Şimdi Ara

Uydunet Yeni Seri Modem Çıktı - Netmaster CBW-383ZN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
6
Favori
35.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evdeki uydu cihazına bağlı wi fi aparatı cbw-373 zn uydunet modemine bağlanmıyor. .... ne yapmamız lazım.... wi fi aparatı alt ve üst komşuların modemini görüyor onlarda uydunetin modemi. .....
  • startac S kullanıcısına yanıt
    Sayın Kullanıcımız,

Modem kablosuz ayarlarında değişiklik yapılması gerekmektedir. Bağlanamamasının nedeni şifreleme protokolünden kaynaklı olabilir. 0216 366 66 96 numaralı teknik servisimiz ile irtibata geçmenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • Bende yeni geçtim, ve yeni modemden bana da verdiler, iphone 6 plus ile nete bağlanınca düşük hız alıyorum, ancak android bir cihaz ile hızı yüksek alıyorum. sebebi nedir, kanal ayarı mı yapmak lazım?
  • Henüz bugün mevcut olan Kablo-UyduNet aboneliğimi 2 yıl dolduğu için maximum keyif kampanyasından faydalanmak istediğimden tekrar sözleşme yeniledim. Kablo Modem olarak 2 yıldır CBW-383Z4 modem kullanmak zorunda kaldım. Donanımhaber dahil diğer bütün forumlarda CBW-383Z4 modemin problemleri aynıları CBW-383ZN model modem içinde geçerli olduğunu burada 5 saatlik denemeyle fark etmiş oldum. Buradaki amacın belli bir firmayı veya ürünü karalamak değildir. Mevcut olan CBW-383Z4 modem i değiştirmek zorunda değildim. Ama ekstra TP-link WR841ND router kullandığım için ektradan bu router satece tek başına 2 yıl için 144 tl lik elektrik harcadığını düşünürsek 144 tl verip problemleri olmayan CBW 383ZN modemi alır routere da iptal ederiz düşüncesiyle kabul ettim. Fakat 5 saatlik kullanımda eski ile yeni modem arasında bir farkın olmadığını gördüm. İncelememde eski WCB-383Z4 modem arayüzü ile yeni modem CBW-383ZN arayüzü arasında fark yok . Bütün ayarlar bire bir aynı. En belirgin farklılık eskisinde 2 adet anten mevcut idi. Yenisinde harici anten yok dahili anten mevcut. Herkeze bu konuda kendi görüşlerimi aktarmak istedim. Selamlar

• İzmir şubeyi aradım Hataydaki

bu modemin olmadığı söylendi

http://www.turksatkablo.com.tr/internet-Cihazlar

http://www.kablonet.com.tr/internet/uydunet-modem

bunlardan hangisine inanmamız gerekiyor şimdi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

İzmir şubeyi aradım Hataydaki

bu modemin olmadığı söylendi

http://www.turksatkablo.com.tr/internet-Cihazlar

http://www.kablonet.com.tr/internet/uydunet-modem

bunlardan hangisine inanmamız gerekiyor şimdi ?

vardır hocam da eskisi bitmeden yeniyi vermiyorlar . eski stoklar erisin yeniye geçerler. aynı durumu yasadım ellerinde olmasına rağmen yeniyi vermediler ben de bağlatmadım 1,5 ay sonra stokları bitince tekrar basvurdum yeniyi getirdiler

• 2005 den beri kablo tv dolayısıyla uydu net kullanırım. Son teknolojiler çıktıktan sonra özellikle artan internet hızındaki gelişmeleri türksatın sunmuş olduğu hizmetlerde aksamalar olmaya başladı En son 2013 yılında kampanya kapsamadında verilen CBW-383Z4 modemler wifi erişim mesafesi ve ping sorunlarıyla uydu neti kulanan insanlara resmen çile çektirdiler. Bunlardan birisi de benim. 2005 den beri almış türksat hizmetleri için kullanmak zorunda olduğum modemler yüzünden evim Net Master modem çoplüğüne döndü. Her nedense veya sizin gibi işi anlamadığımdanmı nedir Net Master modeme ilaveten hep TP-link gibi ayrı marka bir router kullanarak uydunet sorunları çözmeye çalıştım. Normal masa üstü bir bilgisayarda kablolu bağlanarak oyun veya diğer uygulamalarda bir sıkıntı olmayabilir . Ama evinize gelen kalabalık bir ailenin cep tel, veya kişisel laptopları kullanımında problemler başlamaktadır. Ayrıca ben evimde kablosuz görüntü aktarımı ve Özel kullandığım bir marka olan CCcam ve server receveir ile IP TV hizmetleri veren bir kuruluşun yayınlarında ping sorunları nedeniyle sıkıntılar yaşamaktayım. TP_link router kullanmadan sadece Net masterin vermiş olduğu CBW-383ZN modem kullanarak İzlediğim bir flimi yarısına kadar seyretip pink sorunu olduğunda flim yayını kesip ping durumu düzeldiğinde flim tekrar baştan başladığı için seyrettiğin 1 saatlik bölümü tekrar izlemek gibi veya görüntülü aktarımlarda donmalardan dolayı ping sorunu gidinceye kadar en az bir 2 dakika beklemek gibi sıkıntılar devem etmektedir. Bunları ilave TP-Link 841N router ile çözüm üretmekteyim. İlave elektrik harcamaktayım. Bunun için elinde CBW-383Z4 eski modem olan kişilerin yeni modem diye verdikleri ve benimde ne yazık ki almış olduğum CBW-383ZN modem sadece wifi sorunlarına çözüm getirmeye çalışmışlar oda yeterli düzeyde değil. Daha önceki yazımda da belirtiğim gibi ben sadece kullanıcıyım. Herhangi bir ticari maksadım yoktur. Evimde ki her odamda ve ballkonumda Tv olduğundan her televizyona ayrı ayrı recevır veya setbox kullanmamak için türksat tercihim olmuştur. Ama 10 senelik kullanıcı olarak Net master modemleri değil Saygılar

• Şu an üye olanlara bu modem mi veriliyor arkadaşlar? Ayrıca modemi kullananlardan yorum alalım memnunmusunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: epicrouter1

2005 den beri kablo tv dolayısıyla uydu net kullanırım. Son teknolojiler çıktıktan sonra özellikle artan internet hızındaki gelişmeleri türksatın sunmuş olduğu hizmetlerde aksamalar olmaya başladı En son 2013 yılında kampanya kapsamadında verilen CBW-383Z4 modemler wifi erişim mesafesi ve ping sorunlarıyla uydu neti kulanan insanlara resmen çile çektirdiler. Bunlardan birisi de benim. 2005 den beri almış türksat hizmetleri için kullanmak zorunda olduğum modemler yüzünden evim Net Master modem çoplüğüne döndü. Her nedense veya sizin gibi işi anlamadığımdanmı nedir Net Master modeme ilaveten hep TP-link gibi ayrı marka bir router kullanarak uydunet sorunları çözmeye çalıştım. Normal masa üstü bir bilgisayarda kablolu bağlanarak oyun veya diğer uygulamalarda bir sıkıntı olmayabilir . Ama evinize gelen kalabalık bir ailenin cep tel, veya kişisel laptopları kullanımında problemler başlamaktadır. Ayrıca ben evimde kablosuz görüntü aktarımı ve Özel kullandığım bir marka olan CCcam ve server receveir ile IP TV hizmetleri veren bir kuruluşun yayınlarında ping sorunları nedeniyle sıkıntılar yaşamaktayım. TP_link router kullanmadan sadece Net masterin vermiş olduğu CBW-383ZN modem kullanarak İzlediğim bir flimi yarısına kadar seyretip pink sorunu olduğunda flim yayını kesip ping durumu düzeldiğinde flim tekrar baştan başladığı için seyrettiğin 1 saatlik bölümü tekrar izlemek gibi veya görüntülü aktarımlarda donmalardan dolayı ping sorunu gidinceye kadar en az bir 2 dakika beklemek gibi sıkıntılar devem etmektedir. Bunları ilave TP-Link 841N router ile çözüm üretmekteyim. İlave elektrik harcamaktayım. Bunun için elinde CBW-383Z4 eski modem olan kişilerin yeni modem diye verdikleri ve benimde ne yazık ki almış olduğum CBW-383ZN modem sadece wifi sorunlarına çözüm getirmeye çalışmışlar oda yeterli düzeyde değil. Daha önceki yazımda da belirtiğim gibi ben sadece kullanıcıyım. Herhangi bir ticari maksadım yoktur. Evimde ki her odamda ve ballkonumda Tv olduğundan her televizyona ayrı ayrı recevır veya setbox kullanmamak için türksat tercihim olmuştur. Ama 10 senelik kullanıcı olarak Net master modemleri değil Saygılar

Dostum harfi harfiyen bende tüm yazdıklarına virgül den noktasına kadar katılıyorum... Bende aynı tarihlerde 2013 yılında uydunete 2 yıllık sözleşmeyle katılananlardan biride bendim.. Çok şükür sonunda kurtuldum o gunlerden ama gelin sorun ki 2 yıl bıtene kadar ne çileler çektim 2 yıl boyunca en az müsteri hizmetlerini 20 den fazla aramısımdır ama şunu diyim müsteri hizmetlerinin hakkını yemememek lazım her defasında ilgilenip arkadasları yönlendiriyorlar ama gel gelelim bugune kadar şu ping olayına bir çare bulamadılar...

Her müşteri şikayet içim aradoğımda hep aynı arkadası gönderdiler artık gelen cocukla kanki olduk abi yinemi sen demeye basladı... Artık Çalışan bile illah edip abi dedi uydunetin vermiş olduğu modemler de kronik sorunlar var sadece sen degilsin günde aynı şikayetten 20-30 yere gidiyoruz ama herkeze router önerdim sorunu oyle çozduk bir tek sen kaldın filan artık espiri yapmaya basladı...

Ama ben inat ederek riske alarak forumlarda yine okudum router alan arkadasların yine oyunlarda ping sorunlarıyla karsılastıgını pingin yurdısı serverlarında sorunlu oldug acıklamalarını okudugumdan router fılan alıp denemedım bide modemin wifi sorun olsa idi ben oyun oynarken ethernet kablosu ile bağlandıgımda yine aynı problemle karşılastım... Bide okadar para veriyorsun paranın karsılıgını alamadıktan sonra ben neden kendı cebımden para verıp farklı bir urun alayım dıye ınat etmiştim....

Neyse 2 hafta once sozlesmem bitti suanda baska bır x fırmasıyla anlastım ve suanda baya memnunum... Demek istediğim benımde burda ticari bir maksadım yok, burda eski bir kullanıcı olarak yasamıs oldugum olayları yazıyorum... Saygılar

• Ön bilgi: Ankara/Çankaya/Konutkent Mh. oturuyorum. Bölgeden Balgatta konuşlu Güvenay Telekominikasyon sorumlu. Yeni modem için önce il müdürlüğünden satış emri çıkartırıp, Güvenay'dan modemi elden teslim aldım. Dilerseniz modem teslimatı ve kurulum için kendileri de arayıp gün veriyorlar.

383Z4 model modem kullanmakta iken yeni seri (383ZN) modemi satın alarak (144 TL) kullanmaya başladım. Ancak ilk taktığım akşam 25 mbps olan aboneliğime rağmen hız 1 mbps ın üstüne çıkmadı. Arıza kaydı için aradığımda sinyal değerlerinde sıkıntı göründüğü ve ekiplerin uğrayacağı söylendi. Geç saatte aramama rağmen aynı gün ekip geldi. Hatta bir sıkıntı tespit edemediler. Eski modemi bağladığımızda ise hız yine 23-24 lü değerlere ulaştı. Modemin arızalı olduğu ve yenisiyle değişim sağlanacağını belirttiler, ancak yeni seri modem olduğu için araçta yedeklerinin olmadığını ve ertesi gün getirebileceklerini belirtip ayrıldılar. Ertesi gün değişim için geldiklerinde bu sefer hız değerleri normal seviyelerde göründü. Bir başka ekibin de başına aynı durum gelmiş, arızalı diye değiştirdikleri yeni seri modemde daha sonra sıkıntı tespit edilememiş. Sizin de başınıza benzer bir durum gelirse telaşlanmayın, modemin 1 günlük bir rodaj :) süresi var gibi. Tabi bir-iki gün daha takip etmemi, durumun tekrarlaması halinde değişim sağlayacaklarını belirttiler.

Yeni modemin kablosuz çekim alanı ise eskiye oranla kıyas kabul etmeyecek şekilde daha iyi. Standart bir apartman dairesi olmasına ve modemde evin tam ortasına konuşlu olmasına rağmen evde kablosuz çekmeyen noktalar mevcuttu. Şu an evin her noktasından stabil şekilde kablosuz bağlantı sağlayabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacos_bill -- 26 Ağustos 2015; 16:48:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pacos_bill

Ön bilgi: Ankara/Çankaya/Konutkent Mh. oturuyorum. Bölgeden Balgatta konuşlu Güvenay Telekominikasyon sorumlu. Yeni modem için önce il müdürlüğünden satış emri çıkartırıp, Güvenay'dan modemi elden teslim aldım. Dilerseniz modem teslimatı ve kurulum için kendileri de arayıp gün veriyorlar.

383Z4 model modem kullanmakta iken yeni seri (383ZN) modemi satın alarak (144 TL) kullanmaya başladım. Ancak ilk taktığım akşam 25 mbps olan aboneliğime rağmen hız 1 mbps ın üstüne çıkmadı. Arıza kaydı için aradığımda sinyal değerlerinde sıkıntı göründüğü ve ekiplerin uğrayacağı söylendi. Geç saatte aramama rağmen aynı gün ekip geldi. Hatta bir sıkıntı tespit edemediler. Eski modemi bağladığımızda ise hız yine 23-24 lü değerlere ulaştı. Modemin arızalı olduğu ve yenisiyle değişim sağlanacağını belirttiler, ancak yeni seri modem olduğu için araçta yedeklerinin olmadığını ve ertesi gün getirebileceklerini belirtip ayrıldılar. Ertesi gün değişim için geldiklerinde bu sefer hız değerleri normal seviyelerde göründü. Bir başka ekibin de başına aynı durum gelmiş, arızalı diye değiştirdikleri yeni seri modemde daha sonra sıkıntı tespit edilememiş. Sizin de başınıza benzer bir durum gelirse telaşlanmayın, modemin 1 günlük bir rodaj :) süresi var gibi. Tabi bir-iki gün daha takip etmemi, durumun tekrarlaması halinde değişim sağlayacaklarını belirttiler.

Yeni modemin kablosuz çekim alanı ise eskiye oranla kıyas kabul etmeyecek şekilde daha iyi. Standart bir apartman dairesi olmasına ve modemde evin tam ortasına konuşlu olmasına rağmen evde kablosuz çekmeyen noktalar mevcuttu. Şu an evin her noktasından stabil şekilde kablosuz bağlantı sağlayabiliyorum.

ufak bir sıkıntı ile halletmişsiniz hayırlı olsun. sinyal gücünün daha iyi olduğunu duymak sevindirici. başka arkadaşlar bariz fark yok diyorlardı. sanırım tüm z4 ler bitip zn lere geçildiğinde sıkıntı varsa sağlam ses çıkar yoksa gayet iyi demektir.

hayırlı olsun tekrar

• Çok teşekkür ederim.

Bağlantı hızıyla ilgili bugüne kadar tekrar bir sıkıntı da nüksetmedi.

• Benim anlayamadığım bir nokta var. Bugün maksimum keyif paketi için onay verdim birde tabi modemi sipariş ettim. Ancak ZN kodlu modemi istiyorum dediğimde bir türlü anlamadı konuştuğum arkadaş neyse sordu birilerine falan Z4 ün geleceğini söyledi. Teknik ekip gelmeden arayacak dediğinde bende o zaman onlara söylerim dedim. Neyse ben ücretini vermeme rağmen bana ZN yi vermeme ihtimalleri var gibi duruyor. Burada değişim talep edip ücretsiz değişim alanlar mı var ben mi yanlış anlıyorum? 4 sene 10mbitte CBW-700V kullandım. 2. odadan itibaren wifi çekmiyordu ve gerçekten sinir bozucu bir durumdu. Kopmalar vs. oluyordu ancak diğer sağlayacıları bildiğim için ona rağmen uydunetin en iyi olduğunu düşünüyorum. Herkes yıllanmış modemlerle sorun yaşıyor 24 saat çalışan aygıt bunlar. Ayrıca satın alıyorsunuz her arayan sorun bildirene yeni modem veriyorlarsa biz boşuna adamların lafını dinliyoruz. Ben en azından ücretini ödüyorum bu modemin gelmemesi halinde kapattıracağımı söyleyeyim bari işler böyle yürüyor gibi duruyor.

• Direk modem modelini söyleyin benim gibi, bu modem gelicek ise hemen onay veriyorum demiştim. Telefon işe görüştüler ve ayarladık demişlerdi bana. Biraz cazgırlık yapın , faydalı oluyor.

Ayrıca modem gayet stabil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

Dün uydunet kurulumu yapıldı ve yeni modem kuruldu.

Eski modemde yaşadığım çekim gücünde ki sorunları bunda yaşamadım her odadan gayet yeterli bir çekim gücü var. Valla eski modemden sonra bunu beklemiyordum biraz korkmuştum ama gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

Direk modem modelini söyleyin benim gibi, bu modem gelicek ise hemen onay veriyorum demiştim. Telefon işe görüştüler ve ayarladık demişlerdi bana. Biraz cazgırlık yapın , faydalı oluyor.

Ayrıca modem gayet stabil.

Pazartesiye randevu verdiler o gün gelmeden 1 saat önce arayacaklarmış. O zaman söylersem sanırım onu getirirler çünkü müşteri hizmetleri vs bu konudan pek anlamıyor gibi geldi.

• NetMASTER_ N kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar CBW-383ZN evdeki tüm cihazlar kablosuz olarak bağlanmasına karşın bir tek laptop bağlanmıyor. Sorun galiba modem de (Telefon,tablet,televizyon kablolu ve kablosuz olarak bağlantı sağlıyor.)

- Geçersiz ip yapılandırması diyor ve ip almıyor,elle atadığımda da yine internete bağlanmıyor.
    - Laptopun wifisinde bir sorun olabileceğini düşündüğümden başka ağları denediğimde onlarla bağlantı sorunsuz gerçekleşiyor.
    - Laptopa format dahil her türlü güncellemeyi yapmama rağmen sonuç alamadım.
    - Modemide sıfırladım,baştan kurulum yaptım,sonuç değişmedi.

Acaba bu sorun neden kaynaklanabilir? Çünkü laptopda sorun yok.Modem bir tek laptopa ip vermiyor? Kafayı yemeye ramak kaldı ya

• merhaba arkadaşlar yaklaşık bir ay önce uydunete geçtim ve bana bu modemi verdiler uydunettende modem den de çok memnundum fakat geçenlerde bir taşınma durumum oldu ve taşındığım yerde uydunet altyapısı olmadığı için süperonline a geçtim ve bu modem elimde kaldı bu nedenle modemi satacağım modem de en ufak çizik dahi yok sorunsuz çalışmakta kutusu tel kablosu ethernet kablosu ve güç adaptörüyle göndereceğim herşey ilk günkü gibi bir tek kullanım kılavuzu kayıp 110 tl ye satmayı düşünüyorum ilgilenen olursa orhantopcu2@hotmail.com adresinden iletişime geçebilir
     Uydunet Yeni Seri Modem Çıktı - Netmaster CBW-383ZN Uydunet Yeni Seri Modem Çıktı - Netmaster CBW-383ZN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.perfect1 -- 5 Eylül 2015; 14:32:36 >

• Selamlar,

Aynı sorun benim başıma geldi.
    Ne yaparsam yapayım notebook bağlanmadı enson NetMaster destek ahttını aradığımda

N desteğini kapat bağlanırsın dedi öyle de yaptım notebook bağlandı fakat bu seferde benim içine sinmedi.
    Madem N desteği modem var neden kullanamıyorum dedim.NetMaster zaten sonuna kadar kullanamayacaksınız ne gerek var dedi

Bir diğer önerisi WPA2 güvenlik seviyesini WPA'ya düşür dedi.
    Bu sefer notebook bağlantı ama telefon bağlanmadı.

Bende aynen senin gibiydim son çare olarak modemi fabrika ayarlarına çektim .
    Herşeyi en baştan adım adım yaptım.

Bu sefer notebook ve cep telefonu bağlandı:)

ama televizyon hala bağlanmıyor.
  • 802.11ac standartına ne zaman geçilecek merak ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.