Şimdi Ara

uydunet interneti dağıtmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimizde uydunet modem var kablolu modem. 2 PC ye dağıtmak istiyoruz onu kablosuz olarak. ROUTER mı ACCESS POINT mi almamız gerekiyor. veya başka bi öneriniz varmı? 1 port lu access point yetermi? yoksa 4 lümü gerekir.?
    linkteki access point işimizi görürmü?
    http://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa601g-108mbps-access-point-/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd950006

• Eğer siz de uydunetin verdiği Scientific Atlantic marka modemi kullanıyorsanız şöyle bir örnek vereyim:

Evimdeki şuan tek PC var ve dolayısıyla dağıtıcı bir sisteme ihtiyaç duymamaktayım ancak geçtiğimiz aylarda kısa süreli misafir olan bir arkadaşımın laptopu ile kablosuz bağlanabilmesi için eski TTnet aboneliğimden kalma 4 portlu modemime Scientific Atlantic'den çıkış yaparak ağ kablosu ile benim PC'min kablosuz bağlantı aracılığıyla da arkadaşımın nete bağlanmasını sağlamıştık.Ayrıca her iki bilgisayarda da hız son derece tatmin ediciydi ve bağlantı kaybı yaşamadık keza o tezi için araştırma yaparken ben gayet makul hızlarda torrent çekebiliyordum.Dikkatinizi çektiyse 4 portlu modemin modem özelliğini değil sadece router özelliğini kullandık ve bu süreçte kablo modemin ağ kablosunu eski modemin portlarından birine,harici bir ağ kablosunu da yine boştaki bir porttan kendi PC me takmak dışında hiçbir ek ayar yapmam gerekmedi.Arkadaş ise TTnet döneminde modeme koyduğum şifreyi girerek anında bağlantı sağladı.Bu örnekten hareketle düşük maliyetli bir router işinizi sorunsuz çözecektir ancak linkte belirttiğiniz üründe verimli ve kaliteli bir ürüne benziyor.Ayrıca benim örneğimdeki gibi size ekstradan kablosuz erişim de sağlayacaktır.Bu durumda yine tercih bütçenize ve dolayısıyla size kalıyor.İyi çalışmalar dilerim

• bende rt 205 ile kablosuz hale getirdim ancak iki pc bağlanınca aynı anda yavaşlama oluyor yani senin bahsettiğin gibi hız son derece iyi diyemiycem..anlamadım nedenini ama sana router almanı tavsiye ederim 4 portlu olsun, ilerde lağzım olur üç beş kuruş fazla verip kaliteli bişey al.
  • uydunet gerçek ip ile çalıştığı için sadece router ile dağıtım yapabilirsin.

access point, swicth vs olmaz ama router özellikli modemin varsa 4 port yetmiyorsa access point, swicth vs kullanabilirsin

vermiş olduğun linkteki olmaz !
  • http://forum.donanimhaber.com/m_35254345/mpage_1/key_/tm.htm

Lütfen linkdeki konudan devam ediniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.