< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Üst komşunun Allah belasını tez zamanda versin (3. sayfa)
-
-
Evlerine koku bombası ve kükürt at C4 de kurabilirsin terk ederler direkt 3 4 ggün koku geçene kadar kafa dinlersin ama sessiz ve profesyonelce davranman lazım -
Bende de aynısı var ben duvarları yıktım bi gece ayrıca ust komsuyu değilde mutahitleri si..... Lazım osursam ses gidiyor adamin horlamasini duyuyorum sifir binada -
Böyle insanlara görgüsüz diyoruz bir tane benim başımda var sabrım taşmaya başladı seni çok iyi anlıyorum.
-
Bir üst komşuda bende var. Müzik dinlemeye bi başlıyor, durdur durdurabilirsen. İllallah ettim uyarmaktan. Artık uyarmaya çıkınca kapıyı da açmıyor. Zile basınca kısıyor ben geri inince devam.
Bu gün bi başladı 11'de müzik dinlemeye, saat 15'e kadar. Bende yeter dedim polisi aradım. Polis gelince kıstılar, gidince bi 10 dakika daha dinleyip kapattılar. Yarın bir şey olmamış gibi devam ederler dinlemeye.
-
Polis gelse de yapabileceği çok bir şey yok zaten. Senin lafını dinlemeyen adam polisi de takmıyor, çok büyük bir problem bu ses meselesi. -
Apartmandan ev almak pişmanlıktır. Gece saat 4'e kadar evde kaynak yapıp spiralla demir kesen komşum var. Diyeceklerim bu kadar.
-
Bilenlere soruyorum yeni ev alacagiz, malum evler 1 milyona yakin artik o fiyati istenilen yapilar berbat olabiliyor.Binada yan duvarlarda kat aralarinda vs ses yalitimi olup olmadigini nasil anlarim muteahhite neler sormaliyim?Birileri bilgi verirse en azindan benim gibi ev alma durumu olanlara buyuk yardimi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnsanlarda adap denen birşey kalmamış. Olması gereken nedir? Akşam 10olur ya koltukta sessizce oturur tv izlersin karşısında uyuklarsın yada gider yatar uyursun.
Benim üst kat komşum; adam 1954 doğumlu, eşide aşağı yukarı o aralardır ve annesine bakıyorlar evde.
Saat 11de başlıyor evin içinde bir kapı açma, eşya hareket ettirme, keza ağustos ayından beridir bir musluk sesidir evin her odasında. 2 hafta önce gittim söylemeye suçlusu ben oldum.
Neymiş kapısını çalıp kral hazretlerini rahatsız etmişim. Birde götürecem anamı buradan, oturtacam 4 çocuklu hanzonun birini diye tehtid ediyor aklı sıra.
Adam resmen çıldırdı. Sakinleştirmeye çalışıyorum bana mısın demiyor. Ben sana buraya ne kızmaya geldim nede sövmeye geldim dememe rağmen yine sakinleşmedi.
Alt kata geri döndüm kapalı kapısını yine açıp bir şeyler saydırdı ve kapattı.
Direk polisle yada avukata gideceğim artık. Kpss hazırlanıyoruz. Hem gündüz çalışıp(evden pc başında) hemde akşam kpss cidden yoruyor insanı. Deneme çözüyoruz musluk sesi eşliğinde tempo tutmaya başlıyoruz eşimle beraber.
Kendisi 3 senedir neredeyse haftanın 4 günü akşam 11de çamaşır açıyor. Makinanın su çekmesi, sıkma yaparken tangır tangır binayı sallaması.
Arada sırada gece çamaşır asarken videoya alıyorum ki yarın öbür gün mahkemede delil olarak sunacağım.
Ya taşınacaksın yada onları oradan taşıttıracaksın. Dediğin gibi onlardan önce ses yoksa sıkıntı yoksa bu ailede bir sorun var demektir.
Aynı benim ağustos ayından beri musluk sesi dinlemem gibi. Yazın gittiler yazlıklarına bir geldiler vanalar sona kadar açık bangır bangır bağırıyor musluk. Vanayı kısalım çok fazla ses yapıyor cidden ders çalışamıyoruz dememden dolayı yukarıda da yazdığım çıldırma anına şahit oldum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynı şeyi bende çektim bir sene hala çekiyorum sınav senemdi geçen sene yukardan hergun çocuklarının bağırma sesi mi dersin koşturma sesi mi bağırarak telefonla konuşmamı gece ikilere kadar misafir agirlayip bağırarak konuşmalarmı dersiniz uyumak için salona gidiyordum -
quote:
Orijinalden alıntı: InspiredTigerKusura bakmayın aileniz hakkını savunmayı öğrenmeli. Siz 2 sene güzel dayanmışsınız.
Polise gidersen neden bana söylemedin lan diye olay çıkartır büyük ihtimalle. Bu yüzden önce git kapısını tıklat, numarası varsa ara, bakın ben çalışıyorum falan filan gibisinden güzelce konuş, baktın tatlı dil işine gelmiyor, polise ihbarını verirsin.
O da yetmez sen beni mi şikayet ettin falan gibisinden laf atabilir, genelde bizim ülkemizde polise birini şikayet edince, şikayet eden kişi korktuğu için zannederler.
Böyle bir laf atarsa sende sert çık, baktın olay kavgaya dönecek sağını mı seçersin solunu mu patlat bir tane bir daha ne ses yapar ne birşey.
Verdiğiniz akıl sizde kalsın. O yumruğu adamın evinjn önünde atarsa "mesken mahremiyetini ihlal" suçuna da sokabilirler. Ciddi ceza da alabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam ben adamın vereceği tepkiye göre birşey yapmasını söyledim. Tatlı dilden anlıyorsa halledilir zaten.
Ancak adam anlamayıp ısrarla kavga çıkarmaya götürüyorsa konuyu herkesin kendi hakkını araması gerekir.
Bu tarz olaylarla polis ilgilenmiyor, tamam deyip geçiyorlar her zaman.
-
Tatlı dilden anlayacak insan zaten en başta o gürültüyü yapmaz.
Katınızdaki diğer katlardaki daire sakinlerine sorun, rahatsız oluyorlarsa gidin polise yazılı şikayetinizi yapın.
-
Süper ses yalıtımlı evde oturuyorum alt komşumun çocukları gayri ihtiyari ağlar arada. Rahatsız olmuyorum ama sessiz evde işitebiliyorum. Gel gör ki aynı komşu apartman boşluğuna bakan bütün pencerelerini açıp çocuğunu pataklıyor feryat figan. Yetmiyor daire kapısını açıp koridora bırakıyor çocuğu çığlıklar içinde. Son ses müzik mi ararsın, telefonda çocukların yanında ağıza alınmayacak küfürler mi ararsın. hepsi çok sağlam duyuluyor hepsi rahatsız ediyor. Yetmiyor aynı apartman boşluğunda sigara içiliyor banyo tuvalet yeri geliyor evin büyük kısmı kokuyor. Dolayısıyla sen iyi ses yalıtımlı bir evde misin bilmem ama apartmanda yaşıyorsan ve bu sözleri söylüyorsan farkında olmasan da çok nadir bulunan efendi komşulara sahipsin demektir (ya da bu konudaki üst komşu sensindir ). Bir forumdaşın olarak bu mağduriyete karşı sav üretmektense şükret derim ben kendi durmumda alt katta değil de üst katta olduğum için şükrediyorum, düşün. Bu konuya da bir mağdur olarak bir çözüm görmek için girdim, sonu yumrukla bitmeyen çözümler gelirse diye bekliyorum. +1, up.
Edit: sen de bu sıkıntıları yaşamışsın sonraki mesajlarında gördüm. İnan hocam tüm memleketi sesle yalıtsak bu zihni düzeltmedikçe başka yerde aynı insanlar farklı rahatsızlıklar çıkaracak, asansöre işeyecek, merdivenlere izmarit atacak. Dilerim önce bu memlekette insanların canına kasteden toplumdışılardan kurtuluruz bir an önce, sonra da sıra başkalarının hakkına giren insanlara doğruyu öğretmeye gelir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hhdk -- 31 Aralık 2020; 12:7:57 >
-
Daha önce oturduğum bir apartmanda yalıtım adına bişey yoktu ve çektiğiniz sorunların hepsini bende çektim , apartman boşluğu yoktu allahtan ama bırakın üst komşuyu 2 üst komşunun bile sesi rahatlıkla geliyordu . O zamanlar başlamıştım araştırmaya bu ses yalıtım olayını ve sessizlik adına bir rezidansa taşındım , önceden araştırdım inşaat kalitesi türkiyede en üst seviyelerde olan bir rezidanstı ve yalıtım olarakta aynı şekilde gerçekten çok üst seviyedeydi . Sağımda ve solumda daire vardı üstümde ve altımda da daire vardı 1 ay boyunca ben binada kimsenin oturmadığını düşündüm gerçekten en ufak ses yoktu herhalde kiralık boş daireler diye düşünüyordum taki yan komşuyla çöp atarken karşılaşana kadar ve o zaman onun anlattığına göre binada özel olarak yalıtım varmış yapılırken komple her daireye yapılmış ve mimarıda çok iyi bir mimarmış , kendisinin 2 tane ufak çocuğu varmış ve binada boş daire yokmuş :) o zaman anladım kaliteli bir bina nasıl olmalı nasıl tasarlanmalı vsvsv . Şimdiki yeni yetme müteahhitlerin yaptığı binalara bakıyorum yan dairenin mutfağı diğer dairenin yatak odasına denk geliyor , üst dairenin su gideri kartonpiyer arasından alt daireden geçiyor , apartman boşlukları rüzgarın yönüne göre dışarı değil evlere havayı atıyor saçma sapan bir sürü şey . O yüzden tabiki insanların eğitilmesi şart ancak benim söylemek istediğim yanlış komşularda değil herzaman işini yanlış yapmış , malzemeden çalmış müteahhitlerinde suçu var .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 1 Ocak 2021; 20:3:33 >
-
Anladım hocam.
-
Konuş onlarla. Daha devam ederlerse ses geçirmez kulaklık tavsiyemdir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Fshasaj
Bu mesaj silindi.Ev sahiplerini ara. Ona pasla...
-
onların kaçta yattığını uykularının en tatlı zamanlarını tespit edeceksin sonra eline bir sopa alıp yavaş yavaş tavana doğru tık tık tık tık tık tık tık tık yapacaksın hep aynı tempoda, vuruş şiddetini zaman zaman arttırabilirsin, arada 15 20 saniye vurmayacaksan ohh be bitti diyecekler sonra tekrar başlayacaksın tık tık tık tık tık tık tık tık tık belki o zaman halden anlar...
-
Bizde de böyle bir komşu var kaç kere eşimi gönderdim kadınla konuşsun diye çocuklar ses yapıyor durmuyorlar ne yapayım ben falan demiş. Gece saat kaç olursa olsun sürekli bir masa sandalye çekme sesleri topuğu vura vura yürüme sesleri sıkıldım bende. Gündüz çocukları geceye kadar bir kere bile durmuyorlar sürekli tepinip duruyorlar evin için de bam güm koşuyorlar. Sabah saat 6' idi sanırım yine aynı masa sandalye çekme sesleri uykumdan uyandım. Bari sabahın köründe yapmayın. Ev değiştirmekte çözüm değil ki aynı böyle biri daha çıkıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X