Binanın çatısında (ortak kullanılan) türksata çevrili çanak var.
Yaptırmak istediğim; türksat çanağı ile digitürk çanağını tek kabloda birleştirip, digitürk çanağını da hotbird uydusuna göre ayarlatıp kullanmak. Çatıdaki bu iki çanak arasında da 4-5 metre mesafe var.
Mümkün müdür?
2 tane uyducuya sordum bi tanesi olur bi tanesi olmaz dedi.
Normal uydu izlenmezki artık normalde birleşiyor benim merkezi ama bi kabloda türksat eutelsat horbird var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
volizziV
kullanıcısına yanıt
Sanırım digitürk aboneliğinden çıkacaksın.
Dijitürk'ten çıkmanız durumunda Dijitürk çanağınız boşa çıkacak. Sizde boşa çıkan çanağınızı değerlendirmek istiyorsunuz. Umarım doğru anlamışımdır.
Apartmanda çevrili Türksat çanak dan bahsediyorsunuz. O çanak daki LNB kaç çıkışlı? Birde Merkezi sistem mi? yazmamışsınız.
1-) Digiturk çanağındaki LNB ile hotbird uydusundan yayını alamazsınız. Bu sebeple LNB yi değiştirmeniz gerekiyor. 2-) Türksat çanağında boş bir çıkış var ise oraya taktığınız kablonun ucunu Diseqc 1 (bir)' e takınız. Hotbird uydudan gelen kabloyuda 2 (iki) ye takın. Diseqc çıkışınıda dairenize giden kabloyu takınız.
Not : Türksat çanağındaki LNB de boş yer yok ise Mesela 3 çıkışlı ise siz 4 çıkışlı LNB alıp birini kendinize tahsis edebilirsiniz. (LNB de çıkış arttıkça pahalılaşır. Ucuza sakın kaçmayın. Çünkü sinyal değerleri düşer, apartman sakinleri ile ters düşersiniz.
BySansar79B
kullanıcısına yanıt
İlginiz için teşekkür ederim.
Digitürk'ü iptal ettirmek istiyorum ve çanağı değerlendirmek istiyorum, doğru tahmin ettiniz.
Turksat'a çevrili çanakta çoklu LNB var (boş yer var). Merkezi sistem mi değil mi bilmiyorum, LNB'ye bağlı kablolar direkt dairelere bağlanıyor, arada başka bir sistem yok.
Bir de salona tek kablo geliyor o da digiturk'un kablosu. (digitürk kurulurken Turksat çanağına bağlı kablo çıkarılıp digitürk çanağına takılmıştı)
Çatıda iki çanak arasına kablu çekilerek bağlantı kurulabilir mi? Evin içine ikinci kablonun girmesi zor, çatıda halledilmesi lazım olabilirse.
quote:
Orijinalden alıntı: volizzi
İlginiz için teşekkür ederim.
Digitürk'ü iptal ettirmek istiyorum ve çanağı değerlendirmek istiyorum, doğru tahmin ettiniz.
Turksat'a çevrili çanakta çoklu LNB var (boş yer var). Merkezi sistem mi değil mi bilmiyorum, LNB'ye bağlı kablolar direkt dairelere bağlanıyor, arada başka bir sistem yok.
Bir de salona tek kablo geliyor o da digiturk'un kablosu. (digitürk kurulurken Turksat çanağına bağlı kablo çıkarılıp digitürk çanağına takılmıştı)
Çatıda iki çanak arasına kablu çekilerek bağlantı kurulabilir mi? Evin içine ikinci kablonun girmesi zor, çatıda halledilmesi lazım olabilirse.
Aşağı dairenize inen kablonun çatıdaki ucuna Diseqc takın. Ardından Türksat çanağındaki LNB'ye bir kablo girişi yapın. O kablonun ucunuda Diseqc 1 alanına bağlayın. Dijitürk çanağınızı Hotbird uydusuna çevirdiğinizi farz ediyorum. Hotbird uydunuzun LNB çıkışında gelen kabloyuda Diseqc 2 ye takın. Evinizdeki uydu alıcınızın ayarlar kısmını girin Türksat Diseqc 1 ve Hotbird Diseqc 2 yapın. Hepsi bu kadar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme