Şimdi Ara

Uydunette AKK var mıydı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim tarife kotasız olduğu için bilmiyorum da. Başka tarifelerinde AKK var mı ?

• sitesinde hepsini açık ve net olarak belirten tek servis saglayıcısı . akk yok ve kotalı hesaplarda 1 gb başına 3 tl alıyor. ttnet superonline gibi saglayıcılar bu 1 gb basına aldıkları parayı bile sitelerinde belli etmiyorlar onlar 9.50 tl :)
  • adil kullanım hakkının olmaması avantaj :)
  • sınırsız ancak ne kadar daha bole kalacak belli değil keza hattının önemli bir kısmını türk telekom üzerinden almakta turksat.Türk telekom nereye kadar izin verirse yani.
  • Abone sayıları fazla olmadığı için AKK yok şu anda ama diğer ISS'lerden aboneliklerini iptal ettirip uydunete geçenler, kısa bir süre sonra orada da AKK uygulanmasına sebep olacaklar. Superonline'da yaşananların aynısı, altyapı yetersizlikleri falan, Uydunet'de de olacak.
  • AKN'nin altyapı yetersizliği ile alakası olduğunu düşünmüyorum, tamamen TT'nin diretmesi sonucu oluşmuş bir durum superonline da... Bu konuyla alakalı bir çalışma vardı hatırlamıyorum ama, AKN'nin altyapı yoğunluğuna pek bir etkisi yoktu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

AKN'nin altyapı yetersizliği ile alakası olduğunu düşünmüyorum, tamamen TT'nin diretmesi sonucu oluşmuş bir durum superonline da... Bu konuyla alakalı bir çalışma vardı hatırlamıyorum ama, AKN'nin altyapı yoğunluğuna pek bir etkisi yoktu.

AKK, dünya genelinde altyapıyı rahatlatmak için kullanılıyor. Bazı ülkelerde sadece akşam saatlerinde, en yoğun zamanlarda kısıtlamaya gidilmesi de bunun bir göstergesi. Ülkemizde de benzer sebeplerden dolayı AKK uygulanıyor.
  • Ülkemizdeki AKK kullanımı saçmalık boyutunu geçemeyen bir kullanım. "Mantıklı" ülkelerde AKK sadece en yoğun saatlerde kullanılıyor, biz de ise 50gb gibi komik bir rakamı geçtikten sonra bütün ayı 1mbit ile geçirmenize sebep oluyor.
  • Uydunet'in bu hızlarda AKK kullanacağını zannetmiyorum. Birincisi uydunet heryerde yok ve verebilecekleri maksimum hizmet sınırlı ve mevcut hizmeti yaygınlaştırma çalışmaları da yok zaten bu da altyapıya fazla yük getirmiyor. Ttnet abone sayısı milyonlarla ifade edilirken uydunetinki binlerle ifade ediliyor. İkincisi sınırsız tarifelerde en fazla 10 mbit veriyor ki 100 mbitlerin verildiği bir dönemde çok yüksek bir sürat değil bu. 15 ve 20 mbit lik tarifeler var tamam ama bunlarda çok uçuk fiyatlardan sunuluyor ve çok az kişinin bu tarifeleri kullanacağını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James T. Kirk -- 23 Nisan 2012; 13:51:24 >
  • Altyapı falan bahane, milleti yolmak şahane.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutku

Uydunet'in bu hızlarda AKK kullanacağını zannetmiyorum. Birincisi uydunet heryerde yok ve verebilecekleri maksimum hizmet sınırlı ve mevcut hizmeti yaygınlaştırma çalışmaları da yok zaten bu da altyapıya fazla yük getirmiyor. Ttnet abone sayısı milyonlarla ifade edilirken uydunetinki binlerle ifade ediliyor. İkincisi sınırsız tarifelerde en fazla 10 mbit veriyor ki 100 mbitlerin verildiği bir dönemde çok yüksek bir sürat değil bu. 15 ve 20 mbit lik tarifeler var tamam ama bunlarda çok uçuk fiyatlardan sunuluyor ve çok az kişinin bu tarifeleri kullanacağını düşünüyorum.

Aynısını ben diyecektim, dogru noktaya basıldı. Uydunet, Ttnetin abone sayısına benzer olsaydı adamlar mutlaka kotayı koyardı maglum altyapı. Ttnetin çektiği sorunda ordan yatkın. Uydunetin az şehirde olması üstelik bunca sene kotasız devam etmesi. devam da eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 27 Nisan 2012; 13:49:47 >

• Japonya'da yok AKK zırvalığı ki en çok internet kullanıcısı orada.Hatta yarısını sömürüyor desek yeridir.
  • Uydunet 1 mb abonesiyim. Ancak aksam saatlerinde cok yavaşlıyor. Ayrıca modemde berbat. Evin arka odasında nerdeyse hiç sinyal yok. Arada sadece 2duvar var. 1 mb adil kk olsa ne Olur ki o hızda hiç durmadan indirebilecginiz veri belli. Dolayısıyla pek film indirmem, HD Youtube klip izlemem derseniz 1 mb sınırsız size yeter. Superonline masrafları karşılasa geçmeyi düşünürüm.
  • Diğer İSS'lerden geçişlerin büyük ölçüde etkilediği büyüme hızı nedeniyle Uydunet'te de yakın bir gelecekte AKN uygulamasına geçileceğini öngörüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Diğer İSS'lerden geçişlerin büyük ölçüde etkilediği büyüme hızı nedeniyle Uydunet'te de yakın bir gelecekte AKN uygulamasına geçileceğini öngörüyorum.

Korkutma birader

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2010.

quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Diğer İSS'lerden geçişlerin büyük ölçüde etkilediği büyüme hızı nedeniyle Uydunet'te de yakın bir gelecekte AKN uygulamasına geçileceğini öngörüyorum.

Korkutma birader

en azından şu andaki abonelerin sözleşmelerinde böyle bir madde olmadığı için ileriye dönük olarak avantaj olmaz mı?
  • Ya burada 8 mbit yok ve 5 mbit de çok pahalı 3 mbit için niye geçeyim ki şimdi Uydunet'e..
  • quote:

Orijinalden alıntı: F5

Ya burada 8 mbit yok ve 5 mbit de çok pahalı 3 mbit için niye geçeyim ki şimdi Uydunet'e..

10 günde 50GB kotamı bitirip, kalan 20gün 1Mbit ile sürünmek istemediğimden, 10 gün 8mbit 20gün 1mbit ortalaması 8/3=2.6mbit olan internete 59TL vermek yerine, tam 3mbit olan bağlantıya 49tl vermek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

Orijinalden alıntı: F5

Ya burada 8 mbit yok ve 5 mbit de çok pahalı 3 mbit için niye geçeyim ki şimdi Uydunet'e..

10 günde 50GB kotamı bitirip, kalan 20gün 1Mbit ile sürünmek istemediğimden, 10 gün 8mbit 20gün 1mbit ortalaması 8/3=2.6mbit olan internete 59TL vermek yerine, tam 3mbit olan bağlantıya 49tl vermek için.

Valla ben downloadlarımı toparlayıp 2 gün içerisinde tamamlıyorum. 3 mbit kullanıp da o hızda download yapamam. Attan inip, eşeğe binmek oluyor bu..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.