Şimdi Ara

Ustalar Donanım üzerine tavsiye istiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

37 yaşında oyunsever bir arkadaşınız olarak -elimdeki sistemi yükseltmeli mi?, -yoksa değiştirmeli dd4 sisteme geçemelimiyim???

cpu: i7 4770k- board: asus z87 pro- ram:ddr3 16 gb 1333- gpu: msi 1050ti 4gb- monitör: acer 27 inc 165 ms 2k-

psu: thermalteke 650w- çift fanlı sıvı soğutma, 2 fanlı kasa değil duvara monte sistem

• up

• burk86 kullanıcısına yanıt

Sistemi değiştirme vaktiniz gelmiş.

• Oynadığınız oyunlara göre değişir bu durum. Ancak bahsi geçen parçaların çıkış tarihlerine bakacak olursak değiştirmeniz de fayda var.

• DemirKipi kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum
    Mesai çıkışı akşamları standart olarak efotball, witcher, gta, cs, ve zula oynuyorum, ama ara ara tüm oyunları da dener bakarım, artık efotball yani pes takılıyor farkettim diğer oyunlarda da gözüme takılmaya başladı, ekran kartı yükseltsem vs diye düşünüyordum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam upgrade yapacak bişey pek kalmamış, platformun en iyi işlemcisini kulalnıyorsunuz, o işlemci de daha iyi ekran kartlarına darboğaz yapar.

Bütçeniz el veriyorsa DDR4'ü pas geçip doğrudan yeni nesil DDR5 sistem toplayın, şu anki sisteminiz gibi uzun yıllanr kullanırsınız  

• Hocam i7 3770 kullandım yıllarca, 13.nesil bir i7 işlemciye birde 3000 serisi karta geçtiğin zaman eski sistemle geçen yıllara üzülüp acırsın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sulobey10 kullanıcısına yanıt
    Düşündüm ama 30 binlere çıkmak mantıklı gelmedi, 15 binler civarı anakart, işlemci, ram ve gpu set alıp mevcut sisteme takayım daha uyguna gelir gibi

• Sawasson kullanıcısına yanıt
    Farkı hissettniz mi? Çok fark olmaz gibi geldi bana

Hocam aşırı bir fark var, yani 1050ti ile 2k olarak hangi oyunu oynuyorsunuz onu merak ettim?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sawasson kullanıcısına yanıt
    2k ekranı 11.11 den yeni aldım ama efotball oynuyorum, cs go oynadım 2k da ama takıldığını hissediyorum

12. nesil i5 12400f + güzel bir anakart alıp upgradeye açık bir sistem de kurabilirsiniz. Ekran kartı piyasasında fiyatler nedir bilmiyorum o yüzden bir tavsiye veremeyeceğim

böyle bir ksds var inceliyorum

sinerji.gen.tr
    Sinerji HE-6 Intel Core i5 12400F 16GB 500GB NVMe M.2 SSD RX6650XT [Oyun Bilgisayarı]
    https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-he-6-intel-core-i5-12400f-16gb-500gb-nvme-m2-ssd-rx6650xt-oyun-bilgisayari-p-43919
  • Bu tarz bişey mantıklı olur hocam ama anakartı daha düzgün bişey alırsanız (en az b660 çipsetli) güzel uzun ömürlü bir sistem olur. Ayrıca güzel bir soğutucu almanız da iyi olur.

Teşekkür ediyorum, sıvı soğutmam var buna eklerim anakart değişimi için görüşeceğim, açıkçası 2.el de baktım ama fiyatları aynı

• günaydın kolay gelsin.

paylaştığınız linke 300TL fakla başka bir model daha var, işlemci aynı ekran kartı bir üst sanırım:

sinerji.gen.tr
    Sinerji Nile Intel i5 12400F 16GB 500GB NVMe M.2 SSD RX6700 [Oyun Bilgisayarı]
    https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-nile-intel-i5-12400f-16gb-500gb-nvme-m2-ssd-rx6700-oyun-bilgisayari-p-43617

ben de intel bir sistem toplamaya niyetlendim, yeni konu açarak kirlilik oluşturmayayım dedim. bu model sizce nasıl?

kendim akakçeden parça fiyatlarını takip edeyim dedim ama böyle toplama olunca daha ucuza geliyor sanırım. ve montaj derdi ile de uğraşılmıyor avantaj olarak.

hız aşırtma kullanmayacağım için anakart uygun gibi geldi, zaten işlemci de kilitli anladığım kadarı ile. bir tek ekran kartını nvidia rtx 3060'a çevirtsem mi diye düşündüm.

1080p son ayarlarda normal bir şekilde güncel oyunları(2-3 senelik) oynatır mı? (öyle pubg, valorant vb. ıvır zıvır değil, tek oyunculu senaryolu bf, cod, nfs vb... gibi)

• srkn kullanıcısına yanıt
    Öyle bir değişiklik ve ram desteğiyle fiyat aldım ben.
    s://www.hepsiburada.com/dragos-drx1341-intel-core-i5-12400f-32gb-ram-512gb-m2-nvme-ssd-12gb-rtx3060-freedos-masast-oyun-bilgisayari-p-HBCV00002NIGUQ?magaza=atombili%c5%9fim&url_src=and-product-detail

paylaştığınız için teşekkürler.

bu tür tasarımları henüz yeni gördüm, acaba alıp kullanan olmuş mudur? soğutma açısından verimli midir?(forumda okuduğum konularda hemen hemen bir çok üye, undervolt yani voltaj düşürme ile işlemcinin ısınmasını engellediğini belirtiyor...)

bir de işlemci soğutucusundan hiç bahsedilmemiş(veya ben göremedim), acaba görsellerdeki gibi özel mi yoksa stok soğutucuyu takıp öyle mi teslim ediyorlar acaba?

EDIT: soru cevap kısmında gördüm, stok fanmış...  

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.