Şimdi Ara

Üst seviye mi yoksa makul bir oyuncu mouse mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar cs go için 2 seçenek arasında kaldim. Steelseries rival 100 ya da razerdeathadder elite 16.000 dpi. Sorumun kalanini okumadan saçma yorumlar yapmayan üstadlara teşekkür ederim.

İki mousuda araştırdım tum ozelliklerine baktım kisaca:

Deathadder elite piyasadaki en iyi mouslardan biri ve fiyati 270-300 aradi değişiyor. Ve artiyor.

Rival100 ise zamanının çok iyi bir mousu ama bugün elite'nin yanında özellikleri yarisina bile ulasamayacak seviyede. Fiyati 110-130 tl arası.

Ancak profesyonel falan değilim hatta oyunda iyi bile sayilmam. Şimdiye kadar enfazla 3silver seviyem oldu uzun zamandir da oynarım. (mousum "a4 f7 x7") idi. Hala sapasağlam kac yıllık mouse.

Şimdi ips değerlerine bakinca bnm mousum =75ips, rival 100 =143ips, elite =450ips (inanilmaz bir ips farki vsr tabiiki).

Soru şu ki benim gibi ortalama hatta ortalamanin da altında bir oyincu için piyasanin en iyi mousuna ihtiyaç var mi? Elite mouse beni ne kadar yukariya çıkarabilir?, ben 143 ips ile 450 ips arasindaki farkı ben anlayabilir miyim?

Başında gunde 3-4 saat geçirdiğim oyun için 300lira masraf yapmak çok gelmiyor. Ama elitenin gerekli olup olmadığına karar veremiyorum. Tabi bunda hiç iyi bir mouse kullanmamamin etkisi büyük. İyi mouse oyunda ne kadar farkeder onu bile bilmiyorum.

Ss rival300, deathadder chroma falan tavsiye edecek arkadaşlar etmesinler çünkü 50-100 lira arasi fark için en iyisi varken bir alt modeli almak mantıksız. Ama elite ile rival 100 arasında 150-200 gibi bir fiyat farki var ve bu fark elite gerekli mi diye düşündürüyor.

Bunlar ya da benzeri seviyede mouse kullanmış olan ya da kullanan arkadaşların tavsiyelerini sabırsızlıkla bekliyorum.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pessimistil -- 26 Ekim 2017; 20:15:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şunu söylemelim ilk cümle olarak, donanıma ne kadar para yatırırsan seni sınırlayan yine yeteneğin oluyor . 20 liralik wireless mousedan logi g502 ye geçmiş biri olarak söylüyorum, elin rahat ediyor ve biraz daha iyi nişan alıyorsun. Yani mouseun üzerinde hakimiyetin daha keskin oluyor ama seni silver 3 den 3-4 lig üzerine fırlatmaz (cs oynamıyorum dolayısıyla rank sistemini bilmiyorum ). Ben uzun süre kullanacağım elim rahat etsin diyerek den aldım. Tabi ilk elime aldığım dada vay be iyi bir mouse böyleymiş demedim değil .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pürkinator -- 27 Ekim 2017; 10:37:15 >
  • rival 100 alın iyi degilseniz razer size birsey katmaz

yazılım olarak steel razerdan daha iyidir
  • değerli yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar. dediğiniz gibi fazladan verilecek paranın bana birşey katmayacağı ortada, rival100 gayet kaliteli bir mouse.

bugün teknosadan rival 100 aldım 110TL idi fiyatı.

berk hocam hakikaten fareyi padin üzerine koyunca bi vay be dedim, çok kayganmış gerçekten. kullandığım a4'le arasında çok fazla fark var, resmen ittiriyormuşum fareyi oyun oynarken, bu kendi kendine gidiyor:)

Siyahı 169 TL, altın rengi 110 TL'ydi. sensör vs. gibi bir fark yok tamamen aynı mouselar. Benim anladığım tek fark siyahın üzeri yumuşak plastik, altın rengi ise sert plastik. elde terleme gibi durumlarda fark yaratabilir.
  • Rival100 mousu 8 aydir kullaniyorum ilave bir kaç yorum yapayim dedim.

Cs go, pubg-mobile(pc emulator), rules of survival gibi fps tps gibi online oyunlar oyunlar oynuyorum. Arada cod, gta5, hatta gta-san andreas bile oynadim.

Rival100 eski model bir mouse ama harika bir mouse olduğunu soyleyebilirim. Yani eğlencesine 3-5 araba parcaliyim polisten kaçayim diye gta-sa kurdum. Bunun için bile wireless standart mousu kullanamadım. Gamer mouse ile oynanış ve hakimiyet aşırı derecede farkediyor. Qck mouse pad kullaniyorum orta boy aldım. Cs-go için bir büyük boyunu tavsiye ederim. Pubg ve ros için orta boy bana yeterli geldi.

Online oyun oynanacaksa kesinlikle rival100ü ya da herhangi bir gamer mousu kesinlikle tavsiye ediyorum. Dusuk kaliteli bir mousela online fps, tps oynanmaz dedirtiyor. Ama medieval gibi sira tabanli bir oyun da oynadim, standart mouse yetti, rival100ü bağlamaya ihtiyaç duymadım.

Malzeme kalitesine gelince 8 aydir haftada 4-5 gün, gunde ortalama 2 ya da 3 bazen 4 saat oynarim. Hiçbir aşınma eskime belirtisi yok. Bir kez dün sol mouse tuşu takılı kaldi o da yazilimsalmiş sanirim usb'yi çıkarıp diger usb girişine taktım duzeldi(internette yazilimsal bir sorun ve çözümünden bahsediyordu, regeditten birkaç ayar gerekiyor sanirim ama uygulamadim) Umarim tekrarlamaz.

Yazılımı gerçekten güzel simdiye kadar 3-4 kez güncelleme geldi. Gta oynarken gym için halter kaldirma ve kosma için macro ayarladım. Mousun yan tuşuna basili tutarak halter ve koşma işlerini kolayca yaptim, macrolari ayarlamak çok ugrastirmadi, yani yazılımı kullanmak kolay diyebilirim. (Halter kaldirmak icin x ve lmb tuslarina hizlica ve pespese basmak gerekiyor.)

Kablosu iplik sargılı sağlam olanlardan değil, düz plastik kablo eksi puan, ama sağlamlık açısından hiç bir aşınma vb. sorun yaşamadım.

Sadece 250-500-1000-1500... Gibi dpi ayarlarının olması eksi puan. Bunlarin arasinda bir değer belirlenemiyor dpi için.

Led ışıklar renk değişitiriyor, bazi oyunlar için özel modlar var, cs-go için bir mod var. Hp azalinca kırmızı ışık yaniyor, armor fullse mavi ışık, ölünce mor ışık vb. Guzel yapmislar. Tabii ki hp'nizin düşük olduğunu mouseden bakmiyorsunuz hatta ışıklar elinizin altında kaliyor oynarken dikkatinizi bile çekmiyor ama böyle bir özellestirme yapılmış olmasi bile güzel bir şey diye düşünüyorum.

8 aylık kullanımda izlenimlerim böyle arkadaşlar, herkese selamlar sevgiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni mouse ne almalı?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.