Şimdi Ara

Üstadlardan ufak bir yardım alabilirmiyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu aralar bazı oyunları ekran kartımın yetersizliğinden dolayı açamıyorum,
    son olarak COD ghost oyununu açamadım, ekran kartımı yenilemek istiyorum , ama malımunuz anakartın desteklemesi gerekiyor,
    anakartımın modeli aşşağıdaki gibidir,
    sizlerden ricam bu anakartım için kullanabileceğim en iyi ekran kartları hangileri , yada fiyat-performans olarak tavsiye edebileceğiniz ekran kartları hangileridir..
    yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşşekür ediyorum..
    herkese iyi forumlar...

Üstadlardan ufak bir yardım alabilirmiyim Üstadlardan ufak bir yardım alabilirmiyim

• amd 7850 ya da nvidia gtx650 ti boost ya da nvidia gtx750 ti düşünebilirsin.
  • bu ekran kartları çalışır değil mi ? bu ana akrtta
  • quote:

Orijinalden alıntı: emredemirci

bu ekran kartları çalışır değil mi ? bu ana akrtta

anakarttan ziyade işlemcine göre kart söyledim.anakart cpu-z'de 2009 olarak görünüyor.yeni ekran kartlarının çalışmaması için gereken tehlikeli yıl değil.2007 olsaydı sorun olurdu o yüzden anakartında sorun yok ve yazdığım kartlar sorunsuz çalışır işlemcine de uygun.güç kaynağı konuşabiliriz o da önemli.güç kaynağın nedir?
  • ustad güç kaynağının modeleni öğrenemediğim için direk resmini çektim bu iş görür mü :)

• vantec markaymış 500w, 384w 12v kanalından veriyor işini rahat görür söylediğim kartlarla ki gtx750 ti zaten çok az güç çekiyor onu seçersen.
  • öyle saçmalık mı olur be 2009 muş ona bakılırsa şuan en eski ekran kartı yuvalı anakartlar üretiliyor pcie 1.0 mesela

senin soruna gelince anakartın pcie 2.0 ancak bu kartlar pcie 3.0 ister yani ekran kartından tam verim alamazsın anakartın eski malesef gtx 750 veya gtx 650 gibi kartlardan tam verim alamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 123berkantc123

öyle saçmalık mı olur be 2009 muş ona bakılırsa şuan en eski ekran kartı yuvalı anakartlar üretiliyor pcie 1.0 mesela

senin soruna gelince anakartın pcie 2.0 ancak bu kartlar pcie 3.0 ister yani ekran kartından tam verim alamazsın anakartın eski malesef gtx 750 veya gtx 650 gibi kartlardan tam verim alamazsın

anlıyorum ,
    peki bu şartlarda kullanabileceğim en iyi ekran kartı ne olabilir sizce ?
  • emredemirci kullanıcısına yanıt
    sizi pek etkilemez aslında 2.0 - 3.0 %5 fark yapar ama bazen %10 a kadar çıkar ileride anakart değiştirebilirsiniz tabi ekran kartından verim alamazsanız

size tavsiyem bu kart

http://www.vatanbilgisayar.com/ekran-karti/msi-n750-ti-tf-2gd5oc-gtx750ti-twin-frozr-gaming-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=71748
  • quote:

Orijinalden alıntı: emredemirci

quote:

Orijinalden alıntı: 123berkantc123

öyle saçmalık mı olur be 2009 muş ona bakılırsa şuan en eski ekran kartı yuvalı anakartlar üretiliyor pcie 1.0 mesela

anlıyorum ,
    peki bu şartlarda kullanabileceğim en iyi ekran kartı ne olabilir sizce ?

Dostum pci2.0 varsa istediğin karti takip kullanabilirsiniz yada 750ti alsin en fazla 1-2 fps düşük olur pci 2.0 ile 3.0 arasında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin dediğinizde bu durumda bir o kadar saçma. PCIE 2.0-3.0 arasındaki farkı anlayabileceğimiz bir durum henüz yok sayılır. Arkadaşın bulunduğu durumda alacağı her karttan PCIE 2.0 ile tam performans alacaktır, işlemci darboğazı olmadığı durumda. PCIE 3.0 ister ne demek? anakarta bağlı değil bu durum. Intel'de sadece 3.nesil ivy bridge i5-i7 işlemciler (soket 2011 platformundaki en iyi 3.nesil extreme işlemciler dahi desteklemez, mimari olarak sandy bridge oldukları için) ile 4.nesil haswell i3-i5-i7 (soket 2011 platformundaki 4.nesil işlemciler mimari olarak eski ivy bridge'dir. ivy bridge-e olarak geçer ve bu nedenle destekler) işlemcilerin desteği vardır. Amd tarafında ise henüz bir destek yoktu kaveri mimarisi gelene kadar. Amd platformunda en iyi, bin liraya satılan anakartlarda dahi PCIE 3.0 yoktur. Birkaç tane can sıkıntısından firmaların çıkardığı örnek var sadece. çünkü işlemci desteklemiyor anakart desteklese ne olacak? Amd tarafında şuanda doğal olarak sadece FM2+ soketteki kaveri işlemcilere destek veren anakartlarda var. Yani dünyada ve forumdaki özellikle Amd işlemci kullanıcılarının hepsi(kaveri A 7xxx serisi alanları hariç sayarsak -ki kaç kişide var zaten?) PCIE 2.0 olarak kullanıyor ve performans kaybı sıfır. En iyi konfigürasyonda dahi getireceği performans %1-5'tir. sanırım yeterince açıklayıcı oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.