Şimdi Ara

üstatlardan SCSI önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu scsi hakkında fazla bir bilgim yok ama masaüstü pc ye scsi hdd.takmak istiyorum bu pc küçük bir işyerinde kullanılıyor ve 1-2 program yüklü ana makine niyetine kullanılıyor günde yaklaşık 12-14 saat açık çalışır durumda, normal xp yüklü server yüklü değil, ne yapmam lazım scsi hdd haricinde araştırdığım kadarı ile kontrol kartı falan almak lazım galiba hangisini önerirsiniz, bu scsi lerde 80 pin 58 pin vs. ne anlama geliyor hangileri daha iyidir. uygun fiyatlı 80 pin hp 15k buldum almalımıyım, yoksa wd raptor alsam kısa yoldan hızı artırıp çözüm bulabilirmiyim, birde bu scsi hdd.lerin kontrol kartları pci yuvasına takılanı varmı benim anakartta pci expres yuvası yok.

• Sadece masaüstü pc olarak kullandığın bir sistemde scsi bence gereksiz. Sata disklerde aynı işi görür. Scsi disk aldığında kontrol kartına da bir ton para vermen gerekicek. Scsi kartı normal Pci yuvasına takılır.
  • 80 pin diski nasıl takmayı düşünüyorsun ? Kontrol kartı alman şart ve ayrıca 80 pin diski takman için case yada çeviriciye ihtiyacın olacak. çeviriciyi kullanırdan çevirici direk diskin hızını keser
  • scsi kartlar şu an ikinci elde ucuz. 20-25 ytl. pcı yuvasına takılıyor. bende 5-6 tane var. ancak 1 hdd ve 1 scsi kablo bulman gerekiyor. ben 3-4 sene önce kullanıyordum. gayet iyi performansı. ama Türkiyede pek bilinip kullanılan bir şey degil scsi.
  • Pci dan nekadar bi hız elde edeceksinki? sata kullansan daha kârlı çıkarsın gibi.
    + scsi hddlerin fiyatlarıda cabası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

Pci dan nekadar bi hız elde edeceksinki? sata kullansan daha kârlı çıkarsın gibi.

+1
    SCSI kartı PCI yuvaya takacaksın PCI yuvanın teorik maksimum hızı 132 mbit dir. Sata1 hızı 1500mbit, sata2'nın hızı ise 3000 mbit dir. 14 saat alcık kalmasının önemi yok bende 3 adet bilgisyar 24 saat 2 yıldır acık.(Güvenlik kamera bilgisayarları). ve harddiske her an kayıt yapmak durumundalar.
    anakartında sata varsa hiç düşünmeden sata al. SCSIyi unut

• quote:

Orjinalden alıntı: golevez33

quote:

Orjinalden alıntı: xXx_xXx

Pci dan nekadar bi hız elde edeceksinki? sata kullansan daha kârlı çıkarsın gibi.

+1
    SCSI kartı PCI yuvaya takacaksın PCI yuvanın teorik maksimum hızı 132 mbit dir. Sata1 hızı 1500mbit, sata2'nın hızı ise 3000 mbit dir. 14 saat alcık kalmasının önemi yok bende 3 adet bilgisyar 24 saat 2 yıldır acık.(Güvenlik kamera bilgisayarları). ve harddiske her an kayıt yapmak durumundalar.
    anakartında sata varsa hiç düşünmeden sata al. SCSIyi unut

sata scsı yı yok etti bırak masa üstünü artı server ler bile sata kullanıyor
    not scsı hdd ler server makinalar için üretilmiştir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 24 Ağustos 2008; 20:20:50 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.