Sitelere ve programlara ayrı ayrı download/upload limiti koyabileceğim bir modem tavsiyeniz var mıdır? Ayrıca istediğim bu özelliğin ismi veya kısaltması nedir acaba?
Uygulamayı nasıl süzecek? IP bazlı yani client bazlı band limitleme Asus cihazlarda yapabiliyorsunuz.
uygulama için layer 7 protokolünde traffic shape yapmak lazım. mikrotik ile yapılıyor rahatça, bende var kendim dinamik qos kuralları koydum routeros ile (açtığım konusuna bak bir). fakat layer 7 işine giremedim çünkü yapması basit birşey değil ve 600MHz işlemci var bendeki rouerboard'da, layer 7 da iş yapmak işlemciye aşırı yük bindiriyormuş.
bunun dışında ip'ye bağlı olarak hız ayarlaması yaparsın, bunun içinde mikrotik overkill olur... en basitinden asus router'lar bunu yapıyor.
Michael ScofieldM
kullanıcısına yanıt
IP ile limit koyabilmesi yeterli. Asus DSL-N12E_C1 modem var. Qos ayarlarını biraz karıştıracağım fakat bilginiz var mı bu modem ile bunu yapabilir miyim?
Asus'un en üst routerlarında adaptive qos geldi. Uygulama tanıyıp önceliklendirme yapabildiğini söylüyor ama yapıp yaptığını bilemiyorum. Alt seviye modellerindeki qos bence işe yaramıyordu. Kural oluşturdum kendimce ama pek randıman alamamıştım. Bunu çok büyük ve kapasiteii routerlar yapabiliyor anladığım. Bizim evdekiler oyuncak kalıyor.