Şimdi Ara

UYDU CİHAZI TAVİSYE VE BİSS OLAYI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR RECEİVER ALMAK İSTİYORUM İKİ ADET. BİRİ ODAMA BİRİ İSE SALONA. SANIRIM MAÇ YAYINI SIRASINDA FALAN BİSS GİRMEK GEREKİYORMUŞ. BAZI MODELLERDE İSE BİSS GİREMİYORMUŞUZ. HANGİ MODEL İYİ VE HANGİSİNDE BİSS GİRME MÜMKÜN ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. FAZLA MADDİ İMKANIM YOK 100Ü GEÇMESİN DİYORUM.

SEÇTİĞİM MODELLER:

GOLDMASTER SAT-30800 FTA UYDU ALICISI
    GOLDMASTER GOLDMASTER SAT-66000 FTA RECEIVER
    GOLDMASTER DM-800 FTA DIJITAL UYDU ALICISI

SEOUL HIREMCO F1 UYDU ALICI
    SEOUL HİREMCO F2 MAX LED PANEL FTA DİJİTAL UYDU ALICISI
    SEOUL HIREMCO X1 UYDU ALICI

NEXTSTAR NEXT YE-5000 XFTA RECEIVER
    NEXTSTAR NEXT YE-17500 CX RECEIVER
    NEXTSTAR NEXT YE-16000 FTA RECEIVER

• arkadaşlar bugün almayı düşünüyorum lütfen acil yardım.
  • ya yokmu yardım edecek allahın bir kulu....
  • Goldmaster hakkında bilgim yok o yüzden ne desem yalan olur.

Seoul Hiremco nun belirttiğiniz modellerinde uydudan güncelleme mevcut.
    F2 ve X1 modellerinde biss girilebiliyor.
    Sadece F1 modelinde kendi üzerinde gelen yazılım ile biss girilemiyor,
    ancak cihazla uyumlu generic yazılımı yüklendiği taktirde biss girilebilir.

Next için de bir ara araştırdığım kadarıyla 5000 XFTA da biss girilemiyordu,
    17500CX de ise girilebiliyor diye biliyorum.

Next piyasada fiyatları aynı özellikteki diğer cihazlara göre,
    biraz da marka bilinirliğinden dolayı pahalı bence.
  • allah razı olsun hocam ya sabah beri kafayı yiyecektim. bugün x2 den başkasına giremezsin dedi biriside ama öğrenciyiz malum. fazla para veremiyoruz. biss gireyim geldiği gibi uğraşmadan ve otomatik güncelleme yapsın yeter. çok tşk ederim hocam.
  • Yanlız bir hatırlatma yapmakta fayda var, F1 modeli için bahsettiğim generic yazılımı yüklerseniz
    uydudan güncelleme yapmamanız lazım. Çünkü kendi yazılımını yüklüyor tekrardan.

Eğer uydudan güncelleme ve biss olsun diyorsanız F1 yerine F2 almak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 23 Aralık 2010; 21:50:10 >
  • hiremco x1,x2,x3 benim bildiğim kadarıyla ntv,ntv spor,trt,tv8 deki maçları kendi otomatik olarak çözüyor. biss falan girmenize gerek yok. nerden biliyorsun dersen bende eski model hiremco 1453 fta var, bahsettiğm kanallardaki şifre giren maçları kendisi çözüyor. en sağlıklı bilgiyi üreticisi merihvideo dan alalabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ft19

hiremco x1,x2,x3 benim bildiğim kadarıyla ntv,ntv spor,trt,tv8 deki maçları kendi otomatik olarak çözüyor. biss falan girmenize gerek yok. nerden biliyorsun dersen bende eski model hiremco 1453 fta var, bahsettiğm kanallardaki şifre giren maçları kendisi çözüyor. en sağlıklı bilgiyi üreticisi merihvideo dan alalabilirsin.

Bu kanalların şifreleri kolay kolay değişmeyen ve sabit olduğu için cihazlarda yüklüdür zaten.
    Yüklü değilse de güncel yazılım yüklendiğinde yüklenmiş olur.

Ancak kanal şifre değiştirdiğinde, değişen şifreyi elle girmek için biss girme menüsünden girilip değiştirilebilir.
    Cihazın bunu otomatik yapması için uydudan güncelleme yapılması gerekir ama yeni şifreyi içeren yeni yazılım
    şifre değiştiği gibi de hemen çıkmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 23 Aralık 2010; 23:14:50 >

• çok sağolun arkadaşlar gerçekten çok yardımnız dokundu peki hangisini alayım bissli olan. ne dersiniz yarın sabah siparişi vereceğim 2 adet alacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizemburak

çok sağolun arkadaşlar gerçekten çok yardımnız dokundu peki hangisini alayım bissli olan. ne dersiniz yarın sabah siparişi vereceğim 2 adet alacağım.

Seoul Hiremco düşünüyorsan F2 işinizi görecektir; uydudan güncelleme ile yeni yazılım çıktığında
    sorunsuz güncellenebilir ve menüden de biss key girilebilir, scart ve kompozit dşında rf modülatör çıkışı da bulunur,
    bu sayede scart girişi olmayan tv lere de anten girişinden bağlayabilirsiniz. Kutudan scart kablo çıkmıyor.

F1 modelini generic yazılım yüklemek ve uydudan güncelleme yapmamak şartıyla biss şifre
    girilebilir halde kullanabilrsiniz. Ancak scart çıkışı yoktur, kompozit çıkıştan bağlamak gerekir.

Ayrıca PVR özellikli (usb den kayıt yapar) X1, X2 ve X3 modelleri de var ama fiyat artıyor tabi.

Biss ile hiç işim olmaz maç vs. izlemem derseniz gittigidiyorda 30-35 TL arasında
    Yumatu Onboard Box modeline bakabilirsiniz. Güncelleme olanağı ve biss girme imkanı yoktur,
    sadece scart çıkışı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 24 Aralık 2010; 1:41:42 >

• yok hocam maç izlerim. zaten o yüzden de biss istiyorum özellikle sanırım hiremco alacağım çünkü diğerleri hakkında pek fazla bilgi bulamadım. ne next nede gold master. hiremco f2, x1 veya x2 arasında seçim yapacağım. peki sen olsan hangisini alırdın hocam.
  • USB PVR özelliğini kullanacaksanız X serileri, X2 de smart kart okuyucu var X1 de bu yok onun dışında çok fark yok.
    Ayrıca usb den güncel yazılım ve kanal listesi yükleme ve yedekleme yapabilirsiniz.
    PVR özelliğini kullanmayacaksanız da F2 alınabilir.

X serilerini düşünüyorsanız fiyat aralığınızı 100TL ve üzerine kadar çıkarmışsınız demektir ve
    100-150 TL aralığına kadar çıkarsanız klon Dreambox 500s modelini de tercih edebilirsiniz.
    Bu cihaz hakkında bilgi bu ve birçok forumda mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 24 Aralık 2010; 2:39:06 >
  • biss menüsüne bazen şifre yazınca çözmüyo kanalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.