Şimdi Ara

Uydu alıcısını tüplü monitöre bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bende tüplü bir monitör var. bu monitörde vga kablo var bir ucu monitöre gömülü bir ucuda bilgisayar kasasına takılan türde erkek uç var. bende bu monitörü uydu alıcısına bağlamak istiyorum.

uydu alıcısında scart yeri var. bu uydu alıcısını monitöre bağlayarak televizyon gibi kullanabilirmiyiz?

ne tür kablolama gerekir?

edit: uydu alıcısında başka giriş yerleride var. gerekirse söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 7 Temmuz 2015; 20:18:23 >

• Kablodan fazlası gerekir hocam,onun da astarı yüzünden pahalıya gelir...
  • digimonster D kullanıcısına yanıt
    ne yapılabilir hocam? önemli olan yapılabilmesi. yapılabiliyorsa sonraki iş olarak maddi durumuna bakarız. maddi durum da uygunsa yaparız. yoksa yapmayız.

edit: sonradan başlıktaki mesajıma ekleme yaptım. uydu alıcısında başka giriş yerleride var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 7 Temmuz 2015; 19:00:01 >
  • Hocam şu tip bi cihaza sahip olmanız lazım, maliyetini siz bilin benim fiyatı hakkında fikrim yok

http://www.ambery.com/costorgrgbco.html
    hocam açıkcası monitör crt dedim ama tam ne nasıl öğrenebiliriz? bunu dememin sebebi sizin verdiğiniz link rgb türü bir monitörden bahsediyor.

benim bildiğim tüplü monitör benim monitör.

hp marka modeline de baktım D2828A yazıyor. color monitör olarak geçiyor. ama tam ne tür monitör bilmek için sizede söyleyeyim dedim.

edit: rgb crt aynı tür monitörler değilmi hocam? yani bilmek istiyorum tam bilgi sahibi değilim bu konularda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 7 Temmuz 2015; 20:16:30 >
  • Monitörün tipi önemli değil önemli olan bağlantı ve frekans meselesi birde tuner olmaması gibi durumlar. Elinizdeki monitör CRT de olsa LED de olsa LCD de olsa girişi D-SUB (Alttaki resim) dediğimiz tipten ise ki CRT lerin kesin öyledir, arada bu tip bir aksam kullanmanız gerekiyor. Bir ara piyasaya external TV kartları sürülmüştü onlarda bu işe uygun. Neticede yapmak istediğiniz iş için baya pahalıya(2. el bi CRT monitör ile mukayese ederek) çıkacak bi aparat lazım...

hocam peki bu internette baktığım vga to scart tipi yada tam tersi olan kablolamalar işe yaramıyormu? yaramazsa neden yaramaz? bunlar ne tür monitörler için geçerlidir?

kusura bakmayın biraz uğraştırıyorum galiba. çok teşekkür ederim şimdiden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: digimonster

Monitörün tipi önemli değil önemli olan bağlantı ve frekans meselesi birde tuner olmaması gibi durumlar. Elinizdeki monitör CRT de olsa LED de olsa LCD de olsa girişi D-SUB (Alttaki resim) dediğimiz tipten ise ki CRT lerin kesin öyledir, arada bu tip bir aksam kullanmanız gerekiyor. Bir ara piyasaya external TV kartları sürülmüştü onlarda bu işe uygun. Neticede yapmak istediğiniz iş için baya pahalıya(2. el bi CRT monitör ile mukayese ederek) çıkacak bi aparat lazım...

Söylediklerinin bazılarına katılıyorum ama hepsine değil.
    Monitörde tuner olmaması sorun değil, sorun yeterli bağlantı biriminin olmamasında.
    Tuner işlevini zaten uydu alıcı görüyor :))

gostronger

Uydu alıcısında ne giriş çıkış varsa söyle,fazla bilgi göz çıkarmaz :)
    Şimdi; bir kere sen görüntüyü scarttan çıkartıp vga dan monitöre versen bile bir kere ses olmayacağı için ses için de harici bir ses kaynağına bağlantı yapman gerekecek bunu unutma.
    İkinci husus,

http://forum.donanimhaber.com/m_90783815/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_38583505/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_38235155/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_13025285/tm.htm

arama yaparsanız daha çoklarını bulabilirsiniz :)

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    uydu alıcısında hangi girişler var söylerim söylemesinede ama sanırım bu işe yaramayacak öyle anlıyorum. yoksa başka bir şekilde vga monitöre görüntü aktarılabilirse söylerim tabiiki. ama işe yararmı?

ikinci olarak da anladığım kadarıyla bu işlem scart to vga diye adlandırılıyor. vga to scarttan farkı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 7 Temmuz 2015; 21:54:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gostronger

uydu alıcısında hangi girişler var söylerim söylemesinede ama sanırım bu işe yaramayacak öyle anlıyorum. yoksa başka bir şekilde vga monitöre görüntü aktarılabilirse söylerim tabiiki. ama işe yararmı?

ikinci olarak da anladığım kadarıyla bu işlem scart to vga diye adlandırılıyor. vga to scarttan farkı nedir?

bağlantı şemaları farklı.
    ya şöyle diyeyim,her türlü bağlantı birbirine bağlanır,scart da vga ya bağlanır ama öyle basit kablolarla asla olmaz bunu baştan söyleyeyim.adaptör tarzı şeyler lazım.
    yani mesele YÜZ ASTAR a geliyor tekrar.
    şemaları farklı demişsiniz bunu anlamadım ama olsun sağolun.

mesajımda önce söylediğim konu; dediğiniz gibi uydu alıcısındaki girişleri ve çıkışları söylersem gene vga monitöre bağlanırmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 7 Temmuz 2015; 22:08:02 >
  • quote:

mesajımda önce söylediğim konu; dediğiniz gibi uydu alıcısındaki girişleri ve çıkışları söylersem gene vga monitöre bağlanırmı?

söyle yahu
    çek bir fotoğraf :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

söyle yahu
    çek bir fotoğraf :)

uydu alıcısı;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 7 Temmuz 2015; 22:43:24 >

• değişen bişey yok :) ha scart ha s-video kardeşim :>)
    hocam şu ''to tv'' ve ''rf in''ne için?
  • quote:

Eski tip antenler olur ya çatılarda balkonlarda.Hah ondan gelen kabloyu alıp uydu alıcına bağlarsın RF ın girişinden, TO TV çıkışından kabloyu da tvye bağlarsın.TV de uhf bandında arama yaptırırsın kanallar çıkar.
    TABİ şimdi sorabilirsin,tvlerde de bu var neden ekstradan uydu alıcıya bağlıyoruz diye,kısmen haklısın ama onun da bir cevabı var,uydu alıcı burada YÜKSELTİCİ olarak işlev görür.
  • quote:

quote:

Eski tip antenler olur ya çatılarda balkonlarda.Hah ondan gelen kabloyu alıp uydu alıcına bağlarsın RF ın girişinden, TO TV çıkışından kabloyu da tvye bağlarsın.TV de uhf bandında arama yaptırırsın kanallar çıkar.
    TABİ şimdi sorabilirsin,tvlerde de bu var neden ekstradan uydu alıcıya bağlıyoruz diye,kısmen haklısın ama onun da bir cevabı var,uydu alıcı burada YÜKSELTİCİ olarak işlev görür.

hocam sağol son olarak bir şey sorayım müsadenle.

bu linkteki üründe de vga bağlantı olarak söylenmiş. şimdi söyledikleriniz bu ürün için de geçerlimi?

yoksa bu ürünü alırsak uydu alıcıya nasıl bağlarız?

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_PHILIPS-223V5LSB2-62-21-5-in%C3%A7-LED-Monit%C3%B6r,103452,504960,1309703.html?langId=-14

• quote:

quote:

quote:

hocam sağol son olarak bir şey sorayım müsadenle.

bu linkteki üründe de vga bağlantı olarak söylenmiş. şimdi söyledikleriniz bu ürün için de geçerlimi?

yoksa bu ürünü alırsak uydu alıcıya nasıl bağlarız?

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_PHILIPS-223V5LSB2-62-21-5-in%C3%A7-LED-Monit%C3%B6r,103452,504960,1309703.html?langId=-14

evet fark yok

• peki hocam çok sağolun. ikinizdende Allah razı olsun. bilgi verdiğiniz için. çok sağolun.

ayrıca demekki olmuyor bu yöntem. oluyorda ona uygun kablolama yok pek. olsun sağlık olsun. gerçi bizim tvde bozuldu açıkcası. ses var görüntü yok.

ayrı olarak monitörde vardı. biraz internette bakındım. belki olur dedim.

ama yeni bir cihaz alınca hdmi türü gibi olanları almak lazım sanırım. hem tv hemde diğer cihazlar için.

ve bu konuda araştıran, bakmak isteyenlerede faydalı olur belki bu konu.

ayrıca eklemek istediğiniz bir şey varsa dinlemek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strongergo -- 7 Temmuz 2015; 23:58:38 >
  • rica ederim.
    tabi artık yeni teknoloji şeyleri almak lazım.
    zaten yeni ürünlerin hepsinde hdmi vs. var artık.iyi forumlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.