Şimdi Ara

Uydunetten memnun musunuz? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
2
Favori
34.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 24 ay taahhut ile geçen sene kullanmaya başlamıştım 1mbit hızı 5 mbit e çıkarmıştım en yoğun olduğu saatlerde 21:00 22:00 gibi 1 mbit hızı zor görmem sebebiyle 1mbit e geri döndüm

bu arada bir arkadaş mahalleyi araştırmak lazım demiş ne kadar az kişi kullanıyorsa o kadar iyi demiş alakası yok nedenmi bizim apartman ı bırakın sokak cadde de kullanan kimse yok denecek kadar az uydunet kullanıcı sayısı nerdeyse hepsi ttnetli ama bölgesel olarak bakarsanız anadolu yakası ve avrupa yakası olarak ayırabilirsiniz istanbulda

çünkü bir sorun oldumu bölgesel olarak oluyor
  • Durum baya ciddi anlaşılan, tamda başvuracaktım. Ya yokmu bu ülkede işini hakkıyla yapan bir kurum
  •  Uydunetten memnun musunuz?

1 mbit tarife son bir kaç hafta pingler 20 lerden 15 lere geriledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristana -- 29 Mayıs 2011; 3:15:41 >
  • merhabalar bostancı için yorum alabilirmiyim? tam gecmenın arifesinde cok kotu yorumlarla karsılastık
  • Son 1 ay haricinde harikaydı. Artık ceplerini doldurdular bizi düşünmüyorlar sanırım. Abone sayısı oldukça arttı ama altyapılar aynı
  • '97'de filan başladı internet hayatım, superonline, ixir, ıvırzıvır ne varsa kullandım, sonra 146'dan itibaren telekom'a geçtim, adsl filan derken illallah dedim, ilk fırsatta uydunet'e geçtim. pişman mıyım? evet... türk telekom'dan kurtulmuş olmaktan pişman değilim, keşke daha düzgün bir alternatifi olsaymış diyorum...

1mbit kullanıyorum, win7 kurulu pc'de kablolu bağlantıda sürekli sorun yaşıyorum, mütemadiyen kesiliyor. ayrıca vista kurulu laptop'ta da kablosuzda sorun var.
    kendi halindeyken iyi, sayfa açınca nanay... tavsiye etmiyorum...

ekleme: merdivenköy'de oturuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enuff -- 30 Mayıs 2011; 23:18:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enuff

'97'de filan başladı internet hayatım, superonline, ixir, ıvırzıvır ne varsa kullandım, sonra 146'dan itibaren telekom'a geçtim, adsl filan derken illallah dedim, ilk fırsatta uydunet'e geçtim. pişman mıyım? evet... türk telekom'dan kurtulmuş olmaktan pişman değilim, keşke daha düzgün bir alternatifi olsaymış diyorum...

1mbit kullanıyorum, win7 kurulu pc'de kablolu bağlantıda sürekli sorun yaşıyorum, mütemadiyen kesiliyor. ayrıca vista kurulu laptop'ta da kablosuzda sorun var.

merhabalar, adsl de kal, uydunet e gelme demekmiydi acaba bu ? cok kararsiz kaldimda. benim adsl im de ayni senin anlattigin gibi. yani bundan daha kotusu olabilir mi diye dusunuyorum

• bölgesel sorunları,kendi sorunlarınızı ve zaman zaman nadir yaşanan kesintileri bahane edip,365/7/24 sorun yaşıyormuş gibi lanse edip insanları yanlış yönlendirmeyin.bölge bölge kablonet kalitesi elbette farkediyor.hiç sorun yaşamadan internet kullananda var(benim gibi),çok fazla sorun yaşayanda.bu yüzden bu forumda bölge bölge insanlar bilgilendirme yapıyor,ona göre insanlarda tercih yapsın diye.
    istanbul bahçelievlerde oturuyorum,yaklaşık 2+ yıldır kablonet kullanıyorum,tek bir arıza yada sıkıntı yaşamadım.toplasan internet kullanamadığım süre 1-2 saat ya olmuştur ,yada olmamıştır.buda bölgesel arıza yada iyileştirme yada elektirik kesintisi yüzündendir.bilgisayarım 7/24 açık ve sürekli download/upload konumunda.çok çok nadir zamanlarda biranda hızın dibe vurmasını görüyorum,bunun dışında 5 mbit sınırsız hızımda sürekli 580/600 kb hızında indirme yapıyorum.

online oyun oynamıyorum,ping sürelerini sürekli takip etmiyorum,iyimidir kötümüdür bilemiycem.bunun dışında fazlasıyla memnunum kablonet'ten.varsa istanbul bahçelievlerde oturup sorun yaşayan söylesin,bizde öğrenelim.

Şunuda belirtmek isterimki;kablonet mükemmel değil fakat işyerimde (bayrampaşa sebze meyve hali) kullandığım 8 mbit sınırsız TTNET'e kıyasladığımda,daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tozparcasi

quote:

'97'de filan başladı internet hayatım, superonline, ixir, ıvırzıvır ne varsa kullandım, sonra 146'dan itibaren telekom'a geçtim, adsl filan derken illallah dedim, ilk fırsatta uydunet'e geçtim. pişman mıyım? evet... türk telekom'dan kurtulmuş olmaktan pişman değilim, keşke daha düzgün bir alternatifi olsaymış diyorum...

merhabalar, adsl de kal, uydunet e gelme demekmiydi acaba bu ? cok kararsiz kaldimda. benim adsl im de ayni senin anlattigin gibi. yani bundan daha kotusu olabilir mi diye dusunuyorum

türk telekom'dan hiç bir hizmet almak istemiyorum, o yüzden ttnet'ten ayrılmış olmaktan mutluyum
    uydunet'e geçmiş olmaktan ise mutlu değilim. düzeleceğini ummayı sürdürüyorum ama tavsiye edemiyorum şu anda...

• quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

bölgesel sorunları,kendi sorunlarınızı ve zaman zaman nadir yaşanan kesintileri bahane edip,365/7/24 sorun yaşıyormuş gibi lanse edip insanları yanlış yönlendirmeyin.bölge bölge kablonet kalitesi elbette farkediyor.hiç sorun yaşamadan internet kullananda var(benim gibi),çok fazla sorun yaşayanda.bu yüzden bu forumda bölge bölge insanlar bilgilendirme yapıyor,ona göre insanlarda tercih yapsın diye.
    istanbul bahçelievlerde oturuyorum,yaklaşık 2+ yıldır kablonet kullanıyorum,tek bir arıza yada sıkıntı yaşamadım.toplasan internet kullanamadığım süre 1-2 saat ya olmuştur ,yada olmamıştır.buda bölgesel arıza yada iyileştirme yada elektirik kesintisi yüzündendir.bilgisayarım 7/24 açık ve sürekli download/upload konumunda.çok çok nadir zamanlarda biranda hızın dibe vurmasını görüyorum,bunun dışında 5 mbit sınırsız hızımda sürekli 580/600 kb hızında indirme yapıyorum.

online oyun oynamıyorum,ping sürelerini sürekli takip etmiyorum,iyimidir kötümüdür bilemiycem.bunun dışında fazlasıyla memnunum kablonet'ten.varsa istanbul bahçelievlerde oturup sorun yaşayan söylesin,bizde öğrenelim.

Şunuda belirtmek isterimki;kablonet mükemmel değil fakat işyerimde (bayrampaşa sebze meyve hali) kullandığım 8 mbit sınırsız TTNET'e kıyasladığımda,daha iyi.

burası, yanlış bilmiyorsam, bir forum ve insanlar bu ve benzeri başlıklarda ancak kendi tecrübelerini paylaşabilirler. böyle olunca da okuyanın izanına kalıyor bazı şeyler. evet, sorunsuz kullanan vardır ama bir de karşı durumda çoğunluk oluşursa ona da dikkat etmek lazım gelmez mi?

ben ilk 2-3 ay (belki daha fazla) sorunsuz kullandım ancak şimdilerde 'kendi halindeyken' iyi çalışan ama ben müdahale ettiğimde (bkz yeni sayfa açmak, hali hazırda açık sayfada bir yere tıklamak) 'küsen' bir internetim var. windows7'nin ağ bağlantıları arayüzünden tanıla diyince "yerel ağ bağlantısı geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil" hatası verip çözemiyor. modemi aç kapa'dan başka öneride de bulunamıyor. söz konusu arızayı gidermek için cmd.exe çalıştırıp ipconfig /release - /renew yapsam da bağlanmıyor.

onlarca kez arıza kaydı bıraktım, bant kaydı sürekli "giderildi" dedi, her seferinde "hayır giderilmedi" diyip tekrar bıraktım, bir seferinde bile "niye sürekli aynı kaydı bırakıyorsunuz, düzeltiyoruz" deme zahmetine girmedikleri gibi arayıp operatörle konuştuğumda da "aa, sinyal seviyeniz düşük, servis yönlendirelim" dediler. gelen servis ne dedi? "sinyal seviyeniz mükemmel!"

bu memlekette dns ayarı olmadan internette gezmek mümkün değilken "onu otomatiğe alın" dedi, aldım, düzelmedi. düzelmezdi de zaten çünkü dns ayarları hep elle girilmiş haldeydi ve sorun YOKTU. çıkarken kapıda ki T'yi gördü kablo tv'yi dağıtmak için kullandığım. "bu kablo tv için mi" dedi, "evet" dedim, "ama bununla olmaz ki" dedi, zaten illegal o da, biliyorum. ama saolsun iyi niyet gösterdi, başka bir T'yle kendisi değiştirdi ben talep etmememe rağmen. ama düzelmedi. neden, çünkü eskiden de o T vardı ve sorun YOKTU. "modemde sorun olabilir mi" dedim, "yok" dedi, ama pc'm IP alamadığında pc modem'e külliyen bağlanamaz oluyor. yani kablolu bağlı olduğu modemi görmüyor.

bu sorunların hiç biri yoktu bende, 1-1.5 aydır debeleniyorum, karım artık dalga geçiyor "aa, tabii, ona evden bakarım mükemmel internetimizle" diyor mesela iş yerinden açamadığı bir link gönderdiğimde!

"yerel ağ bağlantınız geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil" ifadesinin ingilizcesini google'da aratınca, görülüyor ki bu yaygın bir hata. yabancı forumlarda "her seferinde müşteri hizmetlerini arayıp elle IP atanmasını istiyorum, işe yarıyor" diyen bile var. yani sözün özü bu bir uydunet problemi bile olmayabilir. ama uydunet'in en azından bu kadarını bilip "win7 mi kullanıyorsunuz? o konuda microsoft'tan patch bekliyoruz" diyecek basireti de mi beklemeyelim?

• quote:

quote:

Sizinle aynı mahallede oturan kullanıcıların yorumlarını göz önünde bulundurarak karar vermenizi öneririm.

• @enuff

Yazmış olduğunuz sorunlar ağ veya modem ile ilgili. Uydunetden kaynaklı gibi görünmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerem

quote:

quote:

Sizinle aynı mahallede oturan kullanıcıların yorumlarını göz önünde bulundurarak karar vermenizi öneririm.

semti gezip kapıları mı çalayım "pardon, uydunet mi kullanıyorsunuz" diyerek, ne yapayım? ne tavsiye edersiniz? :)

• quote:

@enuff

Yazmış olduğunuz sorunlar ağ veya modem ile ilgili. Uydunetden kaynaklı gibi görünmüyor.

"...ağ veya modem ile ilgili..."

çözüm için öneriniz var mıdır?

google'da "Local area does not have valid IP config" yazıp aratınca çıkan sonuçlardaki sorunlar tesadüf mü veya?
  • Uydunet asıl sorunları oyun sırasında çıkarıyor. Dl şu kadar falan gibi şeyler bir yere kadar malesef. Ben de yaklaşık 10 senelik kablonet üyesiyim. Dl hızlarım neredeyse hiç sorunlu olmadı. Ama online oyun deneyimim bir çok kez sekteye uğradı. Sinyal seviyeleri malesef pek tutarlı olmuyor uydunette, bu da ilk önce online oyun deneyimine yansıyor. Yoksa dl hızımın tavanda olup, pinglerimin uçtuğunu çok görmüşümdür. Kısacası, dl de sorun yok diyen arkadaşlar, sadece bu açıdan bakarak, uyduneti sorunsuz görmesinler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gui-Wan

5MBIT SINIRSIZIN SON HALİ:

Uydunetten memnun musunuz?

20 kere aradım, mail gönderdim, sorun çözülmedi.

Personel gönderecez dediler, onu da göndermediler.

Maaş almalarında bir nebze de olsun payı olan ödediğim paradaki hakkım haram olsun.

Üyeliği iptal ettiriyorum.

iyide türk telekom yazıor servis sağlayıcı 5mb sınırsız die bişeymi var ttnetde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

bölgesel sorunları,kendi sorunlarınızı ve zaman zaman nadir yaşanan kesintileri bahane edip,365/7/24 sorun yaşıyormuş gibi lanse edip insanları yanlış yönlendirmeyin.bölge bölge kablonet kalitesi elbette farkediyor.hiç sorun yaşamadan internet kullananda var(benim gibi),çok fazla sorun yaşayanda.bu yüzden bu forumda bölge bölge insanlar bilgilendirme yapıyor,ona göre insanlarda tercih yapsın diye.

burası, yanlış bilmiyorsam, bir forum ve insanlar bu ve benzeri başlıklarda ancak kendi tecrübelerini paylaşabilirler. böyle olunca da okuyanın izanına kalıyor bazı şeyler. evet, sorunsuz kullanan vardır ama bir de karşı durumda çoğunluk oluşursa ona da dikkat etmek lazım gelmez mi?

ben ilk 2-3 ay (belki daha fazla) sorunsuz kullandım ancak şimdilerde 'kendi halindeyken' iyi çalışan ama ben müdahale ettiğimde (bkz yeni sayfa açmak, hali hazırda açık sayfada bir yere tıklamak) 'küsen' bir internetim var. windows7'nin ağ bağlantıları arayüzünden tanıla diyince "yerel ağ bağlantısı geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil" hatası verip çözemiyor. modemi aç kapa'dan başka öneride de bulunamıyor. söz konusu arızayı gidermek için cmd.exe çalıştırıp ipconfig /release - /renew yapsam da bağlanmıyor.

onlarca kez arıza kaydı bıraktım, bant kaydı sürekli "giderildi" dedi, her seferinde "hayır giderilmedi" diyip tekrar bıraktım, bir seferinde bile "niye sürekli aynı kaydı bırakıyorsunuz, düzeltiyoruz" deme zahmetine girmedikleri gibi arayıp operatörle konuştuğumda da "aa, sinyal seviyeniz düşük, servis yönlendirelim" dediler. gelen servis ne dedi? "sinyal seviyeniz mükemmel!"

bu memlekette dns ayarı olmadan internette gezmek mümkün değilken "onu otomatiğe alın" dedi, aldım, düzelmedi. düzelmezdi de zaten çünkü dns ayarları hep elle girilmiş haldeydi ve sorun YOKTU. çıkarken kapıda ki T'yi gördü kablo tv'yi dağıtmak için kullandığım. "bu kablo tv için mi" dedi, "evet" dedim, "ama bununla olmaz ki" dedi, zaten illegal o da, biliyorum. ama saolsun iyi niyet gösterdi, başka bir T'yle kendisi değiştirdi ben talep etmememe rağmen. ama düzelmedi. neden, çünkü eskiden de o T vardı ve sorun YOKTU. "modemde sorun olabilir mi" dedim, "yok" dedi, ama pc'm IP alamadığında pc modem'e külliyen bağlanamaz oluyor. yani kablolu bağlı olduğu modemi görmüyor.

bu sorunların hiç biri yoktu bende, 1-1.5 aydır debeleniyorum, karım artık dalga geçiyor "aa, tabii, ona evden bakarım mükemmel internetimizle" diyor mesela iş yerinden açamadığı bir link gönderdiğimde!

"yerel ağ bağlantınız geçerli bir IP yapılandırmasına sahip değil" ifadesinin ingilizcesini google'da aratınca, görülüyor ki bu yaygın bir hata. yabancı forumlarda "her seferinde müşteri hizmetlerini arayıp elle IP atanmasını istiyorum, işe yarıyor" diyen bile var. yani sözün özü bu bir uydunet problemi bile olmayabilir. ama uydunet'in en azından bu kadarını bilip "win7 mi kullanıyorsunuz? o konuda microsoft'tan patch bekliyoruz" diyecek basireti de mi beklemeyelim?

dostum bende win 7 64 bit kullanıyorum ilk beta sürümlerinden beri.bahsettiğin sorunların hiçbirini yaşamadım ve yaşamamda imkansız çünkü bunların kablonet'le yakından uzaktan alakası yok.
    kullandığın DNS numaraları,işletim sistemindeki bir bozukluk,ağ bağlantı ayarların,modem veya modem ayarın,kullandığın splitter,kablo vs vs vs herşeyden sorun kaynaklı olabilir ama aldığın hizmetle alakası yok.tamam bunlar sana mantıksız gelebilir,çünkü diyorsunki 2-3 ay aynı konfigürasyonlarla sorunsuz kullandım.o zaman sorun bende değil diyorsun.peki o zaman sana şunu sorucam;

kullandığın DNS numaralarında sorun varsa sen bunu nasıl anlıyorsun ?otomatik olarak ayarlayıp bir kaç gün kullandınmı ?
    pc'ye format atıp tekrar temiz bir kurulum yapmayı denedinmi ?
    modemin bozulmuş olamazmı? çok eskiden zoom X4-X5-X6 modemler vardı.ilk alındığında 3-4 ay süper çalışır,sonra çok yavaş download/upload yapmaya başlardı.hatta torrent açıldığında net giderdi.bu sorunu aşmak için 5 yeni firmware yazmışlardı.hiçbiri sorunu adam akıllı çözememişti.bende hala X5-X6 var,duruyor işyerimde.bu modemler böyle kayboldu gitti.bozulmuyor,yanmıyor,çalışmamazlık yapmıyordu,bağlantısı kötüleşiyordu.buna benzer bir durum senin modeminde olamazmı ?

evde hem kablo tv hemde kablo net kullanıyorsan,bunları yaırmak için kullandığın splitter,normal splitter olmıycak.bak buna dikkat et,kablo tv görevlileri dahi normal splitter ile ayırıyor.ama işi adam akıllı bilen kablo tv görevlisi,botech marka bir giriş,bir data çıkış,bir tv çıkış olan büyük splitteri takıyor ve ömrü billah bir sorun yaşamıyorsun.kablo hattındaki voltaj dalgalanması normal splitteri çok çabuk bozuyor.çünkü o splitter ucuz ve kalitesiz.Ve gene ayrıca kablo tv izlediğin tv lcd tv ise,hemen splitter çıkışına birde filtre koyman gerekiyor.istersen bunların fotoğrafını eve geçtiğimde çeker gönderirim.

şimdi diyebilirsin bunlar bu kadar önemlimi internet için,inanki önemli.kablo tv görevlisi gelipte sinyal değerlerini ölçtüğünde,apartman kutundan ölçüp ayar yapıyorsa yanlış yapıyor.modeme taktığın kablonun ucuna cihazını bağlayıp en az 15 dakika ölçüm yapması gerekiyor.ne şekilde dalgalanma oluyor,hangi sıklıkla vs vs vs.
    belki kullandığın kablotv-kablonet kablosunda iç kopukluk meydana gelmiştir ve ara ara bu şase yapması bağlantını tetikliyordur.

vs vs vs vs bu şıklar uzar gider.inan bana bunlardan daha çok sayabilirim.ama kesinlikle emin olduğum birşey var,senin sorunun direk kablonet hizmet kalitesiyle alakalı değil.bunu senin apartmanında,yan apartmanında oturan bir kablonet kullanıcısıyla bağlantı kurarak öğrenebilirsin.zor birşey değil,sorucaksın internetin nasıl,sorun varmı vs vs vs vs
    seninle aynı sorunu yaşıyorsa,ben birşey demiycem...

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz196

Uydunet asıl sorunları oyun sırasında çıkarıyor. Dl şu kadar falan gibi şeyler bir yere kadar malesef. Ben de yaklaşık 10 senelik kablonet üyesiyim. Dl hızlarım neredeyse hiç sorunlu olmadı. Ama online oyun deneyimim bir çok kez sekteye uğradı. Sinyal seviyeleri malesef pek tutarlı olmuyor uydunette, bu da ilk önce online oyun deneyimine yansıyor. Yoksa dl hızımın tavanda olup, pinglerimin uçtuğunu çok görmüşümdür. Kısacası, dl de sorun yok diyen arkadaşlar, sadece bu açıdan bakarak, uyduneti sorunsuz görmesinler.

ewet işte bu durumdan herkez şikayetçi.bunun aksini bende iddia etmiyorum,kendim bizzat yaşamadığım halde.ama ben online oyun oynamıyorum,surf ve download yapıyorum.bu yüzden benim için en ideal bağlantı kablonet oluyor.işte burdaki ayrımı yapamıyoruz;interneti ne için kullanıcan ?malesef ne kablonet 4/4 lük,ne TTnet 4/4 lük.ikisininde birbirine göre avntajları/dezavantajları var.burda seçim kullanıcının interneti ne için daha yoğunlukla kullanacağı önem kazanıyor.yok 4/4 lük olsun hepsi olsun derse,buyrun superonline 100 mbps fiber internet

• quote:

quote:

quote:

quote:

semti gezip kapıları mı çalayım "pardon, uydunet mi kullanıyorsunuz" diyerek, ne yapayım? ne tavsiye edersiniz? :)

Nasıl biliyorsanız öyle yapın.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl biliyorsanız öyle yapın.

15 yıl önce olsa bu yöntemi kullanırdınızda,günümüzde internet var,bilgisayar var,birde üstüne üstlük forumlar var.yazıyorsunuz burda şehrinizi-mahallenizin adını,elbet aynı mahallede kullanan vardır,bilgilendiriyor sizi.ama seçim sizin tabi;isterseniz kapı kapı dolaşın.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.