Şimdi Ara

Uydunet Tüm İllere ne zaman altyapı yapacak ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
5.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mcrew

O açıklamayı yaptıktan kısa bir süre sonra yolladılar zaten o adamı
    O adamın biyografisine baktım. Gerçekten çok iyi işler başarmış türksat kablonet tarafında geçmişi de bayağı dolu.
    Türk telekom un ya da superonline nin o adamı iyi kullanması gerekiyor. Ama biz de işinde iyi olan adamı hiç bir sektörde tutmazlar.

Ensar Gül'den bahsediyorsan, Genel Müdürlükle alakası olmayan Davutoğlu'nun tanışı olduğu için makama getirilmiş bir üniversite hocasıdır kendisi. Bir önceki genel müdüre baaşrı olarak yaklaşamadı hiç. Şimdiki genel müdür daha dolu ama bunların başarıları daha çok kamu stratejileri ve bütçeye baktığından ne yapabileceklerini de bilmiyoruz.

Şimdi ulaştırma bakanlığı deseki 81 ile kablo tv sana 5 yıl süre
    türksat personel sayısı 3'e katlar her ilde ihaleye çıkar milyonları savurur yapar ama bunların hepsi devlete maliyet işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeroTech -- 19 Aralık 2016; 12:0:36 >

• HeroTech kullanıcısına yanıt
    Istanbul pendikte 13 yildir durum ayni ne yeniligi elbet farkli yerlere merkezi yerlete kurarlar ama knun harivi alt yapi gecmiste yapilmasina ragmen hic bi sekilde kullanilmadan curumeye birakildi.Hatta yapanlar kablolu yayin icin dosuyoruz demislerdi buda 2000 de falandi yani curumeye birakildi bu alt yapi.
    Bundan 4 yil once bildirim maili attim alt yapi icin planlamamiza aldik dediler gectigimuz aylarda yine mail attim dalga gecer gibi bolgenuzde alt yapi yok diye cevap geldi.
    Bende dalgami geciyosunuz dedim bunu ben biliyorum zaten vs deyince yine planlamaya aldik dediler.Geleceklerini de zannetmiyorum.
    Sadece merkezi bolgelere yada site dolu olan bolgeye yatirimi zaten butun iss ler nerdeyse yapiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

quote:

Orijinalden alıntı: black_powers

avrupa yakası beşiktaş arnavutköyde oturuyorum.bölgemde ne fiber ne kablonet var.çok mağduruz. adsl doğru düzgün hizmet veremiyor .alternatif yok .n yapacağız bilemiyorum .yardımcı olun..

Çevrenizde varsa il müdürlüğüne başvurun takip edin.beşiktaşın çoğunda altyapı var ve kullanım imkanı veriyor.

Türksat il müdürlüğüne mi başvuru yapacağım? .Türksatı aramıştım altyapı yok demişti bana ikamet ettiğim yer için ama beşiktaşın çoüğunda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_powers -- 19 Aralık 2016; 14:20:6 >
  • quote:

quote:

quote:

avrupa yakası beşiktaş arnavutköyde oturuyorum.bölgemde ne fiber ne kablonet var.çok mağduruz. adsl doğru düzgün hizmet veremiyor .alternatif yok .n yapacağız bilemiyorum .yardımcı olun..

Çevrenizde varsa il müdürlüğüne başvurun takip edin.beşiktaşın çoğunda altyapı var ve kullanım imkanı veriyor.

Türksat il müdürlüğüne mi başvuru yapacağım? .Türksatı aramıştım altyapı yok demişti bana ikamet ettiğim yer için ama beşiktaşın çoüğunda var

evet webden bak faks çek yada mail at. dönüş yapacaklardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kazumatr

Istanbul pendikte 13 yildir durum ayni ne yeniligi elbet farkli yerlere merkezi yerlete kurarlar ama knun harivi alt yapi gecmiste yapilmasina ragmen hic bi sekilde kullanilmadan curumeye birakildi.Hatta yapanlar kablolu yayin icin dosuyoruz demislerdi buda 2000 de falandi yani curumeye birakildi bu alt yapi.
    Bundan 4 yil once bildirim maili attim alt yapi icin planlamamiza aldik dediler gectigimuz aylarda yine mail attim dalga gecer gibi bolgenuzde alt yapi yok diye cevap geldi.
    Bende dalgami geciyosunuz dedim bunu ben biliyorum zaten vs deyince yine planlamaya aldik dediler.Geleceklerini de zannetmiyorum.
    Sadece merkezi bolgelere yada site dolu olan bolgeye yatirimi zaten butun iss ler nerdeyse yapiyor.

malesefki haklısın keşke daha çok alana özellikle site dışı alanlara yönelseler. Yöneldikleri yerler var ama yetersiz.

• Vay be zaten hep istanbul izmir, doğu illerini kim takar ki ? adamların planı bile yok hala istanbulu tamamlama peşindeler ben böyle hizmetin hala Adsl kullanacaz heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B4ybars -- 19 Aralık 2016; 15:31:54 >
    Kocaeli Gebze ve Darıca bölgelerindeki 10 yıl önceki Fiber altyapı ile şimdiki aynı bir fark yoktur.
    Ayrıca İstanbul Fikirtepe ve Göztepe taraflarında halen altyapı aynı gelişme yoktur.
    2 Bölgeyi öğrenin sonra gelin konuşalım.Türksat il müdürlüklerinle konuştum yayılma çabaları yok.
    Türk Telekom , Türksat'a göre daha hızlı altyapı çekiyor en azından bu yıl Vdsl hizmeti almayı düşünüyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

direk türksat il müdürlüğünü balırköy aradım.şebeke istedim.kablo çekilebikirse ulaşırız dedi.müş.hiz.yetkili kişi

• quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Kocaeli Gebze ve Darıca bölgelerindeki 10 yıl önceki Fiber altyapı ile şimdiki aynı bir fark yoktur.
    Ayrıca İstanbul Fikirtepe ve Göztepe taraflarında halen altyapı aynı gelişme yoktur.
    2 Bölgeyi öğrenin sonra gelin konuşalım.Türksat il müdürlüklerinle konuştum yayılma çabaları yok.
    Türk Telekom , Türksat'a göre daha hızlı altyapı çekiyor en azından bu yıl Vdsl hizmeti almayı düşünüyorum.

Tamam hocam dedidğin gibi olsun
    Sen bildiğinle devam et ben bildiğimle tanık olduklarımla

Neticede benimde evimde yok ama bunu hiç birşey yapmıyorlar şeklinde lanse etmiyorum edemem. Fikrinizede saygı duyuyorum
    Hayırlı akşamlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

direk türksat il müdürlüğünü balırköy aradım.şebeke istedim.kablo çekilebikirse ulaşırız dedi.müş.hiz.yetkili kişi

Hadi hayırlısı olsun
    Ama haftaya arayıp aynı kişiye sorun ne oldu diye. İşi takip edin. Yazılı olmadığında iş takibi sıkıntılıdır

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hadi hayırlısı olsun
    Ama haftaya arayıp aynı kişiye sorun ne oldu diye. İşi takip edin. Yazılı olmadığında iş takibi sıkıntılıdır

Teşekkür ederim.inşaallah hayırlsıyla olur.
    arıyacam takib edeceğim.

Yeni projeleri başlatmak için muhtemelen OAŞ'nin işler hale gelmesini bekleyeceklerdir. OAŞ işi işler hale gelince Türksat ve diğer operatörler fibere birlikte yatırım yaparak maliyetleri azaltacaklardır. Ancak bu şekilde 81 ile Türksat gider bu saatten sonra.

İlginç olan ise benim tahminim "ulusal genişbant stratejisi" devlet tarafından açıklanmadan OAŞ'de başlamaz diye düşünüyorum.
  • Ben oaş'ın hiç bir zaman işlevselleşeceğini düşünmüyorum.

Oaş ın asıl kurulum amacı tt ye karşı birlik ama bu demek değil ki aynı yerde hizmet verelim. Şimdi mesela turksat boluya yatırım yapıyor bu kapsamda fiberi so ya kiralasa so boluda varlığını misliyle artırır. Veya so olan yerde turksat so hattından ona rakip olma fırsatı bulursa kaçırmaz.

Belediyeler çok kazdırmasın diye btk kazı alanında varsa başka operatör güzergahı/fiberi kiralayın dedi. Ama tt en geniş güzergaha sahip olup kiralamamak için taklalar attı. Neticesinde de oaş çözüm olarak sunuldu ama birşey çıkmayacaktır.
    OAŞ nin kuruluş amacı TT değil. Mobilcilerin (Turkcell, vodafone) 4G-5G altyapılarında fibere olan büyük ihtiyaçlarını ucuz maliyetle garantiye alma mecburiyetleri. Eğer bunu yapmazlarsa 5G sürecinde işleri çok zorlaşacak ve rekabette geriye düşeceklerini çok iyi biliyorlar. Bu ve benzeri girişimleri işler hale getirmezlerse ilerde çok daha fazla maliyetlerle karşı karşıya kalacaklar. OAŞ yi yaparken elbetteki kablolu pazardada kullanmak isteyecekler aynı altyapıyı. Ama asıl amaç mobil. Bir taşla 2 kuş vralım amacında mobilciler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazı için belediyelerden izin alma saçmalığının son bulması gerekiyor. Fiber döşemek isteyen şirket kimseden izin almadan kazısını yapacak, hattını çekecek, üstünü toprakla kapatacak ve sonrasında ilgili belediye de gelip ..ke ..ke asfaltını atacak.

Çünkü, bu milli bir mesele. Ulusal Genişbant Projesi'nin süratle başarıya ulaşmasını istiyorlarsa, belediyelerin inisiyatifine bırakmamaları gerekiyor. Belediyeler, rüşvet almadan yaralı parmağa işemez.

Fiber alt yapı şirketlerini, belediyelere ezdirmemek gerekiyor.
    hocam afyon 700 bin nüfüs var buyuk şehir oluyor seçimlerden uydunet yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0365634b

hocam afyon 700 bin nüfüs var buyuk şehir oluyor seçimlerden uydunet yok

Hocam istanbulda var kağıthanede yok bende kullanamıyorum. Hemde 1-2 km mesafede kullanan yerler var. Kağıthane dediğimde en az 500-600bin nüfus

Benim de yapabileceğim bir şey yok

Bu hizmet niye manisada var afyonda yok erzurumda var trabzonda yok ben bilemem

• Olay tamamiyle taleple alakalı bir durum. Hangi ilde daha çok kar potansiyeli varsa oraya kurulur. Bizim ülkenin internete olan talepi göz alırsak daha çok sürer bütün illere gelmesi.
  • Evet anca rüyamızda görürüz hızlı internet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darch

Devletin her şehre internet götürmek gibi bir kaygısı kalmadı.

Kablonet'in her yere yayılması için özelleşmesi lazım, devletin kaynak ayırması pek mümkün görünmüyor.

Tabi canım özelleşmesi lazım, özelleşen Telekom'un ne yaptığını gördük.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.