şimdilik bulaşmak istemiyorum.

Bu tarz konularda size tavsiyem çok rahatsızlık duyarsanız ister bireysel ister apartman olarak toplu olarak savcılığa şikayet dilekçesi verin. Savcılık mutlaka gereğini yapıyor. Zaten savcılık kağıdını eline aldıklarında dirhem ses duymazsınız . TCK 123 MADDESİNE GÖRE ŞİKAYET DİLEKÇESİ VERECEKSİNİZ.

Davadan hiç bir sonuç çıkmaz. Nasıl ispatlatacaksiniz gürültü yaptigini. Çocuklar bütün gün pandemiden dolayı evde. O çocuklar nasıl atacak enerjisini. Dinlerlermi sizin yapma etme demenizi..

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

1+1 evde oturuyorum. Üst katın tuvaletinin bir bölümü odama yakın. O kadar yakın ki sifona bastığı zaman suyun akışını duyuyorum. Yan dairenin tuvaletinin bir kısmı da odama yakın. 2 tane 2+1 dairenin arasına sıkıştırılmış 1+1'de oturuyorum.9 aydır bu dairedeyim delireceğim. Kentsel dönüşüme soktuğumuz evimiz yapılınca burdan gideceğim. 27 yıllık rezil bir bina. Alt katta biraz yüksek sesle konuşsalar duyuyorum,üst kat yürürken laminat parkeye her bastığında ses tepemde. Şükür ki üst katımda 2 erkek var. Sabah çıkıp akşam geliyorlar. Çocuklu aile ya da evde sürekli duran aile olsaydı çok kötü olurdu. Bu ses yalıtım işi kanunla zorunlu olmadıkça hiçbir müteahhit buna yanaşmaz. Bizim millet de cahil çünkü sorması gereken ilk şey ses yalıtımı olması gerekirken saçma sapan şeylere kafa takip daireyi alıyor ya da almıyor.

• ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Şu tuvalet meselesine bir açıklık getireyim . Bildiğiniz üzere evlerimizi yan dairelerle ayırmak ve kendi evinizdeki odalarıda ayırmak için duvarlar örülür . Bu tuvalet sesi sorununun en büyük nedenide gömme rezervuarlardır çünkü müteahhirler ve mimarlar sağolsunlar hiç hesap kitap yapmadan hem duvarın dayanıklılığını azaltıp hemde ses konusunda ciddi sorunlar yaratıp bu gömme rezervuarları ortak duvarı oyup takmaktadırlar . Yani 10-15 cm kalınlığındaki ytong olan duvarınız 7 cm kadar oyulur gömme rezervuar monte edilir . Diğer tarafta olan komşunun duvar kalınlığı 10-15cm yerine 6-7cm e düşer bu yüzdende bu aşırı sesler gelir . Aynı şey musluklar ve gider boruları içinde geçerlidir çünkü musluk için gelen temiz su borularıda duvarlar oyularak yerleştirilir . Eski evlere bakarsanız bu ses sorununun önüne geçmek için genelde tuvaletler yan yanadır yani sizin evinizin tuvaletinin yan tarafı herzaman komşunuzun tuvaletine denk gelir asla yatak odasına denk gelmez . Ya da mutfak duvarınızın bir duvarı her zaman yan komşunun mutfak duvarıyla komşu olur .
    Teknoloji geliştikçe , yapı malzemeleri geliştikçe malesef aynı hızda müteahhitler ve mimarlarımız kendini geliştiremiyor . Tabi birde hukuk , denetim konusu varki gerçekten çok kötü mantık zaten aranmıyor . Yatak odasının üstünde tuvalet olan daire gördüm adam yukarda yıkanırken su sesleri sizin tavanla kartonpiyer arasından geliyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 1 Ocak 2021; 20:2:9 >

• fotoburak F kullanıcısına yanıt

Söylediğin şeye bak. Aynı şeyi sen de yap görürsün nasıl çakıyorlar anında. En üstte otursam aynen ben de hoplar karşılık veririm üstünde veya birkaç akraba çocuğuyla çift kale maç yaparız. Kısasa kıssas yapacaksın başka yolu yok bunun. Tecrübeyle sabittir. 1 ayda üst kattaki komşumu çıkarmıştım. 2 çocuğu gün boyu koşuşturuyordu üstümüzde. Ben de onları rahatsız olacakları saatte rahatsız edince çıktı gittiler. Ama en iyi komşu bile gürültü çıkarıyor. Yeni gelen de öküz gibi ayaklarını yere vurarak yürüyor. Bütün özürlü tipler üst katlara toplanmış sanki. Ne yapalım biz de artık kaseti başa saracağız!

Edit: Öküzlere saygısızlık olmasın diye yaratık falan diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 1 Ocak 2021; 2:39:38 >
  • Sifon sesi değil sadece. öğlen bir tencere kurufasulye yesem, üsttedi komşu onu bile anlıyor gece yatarken :) yani bunu düşünerek davranmak gerekiyor. Kütüphane sessizliği aradığım için ince düşünüyorum. Yoksa ayağını yere vurarak yürüyen, kapıyı güm diye kapatan yerde oturulmaz. Çocuklar varsa ve salonda futbol maçı yapılıyosa o konuya zaten hiç değinmiyorum bile.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt

Aynı dertten muzdaribim. Üst kattaki yaratıklar evde huzurla uyumaya bile müsade etmiyorlar. Alt kattan nasıl gürültü ile rahatsız ettiniz onları, inat edip daha çok ses çıkardılar mı ilk etapta? Gürültü çıkaracağım ama inadına daha çok ses çıkarırlarsa diye de düşünüyorum. Öyle tipte varlıklar çünkü.(içimden insan demek gelmiyor)

• Kapısına not bırak. Bu saatten sonra insan gibi durmazsaniz soyunuzu kuruturum.

• Mekatroniks kullanıcısına yanıt

Rezistansı satın mı aldınız kiraladınız mı? Ücret nedir ?

• ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Kiralamıştım :) fiyat çok uçuktu 1 sene denemek istemiştim , fiyat vermek doğru olmaz ama gerçekten aşırı yüksekti .
  • Ben de aynı sebepten polise şikayette bulundum gelmediler bile
  • Yok ya insan falan değil bunlar adamın çocuğu essek gibi tepiniyor bi tane uyarı yok bunlarla insanı bir şekilde hayatta konuşulmaz
  • Gitcen illa ağız burun kırcan akıllanacaklar. yoksa bunlar ne akıllanır nede susar
  • Gitmişler bide elalemin çocuğunu çağırmışlar beraber tepinsin diye alttan saymadığım şey kalmadı umursamıyorlar bile
  • Malesef senin yaşadığın bu durumu bende yaşıyorum, çevremde yaşayan bir çok arkadaşım var. Hatta bir arkadaşım uyarıda bulunduğu için tehdit edildi.

Bugün şöyle bir video denk geldim. Çevre ve Şehircilik bakanlığı hazırlamış.

00:14 aynı durumdayım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyyil -- 2 Ocak 2021; 0:30:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: milesbroke

Yaptırım ne peki, sözde her şey yasak olmasına yasak da, ben pek bu sorunu yasalarla çözebilen görmedim. En son baktığımda 50 TL cezadan bahsediyorlardı.

Bakınız mantık çok basit. Kendini bilen insan başkasını rahatsız etmez. Rahatsız eden de büyük ihtimalle genel kültür seviyesi oldukça düşük olan kanun nizam bilmeyen insanlar. Savcılık kanalından ellerine resmi bir yazı ulaştığında emin olun bir daha rahatsızlık vermeyecektir.

• Fshasaj F kullanıcısına yanıt

Son durum nedir hocam herhangi düzelme oldu mu yoksa hala aynılar mi

• git döv hocam. yok ben korkarım diyorsan kafana estikçe sopayla tavana vur ha özellike gece yarısı yattıkları vakit. kısasa kısas. bir aksiyon yapmadığın sürece hayvan gibi tepinirler.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.